Kokie tie Klaipėdos hospiso savininkų ryšiai?

Svarbu, Temos

„Labai daug ir mums kyla klausimų, aš manau, kad jų turėtų kilti ir prokuratūrai, tada mes gausime labai detalius atsakymus, nes ten ir steigėjai, ir ryšiai, ir krūva, daugybė neatsakytų klausimų”, – antradienį komentuodamas situaciją Klaipėdos hospise pareiškė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ir bent jau dėl ryšių, ko gero, neklydo.

„Atvira Klaipėda” pabandė panarplioti Klaipėdos hospiso savininkų ir tuo pačiu adresu veikiančio Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centro steigėjų Rasos Dagienės ir Viljardo Reigo ryšius.

Viljaras Reigas ir Rasa Dagienė.

Iš savivaldybės – beveik pusė milijono

Studentų sąjungos deleguotas Klaipėdos universiteto senatorius nuo šių metų vasario pabaigos, Klaipėdos medicininės slaugos ligoninės ir Gargždų pirminės sveikatos priežiūros centro medicininis auditorius, Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties slaugytojas, jau buvęs Klaipėdos regiono slaugos koordinatorius ir UAB „Salumeda” savininkas – tokia V. Reigo dosjė pasimato panagrinėjus jo privačių interesų deklaraciją ir Registrų centro duomenis.

Jis paskutinį kartą savo privačių interesų deklaraciją pildė tik 2017 m. rugsėjo 23 d., tad iki šiol Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai nėra pateikęs informacijos, kad yra Klaipėdos hospiso akcininkas.

Santykių su mokesčių mokėtojų pinigais turi ne tik finansavimą per Teritorinę ligonių kasą gaunantis hospisas, bet ir minėtoji „Salumeda”.

2016 m. rugsėjį Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas su šia bendrove pasirašė 196 992 eurų vertės sutartį dėl dienos socialinės globos asmenims su sunkia negalia asmens namuose paslaugų teikimo. Pagal ją numatyta tokias paslaugas teikti 20 asmenų per dieną, už valandą mokant 3,79 Eur.

Analogišką sutartį S. Budino vadovauta administracija pasirašė ir 2015 m. gruodžio 31 d. Jos vertė buvo gerokai didesnė – 280 tūkst. eurų, o valandinis įkainis mažesnis – 3,45 Eur.

Beje, tokias pat paslaugas teikia ir Klaipėdos miesto socialinės paramos centras bei Neįgaliųjų centras „Klaipėdos lakštutė”, jiems valandinis įkainis – 3,47 Eur – yra nustatytas miesto Tarybos sprendimu.

„Salumedos” pajamos 2018 m. sudarė 306 817 Eur, pelnas – 10 508 Eur. 2017 m. atitinkamai 283 841 ir 12 888 Eur, 2016 m. – 126 153 ir 6 677 Eur.

Gavo ir ES paramos

2016 m. Klaipėdos miesto savivaldybės integruotų investicijų teritorijos vietos veiklos grupė parengė plėtros strategiją, kuriai pritarė Klaipėdos miesto savivaldybės ir Klaipėdos regiono plėtros taryba. Vidaus reikalų ministro įsakymu strategijai įgyvendinti skirtas Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir valstybės biudžeto finansavimas – 1,4932 mln. eurų, dar 513 600 skyrė Klaipėdos miesto Taryba.

Iš šio finansavimo 68 800 eurų gavo ir R. Dagienės ir V. Reigo valdomas Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centras, kad įgyvendintų projektą „Socialinę atskirtį patiriančių gyventojų visavertiškas integravimas į visuomenės gyvenimą“. Dar 22 400 Eur projektui turėjo būti skiriama savivaldybės biudžeto lėšų, kitų viešųjų lėšų ir privačių lėšų (prisidėjimo lėšos). Savivaldybė jau pervedė beveik 14 tūkst. eurų.

Ataskaitoje rašoma, kad centras paruošė 30 savanorių, suteikė atokvėpio paslaugų 10 pacientų, išspausdino straipsnį apie galimybes gauti paslaugas, išplatino 400 lankstinukų apie vykdomas veiklas. Teigiama, kad įgyvendinus projektą 130 darbingų asmenų sumažės socialinė atskirtis.

„Atvira Klaipėda jau rašė, kad Klaipėdos teritorinės ligonių kasa yra sudariusi sutartį su VšĮ Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centras, kuri turi licenciją, išduotą adresu Jūros g. 11-2, dėl palaikomojo gydymo, slaugos ir paliatyviosios pagalbos paslaugų teikimo, paliatyviosios pagalbos dienos stacionaro paslaugų.

2019 m. už suteiktas stacionarines slaugos paslaugas 199 apdraustiesiems iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo Klaipėdos teritorinė ligonių kasa VšĮ Paliatyviosios pagalbos ir šeimos sveikatos centrui sumokėjo 380 090 Eur. Šiemet pasirašyta sutartis, kurioje suplanuota stacionarinės slaugos paslaugų apmokėjimo apdraustiesiems už 664 050 eurų metinė suma.

