Klaipėdoje patvirtinti septyni nauji COVID-19 atvejai

Koronavirusas, Svarbu

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, per antradienį Lietuvoje nustatytas 21 naujas  koronaviruso atvejis – trylika daugiau nei antradienį.

Daugiau pasveiko nei susirgo

Klaipėdoje užfiksuoti septyni nauji susirgimai – penki teigiami ėminiai į Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) laboratoriją buvo pristatyti iš mobilaus tyrimų punkto. Klaipėdos savivaldybės duomenimis, penki iš susirgusiųjų yra klaipėdiečiai.

Šioje laboratorijoje antradienį buvo likę neištirti 44 mėginiai. Antradienį uostamiestyje buvo identifikuoti keturi nauji koronaviruso atvejai.

Iš viso šiuo metu Lietuvoje jau diagnozuotas 1091 susirgimo COVID-19 atvejai.

Per antradienį šalyje pasveiko 37 žmonės ir iš viso tokių jau yra 138.

30 asmenų laikomi mirusiais nuo šios infekcijos.

Politinės aistros

Trečiadienį surengtos spaudos konferencijos metu sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigė, kad situacija KUL ir kitose ligoninėse, tapusiose koronaviruso židiniais, šiuo metu yra „daugiau mažiau stabili”, jas nuolat stebi ir ministerija, ir Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

„Kažko ypatingai sudėtingo pastaruoju metu ten nėra įvykę”, – teigė ministras.

Jis taip pat neigė, jog dėl KUL vykdomas spaudimas siekiant ją perimti iš uostamiesčio savivaldybės.

„Su Klaipėdos miesto meru tiek viešinti Klaipėdoje, tiek merui atvykus čia, Vilniuje esant ministerijoje, buvo susitikta ne kartą, su juo ne kartą buvo kalbėta apie Klaipėdos ligoninių tinklų išdėstymą, apie galimybę Klaipėdoje turėti trečią vietą Lietuvoje, kur galėtų būti labai stiprus universitetinis ligoninių centras. Tam, kad tokią idėją realizuoti reikėtų tas įstaigas apjungti pastatant modernų priėmimo skyrių, kuris leis suvaldyti pacientų srautus. Savivaldybė su ministerija bei su keletu universitetų galėtų tapti bendrais steigėjais. Tarp tų universitetų pirmiausia buvo minėta du pagrindiniai universitetai, kurie ruošia šalies medikus – Vilniaus universitetas ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetas. Tai būtų buvęs geras pavyzdys, kaip galima apjungti visus suinteresuotus asmenis ir turėtų trečią stiprų, regioninį tiek klinikinį, tiek ugdymo centrą Lietuvoje. Deja, bet savivaldybė priėmė savus sprendimus, nepaisant mūsų pokalbio su meru išsirinko vadovą, pasiskyrė jį greituoju būdu. <…> O visos kalbos apie galimus ligoninių užvaldymus yra nieko daugiau kaip tik politinės paskalos”, – teigė A. Veryga, dar kartą akcentavęs, kad sprendimus dėl KUL vyr. gydytojo Vinso Janušonio dabar gali priimti tik savivaldybė.

Tuo metu parlamentarai konservatoriai Laurynas Kasčiūnas ir klaipėdietė Agnė Bilotaitė trečiadienį išreiškė abejones  atliekamo ikiteisminio tyrimo dėl padėties KUL objektyvumu ir su atitinkamu prašymu kreipėsi į generalinį prokurorą Evaldą Pašilį.

„Nors sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga dėl to kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, organizuoti ikiteisminį tyrimą ir jam vadovauti pavesta Klaipėdos apygardos prokuratūrai. Kyla abejonių, ar ši prokuratūra ir Klaipėdos teisėsauga bus apskritai pajėgi atlikti nepriklausomą, objektyvų ir nešališką tyrimą“, – teigia L. Kasčiūnas.

Seimo nariai primena, jog V. Janušonis yra kreipęsis į Klaipėdos apygardos prokuratūrą ir pagal tai buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl tariamo šmeižto, išdėstyto anoniminiame skunde.

„Abejotina, kad po tokio precedento šįkart galima tikėtis objektyvaus tyrimo. Todėl ir prašau įvertinti, ar siekiant nešališko ir spartaus ikiteisminio tyrimo, nebūtų tikslinga ir reikalinga ikiteisminį tyrimą dėl Klaipėdos universitetinės ligoninės perduoti kontroliuoti kitos apygardos prokuratūrai arba kontrolės imtis pačiai Generalinei prokuratūrai“, – teigia L. Kasčiūnas.

BNS trečiadienį pranešė, kad Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė nusišalino nuo tyrimo dėl galimų pažeidimų KUL, nes pažįsta V. Janušonį ir anksčiau buvo operuota ir yra prižiūrima šioje ligoninėje. Aukštesniojo prokuroro funkcijas šiame tyrime vykdys Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Jevgenijus Michailovskis.

Ikiteisminio tyrimo veiksmus pavesta atlikti Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybai.

Prašymą perduoti praėjusią savaitę pradėtą ikiteisminį tyrimą kitam teritoriniam prokuratūros padaliniui antradienį Generalinei prokuratūrai buvo pateikusi Sveikatos apsaugos ministerija.

8 Comments

  1. Anonimas

    Klaipėdiečiai,jums didžiausias krūvis,laikykites!

    Reply
  2. Anonimas

    Būtų dar geriau, jeigu kai kurie jaunieji laikytųsi karantino taisyklių. Deja….Matyt, tikrai reikia didesnės kontrolės ir baudų.

    Reply
  3. Anonimas

    Teisingai, reikia būti budriems. Manau dar yra ir pasislėpusių sergančių, kurie be pagalbos apsieina. O apie besimtomius, tai iš vis nieko negirdėti, nes tiria tik sergančius.

    Reply
  4. išvykeliai

    Kas nors suprantate kodėl Klaipėda neskelbia užsikrėtusių asmenų maršrutų? Pažiūrėkite LRT, kur skelbiami maršrutai – visur prie Klaipėdos parašyta tik – išvykęs nebuvo. Koks skirtumas ar buvo užsieny ar nebuvo, svarbu juk kur lankėsi. Kodėl nėra tokių duomenų niekur? Ar todėl, kad visi susirgę ligoninėje užsikrėtėn ar BARBORA jiems atvežė užkratą? ar kaip suprasti?

    Reply
  5. Aš

    Gal klaipeda baigia išeiti iš šito baisaus laikotarpio?! Butu labai puiku! Būkime labai atsargūs ir saugokime save bei kitus! Ačiū! Visiems sveikatos ir stiprybės! Nuoširdus Ačiu visiems Klaipėdos medikams ir Jų vadovams!

    Reply
  6. Eglė

    Tačiau yra dar labai neatsakingų miestiečių, kurie kaukes nešioja tyčiodamiesi iš kitų, PVZ. ant pakaušio. Gautu kelias rimtas baudas, gal surimtėtu.

    Reply
  7. Anonimas

    Na pagaliau pradėjo tiekti išsamesnę informaciją, šaunu. Ne taip jau viskas ir blogai, patvirtintų ligos atvejų Klaipėdos mieste tėra 0,12% nuo visų miestelėnų (149157gyventojai).

    Reply
    • Anonimas

      Tačiau budrumo prarasti nereikia

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį - vos du antriniai COVID-19 atvejai, bet mirė vienas žmogus

Lietuvoje šeštadienį buvo patvirtinti vos du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai ir abu užsikrėstusieji susirgo antrą kartą. Klaipėdiečių tarp jų trečią ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This