Vaikų globos namai „Smiltelė“ taps istorija

Miestas, Svarbu

Klaipėdos vaikų globos namai „Smiltelė“ per kelis mėnesius bus likviduoti, tačiau patalpos neliks tuščios – jose jau suplanuota nauja veikla.

Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariai antradienį pritarė, jog vaikų globos namai „Smiltelė“ būtų likviduoti iki šių metų spalio. Galutinį žodį dėl likvidavimo dar turi tarti miesto Taryba.

Atlaisvintose patalpose numatoma įsteigti naują Vaikų dienos centrą bei išplėsti neįgaliųjų centro „Klaipėdos lakštutė“ pagalbos į namus paslaugas. Palmiros Mart nuotr.

Klaipėdos savivaldybės Socialinių paslaugų skyriaus vedėja Audronė Liesytė priminė, jog dar nuo 2015 m. Lietuvoje įgyvendinama stacionarių socialinės globos įstaigų pertvarka, atsisakant vaikų globos namų, vaikus apgyvendinant bendruomeniniuose vaikų globos namuose – butuose ar kotedžuose po 8 vaikus. Nuo šių metų pradžios be tėvų globos likusiems vaikams ilgalaikė socialinė globa nebegali būti naujai pradėta teikti vaikų globos namuose.

Klaipėdos vaikų globos namai „Rytas“ taip pačiais 2015 metais buvo įtraukti į atrinktų pertvarkai stacionarių socialinės globos įstaigų sąrašą, todėl prie jų jau yra įsteigti 5 bendruomeniniai vaikų globos namai, kuriuose gyvena po 8 vaikus.

Gegužę numatyta įrengti dar vieną butą 8 vaikams. Jame planuojama apgyvendinti 8 vaikus, šiuo metu gyvenančius vaikų globos namuose „Smiltelė“.

„Šiuo metu „Smiltelėje“ ir gyvena tik aštuoni vaikai. Juos apgyvendinus naujuose bendruomeniniuose vaikų globos namuose, vaikų „Smiltelėje“ nebeliks, todėl įstaiga ir yra likviduojama“, – teigė A. Liesytė.

Komiteto pirmininkas Kazys Bagdonas teiravosi, ar darbo neteks ir „Smiltelės“ vaikų globos namų darbuotojai.

„Jie apie visą šį procesą žinojo jau ne vienerius metus. Palaipsniui mažėjant vaikų, mažėjo ir etatų. Dabar įstaigoje yra 12 darbuotojų. Kai kurie jų yra pensinio amžiaus, kai kurie ūkio dalies darbuotojai, kai kuriems bus pasiūlyta pereiti dirbti į „Ryto“ globos namus. Visiems darbuotojams, jei jie norės, bus pasiūlytas kitas darbas kitose savivaldybės biudžetinėse įstaigose“, – tikino A. Liesytė.

„Smiltelės“ vaikų globos namų likvidatore bus paskirta įstaigos direktorė Vilma Bakševičienė.

Numatoma, jog atlaisvintose patalpose, kurios yra Smiltelės g. 14, veiks dvi įstaigos. Šiose patalpose numatoma įsteigti naują dienos centrą, skirtą vaikams, patiriantiems socialinę riziką.

Taip pat planuojama, jog bus išplėstos neįgaliųjų centro „Klaipėdos lakštutė“ pagalbos į namus ir globos asmens namuose paslaugos, kurios šiuo metu yra teikiamos Smiltelės g. 14 patalpose. Nurodoma, jog eilės gauti šias paslaugas laukia net 223 neįgalūs ar senyvo amžiaus asmenys.

1 Comment

  1. Biruta

    Nuoroda K.Bagdonas, kuris nepaminėtas šiam straipanyje

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Darbe - ir zujant po prekybcentrį*

Kovidas, žinia, be skaudžių nelaimių atnešė ir vieną gerą dalyką – išmokė net ir tuos, kuriems internetas buvo reikalingas šierinti ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Miestas

Ieškos tų, kurie neprašo pagalbos, nors jiems jos reikia

„Kai kuriuos gyventojus reikia tiesiog paimti už rankos ir atsivesti”, – taip lakoniškai naujovę – potencialių socialinių paslaugų gavėjų paieškos ...
2023-06-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This