Dar viena „Maximos“ darbuotoja Klaipėdoje užsikrėtė COVID-19

Koronavirusas, Svarbu

Penktadienį Klaipėdos prekybos centre BIG esančios „Maximos“ parduotuvės cecho darbuotojai diagnozuotas koronavirusas. Šiai darbuotojai tyrimas atliktas balandžio 16 dieną.

Anot bendrovės pranešimo, su apsirgusia, dabar saviizoliacijoje esančia darbuotoja palaikomas nuolatinis ryšys. Šiuo metu prekybos tinklas neturi žinių, kad daugiau Klaipėdoje, Taikos prospekte, esančios parduotuvės ir cecho darbuotojų jaustų virusui būdingus simptomus.

Iki šiol dėl koronaviruso yra ištirta 80 prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojų: 65 testai buvo neigiami, trys – teigiami. Šiuo metu 12 testų atsakymų dar laukiama.

„Analizuodami pasaulinę situaciją dėliojomės ir visus galimus veiksmų planus, todėl buvome pasiruošę tokiai situacijai ir iš savo pusės darome viską, kad užtikrintume kitų darbuotojų saugumą. Deja, tai – jau trečias atvejis Klaipėdoje, nors visi jie skirtingose parduotuvėse. Ši darbuotoja parduotuvės ceche dirbo iki balandžio 10 dienos. Laisvadienių metu, balandžio 14 dieną, pasijuto prastai ir gavo nedarbingumą. Koronaviruso testas jai atliktas balandžio 16 dieną“, – pranešime spaudai cituojama Ernesta Dapkienė, „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė.

Pasak prekybos tinklo atstovės, operatyviai balandžio 17 dieną po pietų gavus teigiamą atsakymą dėl koronaviruso iš karto buvo išsiaiškinta, kad saviizoliacijoje jau esanti cecho darbuotoja turėjo artimą kontaktą su šešiais kolegomis: penkiais iš savo cecho ir dar vienu parduotuvės darbuotoju. Šie asmenys nedelsiant buvo informuoti ir bus saviizoliacijoje, kaip ir pati virusu užsikrėtusi darbuotoja. Jų kontaktai perduoti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos skyriui. Apie nustatytą koronaviruso atvejį, laikantis visų taisyklių, informuoti ir atsakingų institucijų atstovai bei nuolat konsultuojamasi su Visuomenės sveikatos centru dėl tolesnių veiksmų.

„Norime pabrėžti, kad mūsų cechų darbuotojai dėvi apsaugines kaukes, pirštines ir kepures – jiems yra suteiktos būtinos priemonės. Cechai yra dezinfekuojami po kiekvieno proceso, parduotuvių paviršiai taip pat kasdien dažnai dezinfekuojami. Po šio atvejo visos minėtos parduotuvės ir kulinarijos cecho patalpos bus pilnai dezinfekuojamos, kad mūsų klientai ir darbuotojai galėtų jaustis saugiai ir toliau drąsiai lankytis parduotuvėje“, – teigia „Maxima LT“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė.

Pirmadienį „Maxima LT” pranešė, kad virusas buvo diagnozuotas dviem jos Klaipėdoje dirbantiems žmonėms – prekybos centre „Banginis“ esančios parduotuvės „Maximos XXX“ kepyklos darbuotojai ir Sportininkų gatvėje esančios „Maximos“ valytojai.

7 Comments

  1. Lina

    O Jūsų Barbora tai ne ta pati Maxima? Juokingi žmones.Įdės tam konvejerį sūrų prakaitą nubraukęs produktų pakuotojas ir joks muilas nepadės.

    Reply
    • Anonimas

      Galim pagalvoti kad prekė kitose parduotuvėse pačios į lentynas sulipa. 🙂

  2. Petras

    Mažai kontrolės turime ką turi.e

    Reply
  3. Anonimas

    Ko ta „zaraza” prie Maximos prikibo, ar dabar taip pradėta konkurentus naikinti 🙂

    Reply
  4. Veronika

    Nesinorėtų sužinoti.(pataisyta)

    Reply
  5. Veronika

    Manau reikėtų testuoti daugiausia tuos darbuot.,kurie dirba prekybos centrų kasose ,nes gali būti ne mažesnė problema ,kaip buvo atsitikę su gydyt.,kurie ėjo į darbą nejausdami ligos simptomų .
    Mažiau problemų būtų tuomet ,tose prekybos centruose ,ne tik jų darbuot.,bet ir pirkėjams.
    Norėtųsi sužinoti ,kad jau ir pagr.prekybos centrai turi didelių problemų.

    Reply
  6. Stasėj

    Jau baisu eiti į parduotuvę ,aš užsisakau iš Barboros ir esu labai patenkinta,kai gaunu produktus vjsus nuplaunu ir tada dedu į šalďytuvą viską plaunu ir dezjnfekuoju

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Per parą šalyje - vos 24 nauji COVID-19 atvejai

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus, ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This