Šių metų pradžioje gydymo įstaiga oficialiu raštu sausį informavo Klaipėdos teritorinę ligonių kasą, kad savo įstaigoje turi 40 slaugos ir 12 paliatyviosios slaugos lovų.

„Kilus abejonių dėl įstaigos veiklos, nedelsdami kreipėmės į Akreditavimo tarnybą situacijai pasiaiškinti. Gavę atsakymus iš Akreditavimo tarnybos dėl licencijos – galioja, sustabdyta ar panaikinama, – spręsime, ar įstaiga gali toliau turėti sutartį su TLK ir vykdyti numatytus įsipareigojimus”, – ketvirtadienį išplatintame pranešime cituojamas Valstybinės ligonių kasos direktorius Gintaras Kacevičius.

Sutartinių santykių su UAB „Klaipėdos hospisas” ligonių kasa neturi.

Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centras 2018 m. gavo 369 243 Eur pajamų ir 2 159 Eur pelno. 2017 m. šie rodikliai atitinkamai siekė 338 698 ir 5 502, o 2016 m. – 192 342 ir 10 733 Eur.

Dirba KUL

R. Dagienė yra Lietuvos paliatyvios medicinos draugijos vadovė, dirba Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) Onkologijos departamento Brachiterapijos skyriaus vedėja, tad šioje įstaigoje turi galimybę kontaktuoti su potencialiais hospiso klientais. Ji paskutinį kartą savo privačių interesų deklaraciją pildė tik 2018 m. spalio 9 d., tad iki šiol Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai taip pat dar nėra pateikusi informacijos, kad yra Klaipėdos hospiso akcininkė.

KUL Hospitalinių infekcijų profilaktikos ir kontrolės departamento vadovu nuo pernai dirba Rimantas Jonas Pilipavičius, iki tol vadovavęs Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamentui, kuris ir suteikė leidimą dirbti hospisui tik su vienu higienos pasu vienai lovai.

R. J. Pilipavičius teigė, jog nei R. Dagienės, nei V. Reigo tuo metu nepažinojo ir dabar nepažįsta – neturi nei interesų, nei kontaktų. Kartu sakė, jog nelabai žino visų šio higienos paso išdavimo niuansų.

„Atsimenu, kad derinome projektą, jie per kelis kartus tvarkėsi. Kaip jie pasidarė, ką pasidarė, tai tame procese nedalyvavau. Jeigu mano kolegos nuėjo, žmonės pasižiūrėjo, pamatė, tai vienai lovai tai tikriausiai tikrai sąlygos buvo. Negaliu pasakyti, kaip ten buvo, gal ten skirtingos paslaugos. Tikrai neatsimenu. Lyg per kelis kartus vertinome, nebuvo iš karto. Buvo visokiausių ginčų, mums ir vieta nepatiko, kad prie pat kelio”, – sakė R. J. Pilipavičius.

Teisės aktų kolizija?

Išgirsti poziciją visais šiais klausimai iš V. Reigo nepavyko – jis į telefono skambutį neatsiliepė.

Tuo metu R. Dagienė teigė negalinti bendrauti, nes prižiūri hospiso ligonius ir teigė, jog į klausimus gali atsakyti advokatas Henrikas Mackevičius. Pastarasis sakė, jog šioje eskaluojamoje situacijoje kyla daug klausimų dėl skirtingų teisės aktų.

„Tam tikrame dokumente yra nurodyta, kad apačioje, pirmame aukšte, yra vienvietė palata. Ir kodėl yra sakoma, kad turi teisę tik vieną pacientą guldyti, man kol kas yra neaišku. Reikia kalbėti apie tam tikras medicinos paslaugos formas. Pavyzdžiui, jei yra dienos stacionaras, turbūt lovos nereikia. Ar reikalinga palata? Kai kada reikalinga. Gal žmogus gavęs tam tikrą vaistų injekciją turi pagulėti kelias valandas. Patys sveikatos apsaugos specialistai nežino, ar tai yra būtina, ar reikalinga, ar nereikalinga. Akreditavimo tarnyba sako hospiso veikla teisėta, o Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento atstovai sako, kad neteisėta, nes turi būti higienos pasas. Vienas įstatymas sako, kad žurnalistas turi teisę daryti tik tą, o kitas – kad turi teisę daryti ir dar kažką. Ir jei jūs padarot pagal antrą, ar jums už tai gresia atsakomybė, ar ne? Valstybė turi sutvarkyti žaidimo taisykles, poįstatyminius teisės aktus taip, kad jie būtų aiškūs bet kam arba bent jau savo srities specialistui. Meras kreipėsi į teisėsaugą, paskelbė, kad jis toks rūpestingas ir gina viešąjį interesą, tai pažiūrėsime, ką pasakys prokuratūra”, – sakė H. Mackevičius.

Klaipėdos apygardos prokuratūra trečiadienį pranešė, kad buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo, piktnaudžiavimo ir neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla Klaipėdos hospise.

