Naujasis turgus: nepatenkinta ir vadovybė, ir ūkininkai

Svarbu, Verslas

Klaipėdos Naujojo turgaus direktorius Viačeslav Karmanov stebisi šalies Vyriausybės smukiajam verslui taikomais dvigubais standartais, kai prekybos centrams buvo suteikta galimybė lauke prekiauti augalais ir sodinukais, tačiau toks leidimas nesuteiktas stacionarių turgaviečių lauko paviljonuose prekiaujantiems ūkininkams.

„Mes visada balandžio vidury laukiam didelio antplūdžio ūkininkų, smulkiųjų verslininkų, kurie išaugina savo produkciją – sodinukus, medelius, gėles. Bet Vyriausybės nutarime juodu ant balto parašyta, kad turgavietėms šia produkcija prekiauti draudžiama. Absurdas”, –  nusistebėjimo dėl tokio Vyriausybės sprendimo neslėpė V. Karmanov.

Kol kas Naujojo turgaus lauko paviljonuose nei prekiautojų, nei pirkėjų nematyti. Palmiros Mart nuotr.

Jo teigimu, Naujasis turgus atitinka visus minėtame nutarime nurodytus specialios prekybos vietos reikalavimus.

„Mes po rekonstrukcijos specialiai numatėm tas vietas, pavėsines padarėm, pakylas specialias, kur galėtų ūkininkai susidėti savo produkciją. Man ir praeitą, ir šią savaitę nuo pat ryto žmonės skambina, nesupranta, kodėl jie iki šiol negali prekiauti, mano, kad čia turgaus direktorius kaltas”, –  guodėsi Naujojo turgaus vadovas, patikinęs, jog turgavietėje būtų laikomasi visų karantino metu prekybai taikomų reikalavimų – būtino atstumo, kaukių, pirštinių dėvėjimo ir pan.

„Mes turime galimybes užtikrinti visas sąlygas”, – tikino V. Karmanov, apgailestavęs, jog vieši šalies politikų teiginiai apie rūpinimąsi smulkiuoju verslu neatitinka realybės.

Tie patys draudimai galioja ir uostamiesčio Senajam turgui, kuriam irgi laikinai (koks įvyks konkursas į atsilaisvinusią vietą) vadovauja V. Karmanov.

„Pasirodo, kad jiems nerūpi nei ūkininkų užauginta produkcija, nei kiti smulkieji verslininkai”, – nusivylimo esama situacija neslėpė abiejų miesto turgaviečių vadovas, visgi išreiškęs viltį, jog prasidėjus antrajam karantino švelninimo etapui bus atsigręžta ir į turgavietes.

Jo žiniomis, Lietuvos turgaviečių ir prekyviečių asociacijos nariai dėl to jau kreipėsi į Vyriausybę.

Kartu V. Karmanov tikino, jog Naujajam turgui didžiausią finansinį smūgį sudavė uždarytas naujasis pramoninių prekių paviljonas. Nors nuo balandžio 17 dienos dalis šio paviljono prekybininkų, kurie turi tiesioginį išėjimą į lauką ir gali saugiai aptarnauti klientus, vėl atnaujino prekybą, tačiau dar apie 80 prekiautojų tokios galimybės neturi.

Kituose turgavietės paviljonuose, kur prekiaujama maisto produktais, irgi pastebimai sumažėjo ir pirkėjų, ir pardavėjų.

„Dalis mūsų patalpose dirbančių prekybininkų yra garbaus amžiaus ir jie patenka į koronaviruso rizikos grupę. Todėl jie patys atsisakė prekiauti. O pirkėjų srautai sumenko dėl tų pačių priežasčių, kaip ir prekybos centruose: žmonės stengiasi rečiau lankytis viešumoje, tačiau perka produktus didesniais kiekiais“, – teigė Naujojo turgaus direktorius.

Pasak jo, dėl minėtų karantino metu taikomų suvaržymų UAB „Naujasis turgus” jau neteko apie 40 proc. savo pajamų.

Kiek dėl to nukentėjo smukieji prekiautojai, bus aišku, tik pasibaigus karantinui.

6 Comments

  1. Anonimas

    Kodel direktorius neparaso , kaip vyksta karas del vietu ir kai kuriu prekiautoju privilegiju … vieniems viskas leidziama o kitiems ne .. ..

    Reply
  2. Ar tikrai , pone direktoriau ?

    Ar matėte kokių atstumų laikėsi pirkėjai , tik paskelbus pandemiją ? Buvau turguje . Eilėje stovėjo vienas prie kito , o kur dar tie norintys pažiūrėti kainą ? Ant galvos lipo ir stūmė , tol kol nepasakiau – 2 metrai !!!! Apie kokį pasiruošimą kalbate ? Tik pradėkite dirbti , pafilminsiu . Gana virusą platinti .

    Reply
    • pc

      turguje lygiai taip kaip ir prekybcentriuos, kai kas nesisaugo ir lenda i ta pacia bananu deze

  3. opa

    Ot čia tai geras. Valstiečiai valdžioje, o tikrais valstiečiais sodininkais, daržininkais nesirūpina. Daugmaž aišku kodėl. Maximos ir banginiai yra dosnesni partijų rėmėjai, nei ūkininkai su agurkų sodinukais 🙂

    Reply
    • ezys

      Tik va Banginis kaip ir Akropolis, ir Bigas (ir jokie kiti prekybos centrai) neveikia – genijau 😉 Bet uztat veikia kaimo parduotuveles (speju jos daug pamokejo ar ne?) 😀

    • eziui

      išlįsk iš po pernykščių lapų ir sužinosi, kad banginis jau antrą savaitę dirba visu tempu, kaip ir kiti ermitažai, depai.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Miestiečiai abejingai pasitiko Senojo turgaus halės rekonstrukcijos planus

Klaipėdos savivaldybės valdomos bendrovės Naujasis turgus užsakymu projektinius Senojo turgaus halės rekonstrukcijos pasiūlymus parengę architektai nesulaukė jokių visuomenės pastabų ar ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pristatoma Senojo turgaus atnaujinimo vizija

„Pagrindinėje salėje formuojami prekybiniai stalai su stogeliais ir atitvarais imituojant senojo Klaipėdos miesto gatveles”, – tokią viziją dėl uostamiesčio Senojo ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senajame turguje bręsta dideli pokyčiai

Abi savivaldybei priklausančias turgavietes valdanti UAB Naujasis turgus jau daugiau nei prieš mėnesį užbaigė aukcioną, kuriame pardavinėjo dviaukštį sovietmečiu pastatytą ...
2024-01-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This