Darbo inspekcija išvadas apie KUL perdavė STT

Koronavirusas, Svarbu

Visas tris Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) profesines sąjungas pasiekė Darbo inspekcijos raštas, kuriame informuojama apie šioje įstaigoje balandį atlikto patikrinimo rezultatus.

Jo metu aiškintasi, ar buvo užtikrinamos darbuotojų saugos ir sveikatos garantijos, galiojančios paskelbtos ekstremalios situacijos ir karantino metu.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atlikto patikrinimo metu nustatyta, kad VšĮ Klaipėdos universitetines ligonines darbdavį atstovaujantis asmuo, vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis, būdamas atsakingu už įmones veiklos organizavimą, neužtikrino įmonėje tvarkos darbuotojų saugos ir sveikatos klausimais ir pažeidė darbuotojų saugos ir sveikatos norminių teisės aktų reikalavimus. <…> Informuojame Jus, kad patikrinimo metu surinkta medžiaga ir patikrinimo išvados bus perduotos nagrinėti pagal kompetenciją Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybai, kurioje organizuojamas ikiteisminis tyrimas”, – rašoma inspekcijos Klaipėdos teritorinio skyriaus vedėjo Vytauto Ročio pasirašytame rašte.

Jame taip pat informuojama, kad balandžio 16 d. duomenimis, asmeninių apsaugos priemonių bei dezinfekcinių priemonių ligoninėje jau pakanka.

„Norime atkreipti dėmesį, kad net ir itin sudėtingoje padėtyje svarbu nepamiršti teisinių darbo santykių reguliavimo, esama situacija neatleidžia darbdavio nuo darbo įstatymų vykdymo. Todėl darbdavio pareiga užtikrinti darbuotojams saugias ir sveikatai nekenksmingas darbo sąlygas visais su darbu susijusiais aspektais išlieka. Darbdaviui nesudarius saugių darbo sąlygų, darbuotojas turi teisę atsisakyti dirbti”, – rašo inspekcija.

Inspekcija prašo, kad su tokia jos išvada ir informacija apie galimybę kreiptis į STT būtų supažindinti visi profesinių sąjungų nariai bei ligoninės darbuotojai.

3 Comments

  1. Algis

    Kas vyksta Klaipėdos Hospise, labai panašu, kad visi šios aferos galai veda pas V. Janušonį, matomai pagrindinis akcininkas būtent šis asmuo. Kad gauti leidimą slaugai vienai lovai- tai gali gauti tokį leidimą tik labai artimas žmogus. Tai turėtu išsiaiškinti STT.

    Reply
  2. mere, kur Jūs?

    KU ligoninėje įdarbinami labai reikalingi žmonės. Nesvarbu, kad jie pensininkai, bet ponui Vincui buvęs ilgametis Visuomenės sveikatos centro vadovas ponas Pilypavičius duoda svarbų postą. Įdomu, kad niekas kitas, o tik ponas Pilypavičius, kaip buvęs VSC vadovas Hospise pas ponią Rasą Dagienę( taip pat dirbančią KU), išdavė leidimą teikti paliatyvinės hospiso slaugos paslaugas tik „vienai lovelei”….. Kas tikrieji hospiso, kuris su trimis oficialiais darbuotojais slaugė keturias dešimtys ligonių ir dar sugebėjo ir namuose teikti kitiems ligoniams paslaugas??? Ar ne visi nusikalstamos veiklos galai veda pas poną ,,, Vinsą. Ar kreipsis mūsų meras į prokuratūrą pats?

    Reply
    • Klaipeda

      Turbut ponui merui yra paranku nieko nezinoti, jis juk uz vinca kryzium gulasi, cia klaipedoje kaip sicilija su savo kozanostrom.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Regionas

Prokurorų ieškinys - ir Klaipėdos darbo inspektoriams vadovaujančiam politikui

Plungės apylinkės teisme antradienį buvo gautas prokuratūros civilinis ieškinys dėl 10 156,42 Eur priteisimo iš Kretingos rajono savivaldybės tarybos nario ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This