Karantinas pratęstas iki gegužės 11-osios, bet švelnėja sąlygos

Koronavirusas, Svarbu

Sveikatos apsaugos ministerijos siūlymu, Vyriausybė pratęsė karantiną dar dviem savaitėms, iki gegužės 11 dienos, tačiau kitą savaitę pradedamas antrasis karantino švelninimo etapas.

Nuo pirmadienio, balandžio 27 dienos, savo paslaugas, esant tam tikriems reikalavimams, galės teikti kirpyklos ir nagų priežiūros salonai, lauko kavinės, bibliotekos, muziejai ir zoologijos sodai, atveriama galimybė tam tikrų sporto rūšių profesionalioms treniruotėms lauke.

EVG photos (pexels.com) nuotr.

Kaukių dėvėjimas viešose vietose ir toliau išlieka privalomas, išskyrus tuos atvejus, kai valgoma ar geriama viešojo maitinimo įstaigose. Kavinės, restoranai ir barai lankytojus galės aptarnauti tik lauke, taip pat, kaip ir anksčiau, tiekti maistą išsinešimui.

Nuo kitos savaitės duris klientams atidarys kirpyklos ir nagų priežiūros salonai, bet tik ribojant klientų srautus. Vienam klientui turės būti užtikrintas ne mažesnis kaip 10 kv. m. plotas arba vienu metu paslaugos galės būti teikiamos tik vienam žmogui bei užtikrinamos nustatytos higienos sąlygos.

Tam tikrų grožio paslaugų kol kas nebus galima teikti. Kirpyklose bus leidžiama kirpti plaukus, juos dažyti, šukuoti. Nagų salonuose bus galima atlikti manikiūro, gelinio lakavimo paslaugas ir kitaip gražinti nagus. Barzdų salonuose bus leidžiama kirpti barzdas. Tiesa, jų skusti kol kas nebus galima.

Naudotis soliariumais nebus galima, nes ten liečiamasi prie paviršių nevilkint rūbų. Taip pat nebus leidžiamos procedūros, kurios atliekamos lazeriais, t.y. plaukelių šalinimas, odos lyginimas, injekcijos ir kitos lazeriais atliekamos grožio procedūros, kai liečiamasi prie odos.

Depiliacijos paslaugų taip pat nebus galima atlikti – nei vašku, nei kitais būdais, nesprocedūrų metu liečiamasi prie kūno. Kol kas nebus galima atlikti ir jokių kosmetologinių veido procedūrų, pavyzdžiui, antakių, lūpų korekcijų, makiažų, permanentinių makiažų, blakstienų priauginimo ir daryti masažo.

Tam tikros kultūros, laisvalaikio, pramogų, sporto įstaigos atveria duris savo lankytojams. Tačiau bus ribojamas lankytojų srautas bei turės būti užtikrinamos higienos sąlygų laikymasis. Lankymas vyks ne didesnėms nei 2 asmenų grupėms, išskyrus šeimas. Taip pat nuo kitos savaitės lankytojai galės lankyti bibliotekas, archyvus ir muziejus.

Laisvalaikio užsiėmimams atviroje erdvėje – golfo ir lauko teniso aikštynuose, lauko šaudyklose, kartodromuose, vandenlenčių parkuose – privaloma užtikrinti 10 kv. m. plotą, tenkantį vienam žmogui, taip pat tarp lankytojų turi būti išlaikytas ne mažesnis kaip 10 metrų atstumas.

Lankytojams atidaromi atvirose erdvėse esantys pažintiniai ir mokomieji takai (išskyrus apžvalgos bokštus), parkai, zoologijos, botanikos sodai, užtikrinant, kad tarp žmonių ar grupių bus ne mažesnis nei 2 metrų atstumas. Laikantis šių reikalavimų, taip pat galės vykti atrankos į olimpines ir parolimpines žaidynes reikalavimus įvykdžiusių sportininkų ir olimpinių rinktinių kandidatų, kurčiųjų, pasaulio ar Europos čempionatams besirengiančių sportininkų treniruotės uždarose sporto bazėse.

Nuo kitos savaitės taip pat bus galima organizuoti transporto priemonių valdymo įgūdžių ir gebėjimų vertinimo egzaminus ir aviacijos mokymus.

Nuo ketvirtadienio leista prekiauti augalais, skirtais sodinti, taip pat sėklomis ir trąšomis turgavietėse.

Taip pat parduotuvėms nuo ketvirtadienio nebetaikomas reikalavimas turėti įėjimą iš lauko pusės, kitaip tariant, atidaromi prekybos centrai.

1 Comment

  1. Aldona

    O kada leisit dirbt teismams kur saleje paprastai buna tik 6 asmenys? Laukiu atsakymo. Aciu.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

ELTA

Maitinimo sektoriaus atstovai reikalaujama mažesnio PVM tarifo

Penktadienį Vilniuje prie Vyriausybės maitinimo sektoriaus atstovai pradėjo protestą dėl šiuo metu esančio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) dydžio. Nuo naujųjų ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This