„Atlantas” toliau gyvuos

Sportas, Svarbu

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) II lygoje teisę rungtyniauti balandžio pradžioje gavęs Klaipėdos „Atlantas” sulaukė ir palankaus Klaipėdos apygardos teismo sprendimo – jis penktadienį patvirtino klubo restruktūrizavimo planą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pernai liepą Apeliacinis teismas nepatenkino trijų Klaipėdos „Atlanto” kreditorių fizinių asmenų prašymo naikinti Klaipėdos apygardos teismo gegužę priimtą nutartį, kuria klubui buvo iškelta restruktūrizacijos byla, ir pradėti bankroto procedūrą.

Dabar VšĮ „Atlanto” futbolo klubo prašymą dėl restruktūrizacijos išnagrinėjusi Klaipėdos apygardos teismo teisėja Kristina Domarkienė konstatavo, jog įstaiga yra įvykdžiusi privalomuosius mokėjimus ir neturi pradelstų einamųjų mokėjimų „Sodros” Klaipėdos skyriui ir Mokesčių inspekcijai.

Teismas nesutiko su vieno kreditoriaus, fizinio asmens, pozicija, kad šiame plane numatytos priemonės esą akivaizdžiai nepadės įveikti finansinių sunkumų, išsaugoti gyvybingumo ir išvengti bankroto.

Restruktūrizacijos plane nurodoma, jog siekiant optimizuoti klubo veiklą ir mažinti administracines sąnaudas, numatoma supaprastinti jo organizacinę struktūrą, atsisakant prezidento, sporto direktoriaus pareigybių.

Teismas nutartyje pažymėjo, kad futbolo klubas nėra verslo subjektas, kurio veikla organizuojama iš vykdomos veiklos gaunamų pajamų, o yra viešoji įstaiga, kurios pagrindinės pajamos yra rėmėjų lėšos, taip pat subsidijos, dotacijos ir kitos finansavimo sumos iš LFF, UEFA solidarumo lėšos ir prizai, pajamos iš reklamos stadiono stenduose, kurias prognozuoti yra pakankamai sudėtinga.

Taip pat buvo pabrėžta, kad nuo 2019 m. pradžios klubo įsiskolinimas sumažėjo beveik 100 tūkst. eurų.

Už restruktūrizavimo plano patvirtinimą balsavo kreditoriai, kurių reikalavimų suma sudaro 71,01 proc. visų teismo nutartimis patvirtintų kreditorių finansinių reikalavimų. Jam nepritarė tik du kreditoriai, kurių reikalavimai sudaro 1,6 proc.

Praėjusį sezoną Lietuvos futbolo A lygoje rungtyniavęs ir šeštąją vietą užėmęs „Atlantas” į II lygą buvo ištremtas gruodį priimtu LFF sprendimu už tai, kad manipuliavo rungtynių rezultatais. Jam dar buvo skirta ir 30 tūkst. eurų bauda.

Tačiau ir į pačią II lygą klubas pateko tik po apeliacijos nagrinėjimo. Jis čia ateinantį sezoną turės susigrumti su kitais dviem Klaipėdos klubais – „Neptūnu” ir „Rosa”.

Vienintelis VšĮ „Atlanto” futbolo dalininkas yra buvęs futbolininkas, teisininkas Vidas Adomaitis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Egidijui Šakaliui nepadėjo ir Aukščiausiasis Teismas

Ir teismų praktiką formuojanti aukščiausia instancija konstatavo, jog Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys buvo nepagrįstai praturtėjęs buvusios darbovietės – ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Su Uosto direkcija besipykstantys danai darė slaptus garso įrašus

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pirmoje instancijoje laimėjo dar vieną bylą prieš Danijos kompaniją „Rohde Nielsen“. Šįkart danai su uostininkais ...
2024-02-27
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dar kartą patvirtina, kad Egidijus Šakalys praturtėjo neteisėtai ir turės grąžinti tūkstančius

Ir apeliacinės instancijos teismas nusprendė, kad Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys praturtėjo nepagrįstai, todėl turės sumokėti tūkstantinę sumą buvusiai darbovietei ...
2023-09-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This