Dėl savivaldybės parduodamų butų – naujos abejonės

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybės biudžetas pajamomis iš nekilnojamo turto pardavimų turėtų papilnėti ir per koronaviruso krizę. Tačiau ir vėl abejonių kelia tai, kad savivaldybės butai parduodami galimai pigiau nei būtų įprasta rinkos kaina.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos miesto tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje, kuris antradienį vyko nuotoliniu būdu, pritarta, jog būtų parduoti šeši savivaldybei priklausantys butai, o bendra už juos gauta suma sieks apie 164 tūkst. eurų.

Pabrėžiama, jog butai bus parduodami už tokią kainą, kuria nustatė nepriklausomi nekilnojamojo turto vertintojai – savivaldybės pasirinkta kompanija UAB „Ober-Haus“ nekilnojamasis turtas“.

„Vertinimas yra vertinimas. Tačiau kiek man teko girdėti, tas vertinimas atliekamas taip, nustatoma tokia suma, kad savivaldybei pavyktų parduoti butus. O taip miesto biudžetas galimai praranda pajamas. Gal pasvarstymui ateityje vėl būtų galima iškelti klausimą dėl savivaldybei priklausančių butų vertinimo. Manau, jog tikslinga būtų atlikti du vertinimus, kad kaina tikrai būtų reali“, – kalbėjo Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkas Kazys Bagdonas.

Komiteto nariai pritarė, jog vienas savivaldybei priklausantis butas jo nuomininkei būtų parduotas už kiek daugiau nei 1 tūkst. eurų. Nors kaina maža, tačiau už ją butą privalu parduoti, nes taip nusprendė teismas.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis aiškino, kad teismas pripažino nuomininkės teisę privatizuoti Debreceno g. 34 esantį butą, kurio plotas 54,49 kv. m. lengvatinėmis sąlygomis.

„Nuomininkė privatizavimo procesą buvo pradėjusi dar 1992 metais, bet jo nebaigė. Teismas nusprendė, jog butas turi būti privatizuotas tokia rinkos kaina, kuri galiojo iki 1998 metų. Todėl atliktas nekilnojamojo turto vertinimas retrospektyviniu būdu“, – teigė E. Simokaitis.

Taip atlikus vertinimą paskaičiuota, jog nuomininkė butą gali įsigyti už 1303 eurus, iš kurių 242 eurus savivaldybė sumokės už atliktą vertinimą.

Dar trims nuomininkams, kurie savivaldybės butus nuomojasi ilgiau nei penkerius metus, leista privatizuoti butus rinkos kainomis, nes jie pareiškė tokį norą. 66,96 kv. metro ploto butas Varpų g. 29 įkainotas 53,6 tūkst eurų, 76,78 kv. metro ploto būstas Kuncų g. 14 – 51,5 tūkst euro, o 36,24 kv. metro ploto būstas Gėlių g. 26 – 27 tūkst. eurų.

Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariai taip pat pritarė miesto tarybos sprendimo projektui, kuriuo leidžiama savivaldybės būsto nuomininkams nusipirkti bendrabučio tipo kambarius. Nuspręsta už 7,8 tūkst. eurų parduoti 12,27 kv. metro ploto būstą su bendro naudojimo patalpomis, esantį bendrabutyje Rambyno g. 22, bei už 22,8 tūkst. eurų kitam nuomininkui leisti įsigyti 28,83 kv. metro ploto su bendro naudojimo patalpomis būstą bendrabutyje Šaulių g. 27.

Visiems šiems sandoriams dar turi pritarti miesto Taryba.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Politikai nenori įstaigų ir įmonių atiduoti vien mero valiai

Ne visi Klaipėdos miesto politikai yra linkę tenkinti mero pageidavimą vienasmeniškai valdyti savivaldybės biudžetines ir viešąsias įstaigas bei įmones: trečiadienį ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėda svetinga rusiškoms organizacijoms

Trijų nevyriausybinių organizacijų patalpų panaudos sutartys su Klaipėdos miesto savivaldybe baigėsi: su Antihitlerinės koalicijos šalių Antrojo pasaulinio karo dalyvių Klaipėdos ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This