Perspėja dėl „stebuklingų” prietaisų nuo koronaviruso

Konsultacijos

Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba ragina visuomenę nesusigundyti neva nuo koronaviruso infekcijos gydančiais prietaisais, nes šiuo metu pasaulyje nėra sukurtų medicininių prietaisų, kurie būtų skirti COVID-19 infekcijos profilaktikai ir gydymui.

Anot tarnybos pranešimo, tokie prietaisai kaip Ukrainos gamintojo „Lidomed-Bio” gaminami „Life Expert” ir „Life balance” nepadės apsisaugoti nuo įvairių bakterijų ir virusų, tarp jų ir koronaviruso – jie nebuvo vertinti pagal Lietuvos Respublikos sveikatos sistemos įstatyme numatytus reikalavimus, todėl negali būti naudojami koronaviruso profilaktikai ar gydymui.

Perspėjama, kad šiuos ir kitus panašius brangius prietaisus siūlantys gamintojai siekia pasinaudoti visuomenės baime ir susirūpinimu bei noru apsisaugoti nuo koronaviruso infekcijos. Teigiama, kad perkant tokius prietaisus ne tik galima prarasti pinigus, bet ir rizikuojama sveikata.

„Akreditavimo tarnyba atlikusi tyrimus nustatė, kad įvairūs magnetoterapijos gaminiai, organizmą valančios vonelės, įmantriais pavadinimais siūlomi tyrimai, tokie kaip kvantinis magnetinis rezonansas, biorezonansinė diagnostika, elektrosferinė kompiuterinė bioinformacinė sveikatos diagnostika, testavimo prietaisas „Life Expert” – tai paveikios pinigų viliojimo priemonės. Būkite budrūs ir visų pirma įsitikinkite, kad siūloma paslauga ar prekė atitinka keliamus reikalavimus ir kad jums ją galima saugiai naudoti. Iškilus abejonių, kreipkitės patarimo“, – ragina akreditavimo tarnybos direktorė Nora Ribokienė.

Vienoje iš lietuviškų svetainių „natūralių gamtinių biosistemų koregavimo prietaisas „Life Balance“ parduodamas už 570 Eur. Pačio gamintojo svetainėje tokių prietaisų kaina prasideda nuo 281 Eur.

5 Comments

  1. Mindaugas

    Kvailiai ir pinigai turi išsiskirti 🙂

    Reply
  2. Nijolė

    Manau kiekvienas žmogus turi teisę rinktis tarp tiesos ir melo. Nori pasakyti kad vaistai ar skiepai daro stebuklus? Nesuprantu apie kokį pinigų plovimą kalba…. Tai galimybė žmogui greičiau pasveikt o ką jis pasirenka tai yra jo teisė niekas neverčia įsigyti įrangos jei nenori?

    Reply
  3. Remigijus

    Geras aparatėli.Medicinos ateitis.

    Reply
  4. Jonas

    Bent jau sugebekite paieskoti sios kompanijos produktus, o ne kazkokios kitos kompanijos foto naudokite. Sis straipsnis absurdiskas. Atsilike fizikos pamokose gal buvote? Pasidomekite apie mokslininkus Tesla ir Royal Rife ir ju aparatus. Pasidomekite, ar farmacijos verslas sudomintas, kad zmones butu sveiki?

    Reply
    • Romualdas

      Boba yra boba . Nuo COVID’o vaistai jau senai yra ir buvo bet nevisiem ( tik aniem patiem patiem ……) . Tiek to . Hemikalų ( vastų ) pramonė 2 vietoje pasaulyje pagal pinigų apyvartą . Aš radijotehnikos inžinierius , kaip tik tokiais aparačiukais ir užsiiminėju dėl savęs . Rezultatai puikūs . Jei Verygos plikė neitesinta Lietuvoje , tai dar nereiškia kad jis negali skustis .

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This