Pusė naujų koronaviruso atvejų – Klaipėdoje

Koronavirusas, Svarbu

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, per pirmadienį Lietuvoje nustatyti aštuoni nauji koronaviruso atvejai – vienu mažiau nei sekmadienį.

Klaipėdoje antrą Velykų dieną fiksuoti keturi susirgimai – trys teigiami ėminiai į Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratoriją buvo pristatyti iš mobilaus tyrimų punkto. Sekmadienį uostamiestyje buvo tik vienas naujas koronaviruso atvejis.

Iš viso šiuo metu Lietuvoje jau diagnozuota 1070 susirgimo COVID-19 atvejų. Šiuo metu šalyje yra 101 nuo infekcijos pasveikęs žmogus.

Naujų pasveikimų ir mirčių atvejų pirmadienį neužfiksuota. Tačiau Marijampolės meras Povilas Isoda savo „Facebook“ paskyroje antradienį pranešė, kad Kauno klinikinėje ligoninėje mirė dar vienas asmuo iš Marijampolės savivaldybės, priklausęs rizikos grupei. Šį atvejį patvirtinusi Sveikatos pasaugos ministerija pranešė ir apie dar vieną netektį – sekmadienį mirė vienas vidutinio amžiaus asmuo, gydytas Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose.  Šiuo metu ši liga Lietuvoje jau yra pasiglemžusi 26-ias gyvybes.

„Pacientų, kurių būklė buvo sudėtinga, reanimacijoje turėjome keturiolika, devyniems iš jų reikėjo dirbtinės plaučių ventiliacijos. Dar 38 pacientams reikėjo deguonies terapijos ne reanimacijoje“, – antradienį surengtos spaudos konferencijos metu sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

11 Comments

  1. Jonas

    Džiaukimės pasveikusiais, pasidomėkite jais ir skleiskime viltį!
    Akcentuoti susirgusių ir mirusius žmones, tai sėti neviltį, nepasitikėjimą, baimę.
    P. S. Žodis „ligoninė” negatyviai veikiantis pavadinimas. Kaip ir „galinėjimosi su ligomis” įstaiga… Kadangi yra „Sveikatos apsauga”, tai ir šios įstaigos pavadinimas turi sietis su sveikata… Turint galvoje, kad ir žodis gydo arba žeidžia… Atsiprašau, kad nukrypau, bet tokių metu pervadinti irgi būtų svarbu!

    Reply
  2. 1231

    Dvigubai mažiau paskutinėmis dienomis ištirtų mėginių. Dėlto ir skaičiai mažesni. Dar anksti džiūgauti.Į savaitės pabaigą jie turėtų padidėti ir be to švenčių proga ne visi karantino laikėsi.

    Reply
    • Reda

      Sutinku su jumis ?%

  3. Klp

    Maciau vakar is kelto su palyda lydejo kitu saliu zmones, savo neissigydom kitu saliu gydom 😀

    Reply
  4. Anonimas

    Būtu įdomu sužinoti kiek iš tų keturių tikrai priklauso Klaipėdos miestui o ne apskričiai ar iš kelto Vokietija-Klaipėda imtiems ėminiams. Juk KUL atliekami laboratoriniai tyrimai priklauso ne vien Klaipėdos miestui. Pateikiama informacija labai miglota.

    Reply
  5. Loni

    Pagal komentarus tik lietuviai ,,laikosi,, taisyklių? Nenusipezėkit! Lankiausi ir turguje ir parduotuvėse, negirdėjau nė vienos rusų kalbos ir nemačiau čigonų.

    Reply
    • Norgas

      Akis prasitrink

    • Anonimas

      Ateikit į taip vadinamą riportą, prie maximos, tai tiek čigonų pamatysit?

  6. Nesvarbu

    Pritariu Rojui. Ko norėti iš budulių, ” bumčikų” praperstais smegenimis? Atsiprašau už grubią leksiką! Keista, kad miesto vedlys džiaugiasi, kai tūkstančiai budulių plūsta į kokį selo koncą. Verkti reikia, o ne džiaugtis tokiais užzombinto jaunimo prioritetais. Drausmė, disciplina, grįžimas prie tikrųjų vertybių – štai ko reikia žmonijai, o ypač Kl. publikai.

    Reply
  7. Rojus

    Ką norėti! Klaipėdos žmonės kai kurie per Velykas keliavo po miestą į savo draugų namus į svečius. ? Ar galėjo būti kitaip, jei klaipėdiečiai yra pragere smegenis. Čigonai iš nešiojo po miestą covit virusą. ? Kol jie taip rujos, tol žmonės ir sirgs. Nei rusakalbiai nei čigonai, nesilaiko jokių karantinu, juokiasi iš to karantino. Nėra drausmės griežtos. ☹️

    Reply
    • Norgas

      Tiesa

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This