Medikai turės deklaruoti, kokiose gydymo įstaigose dirba

Sveikata

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad „atsižvelgus į rizikas, kurias esant parodė infekcijos plitimo atvejai gydymo įstaigose”, nuspręsta, jog visi medikai nuo šiol turės pateikti duomenis apie visas savo darbovietes – tiek privačias, tiek valstybines.

Akcentuojama, kad tokia naujovė niekaip neribos medikų darbo, o įstaigų vadovams esą leis efektyviau įsivertinti rizikas ir grėsmes, užsikrėtimo atvejus, jų atsekamumą ir užkirs kelią kryžminiam užsikrėtimo plitimui.

piqsels.com nuotr.

Tokia pareiga numatyta valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimu.

Teigiama, jog šie duomenys renkami dėl pandemijos ir nebus naudojami jokiam kitam tikslui.

„Praktika parodė, kad ne visos gydymo įstaigos ir ne visada tinkamai užtikrina infekcijų kontrolę, nesiima reikalingų priemonių apsaugoti darbuotojus ir pacientus. Tad medikų judėjimas tarp gydymo įstaigų kelia tam tikrų grėsmių. Jas turi žinoti ir įvertinti gydymo įstaigų vadovai. Deklaravimas leis užtikrinti tokios informacijos savalaikį gavimą ir taikyti prevencines priemones. Kad tą galima daryti, rodo vieno iš šalies regiono, taikančio kryžminės prevencijos modelį, pavyzdys“, – pranešime spaudai cituojamas A. Veryga.

Visose įstaigose dirbantys sveikatos priežiūros specialistai, taip pat kartu su jais dirbantis aptarnaujantis personalas deklaracijas pagrindinėms darbovietėms, t. y. toms, kur dirba daugiausiai valandų per mėnesį, turi pateikti iki balandžio 17 d. Deklaraciją reikia pateikti raštu ar elektroniniu paštu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

G. Kniukšta traukiasi iš prezidento rinkimų: reikiamo parašų skaičiaus nesurinko dar du kandidatai (atnaujinta)

Respublikos Prezidento rinkimuose kandidatuojantis Gintautas Kniukšta ketvirtadienį pristatė rinkėjų parašų lapus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ir užbaigė parašų rinkimą. VRK  ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Alus gerti sveika, - ar ne taip, Leonai?*

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Leonas Makūnas vieno komiteto posėdžio metu, viešai girdint per YouTubą visam pasauliui, baisią istoriją apie ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

Politika

Prezidento rinkimams užregistruota 14 potencialių kandidatų

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skelbia kad baigėsi prezidento rinkimų politinės kampanijos dalyvių registracija – iš viso dalyvauti šiuose rinkimuose registravo ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This