Sulaikė įtariamąjį, pasisavinusį dideles senjorų pinigų sumas

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apskrities pareigūnai, bendradarbiaudami su Lietuvos kriminalinės policijos biuru, kolegomis iš Kauno ir Šiaulių apskričių, sulaikė asmenį, įtariamą pasisavinusį dideles pinigų sumas iš senyvo amžiaus piliečių.

Pareigūnai tyrimo veiksmus ėmė koordinuoti po to, kai balandžio 7 dieną, apie 12 val., Plungėje, į 73 metų moters butą, atidarius duris, užėjęs pareigūnu prisistatęs vyras moteriai į akis papurškė dujų ir pagrobė 2570 eurų.

Tą pačią dieną buvo gautas pranešimas, kad Kretingos rajone, Salantuose, 85 metų moteriai į laidinį telefoną paskambino „ESO“ darbuotoju prisistatęs vyras, kuris pareiškė, kad už elektrą buvo atsiskaityta padirbtais pinigais, todėl reikia patikrinti namuose esančius pinigus. Apie 14.20 val. į namus atėjęs  vyras pagrobė pinigus, papurškė dujų ir pasišalino. Tuokart žala siekė apie 35 000 eurų.

43 metų ne kartą už įvairius nusikaltimus (vagystes, sukčiavimus) teistą klaipėdietį pareigūnai sulaikė ketvirtadienio pavakare uostamiestyje.

Šiuo metu vyrui pareikšti įtarimai dėl plėšimo, įvykdyto Plungėje, tačiau tyrėjai neatmeta galimybės, jog įtariamasis praėjusiais ir šiais metais gali būti įvykdęs daugiau panašių nusikalstamų veikų visoje Lietuvoje, mat nusikalstamų veikų pobūdis bei aukų apibūdinamas įtariamasis – panašūs.

Nors sulaikymo metu asmuo turėjo tik apie 400 eurų, visgi tyrimo metu nustatyta, jog įtariamasis pastarosiomis dienomis į savo sąskaitas pervedė ne vieną tūkstantį eurų, kuriuos greitai ir išleido.

Penktadienį teismas svarstys dėl asmens suėmimo ar kitos kardomosios priemonės paskyrimo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

„Jungos" jubiliejaus proga - mažųjų šokių konkursas

Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro vaikų šokių studija „Junga“, švenčianti savo 75-ąjį kūrybinės veiklos jubiliejų, savaitgalį Palangos koncertų salėje surengė ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Kultūra

Naujųjų išvakarėse - Kalėdinių giesmių festivalis

Gruodžio 30 d., šeštadienį, Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“ kartu su Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčia organizuoja tradicinį Vakarų Lietuvos ...
2023-12-30
Skaityti daugiau

Regionas

Pradėjo dalinti ultragarsinius švilpukus, padedančius išvengti susidūrimo su laukiniais gyvūnais

Spalio 9–15 dienomis Lietuvos kelių policijos tarnybos ir apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų pareigūnai kartu su socialinės iniciatyvos partneriu UAB „Autoaibė“ ...
2023-10-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This