„Prokuratūra ne tik proaktyviai stebėjo viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją dėl Covid-19 apraiškų Klaipėdos hospise, tačiau nuolatos palaikė kontaktą su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamentu, laukiant patikrinimo išvadų“, – pranešime cituojama Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė.

Ikiteisminį tyrimą atliks Specialiųjų tyrimų tarnybos ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai, jam vadovaus Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Pasak H. Mackevičiaus, Klaipėdos hospisas ir Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centras yra susijęs vadovais, veiklos vieta, bendradarbiavimu.

O kalbėdamas apie V. Reigio ir R. Dagienės ryšius advokatas priminė matematiškai esą pagrįstą teoriją, kad kiekvienas žmogus kitą planetos žmogų žino daugiausiai per septynis žmones.

„Aš, pavyzdžiui, visus gyvus Amerikos prezidentus žinau per tris žmones. Mano dėstytojas savo laiku buvo Gorbačiovo patarėjas. O Gorbačiovas juk pažįsta, sakykim, Bušą. Viskas, ir aš jį jau pažįstu. Visi mes esame Lietuvoje susiję. O kodėl abu medikai, abu pažįstami, kartu pakalbėjo, kartu įkūrė, abu dirbo, akcininkai, dalininkai, bendrininkai gerąja prasme. Klaipėdoje daug medikų, su visais galima susipažinti per bet ką. Pažįstu vienos ligoninės teisininką, su kuriuo bylinėjamės, tai per jį pažįstu ir visus tos ligoninės medikus”, – sakė advokatas.

„Metus po gavimo leidimo įstaigos labiau konsultuojamos, nekontroliuojamos, jei nėra kokių nusiskundimų. Dėl šios įstaigos ir nebuvo jų gauta. <…> Aš tikiuosi, kad tam tikras reglamentavimas turi keistis, kad būtų galima tikrinti neįspėjus. Iš tos istorijos visi pasimokysim”, – trečiadienį surengtos spaudos konferencijos metu sakė sveiktos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Galvosim, kokiu būdu užtikrinti, kad institucijos, kurio tikrina įstaigas – tiek Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, tiek Ligonių kasos, tiek Akreditavimo tarnyba, daryti tokius, sakykim, bendrus patikrinimus, kad neatsitiktų taip, kad vieni patikrino, tikrina kiekvienas, aišku, savo sritį, ne kiekvienu atveju tos įstaigos pabendrauja tarpusavyje, ir tada atsiranda erdvės toms pačioms įstaigoms aiškinti, kad neva tai skiriasi kažkokie teisės aktai, kur nebūtinai taip yra, bet tiesiog ieškoma būdų pateisinti savo veiklą, kuri kartais gal ir su įstatymais prasilenkia”, – ketvirtadienį surengtos spaudos konferencijos metu teigė A. Veryga.

Ar pastatas pritaikytas?

Pastatas Jūros g. 11, kuriame yra įsikūręs hospisas, priklauso UAB „Forlit”. Pastarąją lygiomis dalimis valdo Anisa Šavalejeva, kuri, ko gero, yra ne Lietuvos pilietė, ir Česlav Sokolovski.

2018 m. šio pastato dalies patalpų paskirties keitimo iš administracinės į gydymo paskirtį, projekte rašoma, kad jose numatoma šeimos medicinos ir slaugos paslaugos įvairaus amžiaus grupių asmenims, pagal šeimos gydytojo ir bendrosios praktikos slaugytojo medicinos normas, bei paliatyviosios pagalbos paslauga – pasirūpinti pacientais, sergančiais aktyvia progresuojančia, toli pažengusia liga, kai prognozė ribota ir gydymo tikslas – gyvenimo kokybė.

„Gydymo patalpose teikiant paslaugas nebus atliekamos chirurginės intervencijos ar ypatingų sąlygų reikalaujančios procedūros. Šeimos medicinos ir slaugos paslaugas numatoma teikti 500 asmenų, per vieną dieną apsilankiusių žmonių skaičius iki 10. Paliatyviosios pagalbos paslauga teikiama iki 12 valandų per dieną (dienos stacionare), kur ryte pacientai bus atvežami, baigus procedūrom išvežami namo. Medicininėse patalpose, kuriose teikiamos šeimos medicinos ir slaugos bei poliatyvioji pagalba, medicininių atliekų susidarymas nenumatomas, todėl medicininių atliekų saugykla neįrengiama. Teikiant medicinines paslaugas bus naudojami vienkartiniai medicininiai instrumentai, todėl medicinos prietaisų apdorojimo, saugojimo patalpa neįrengiama”, – rašoma projekte.

Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos vadovė Nora Ribokienė delfi.lt teigė, kad VšĮ Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centras turi įstaigos asmens sveikatos priežiūros licenciją Nr. 3405, išduotą 2011-10-25, kuria yra suteikta teisė įstaigai teikti keletą asmens sveikatos priežiūros paslaugų: stacionarines palaikomojo gydymo ir slaugos, paliatyviosios pagalbos, ambulatorines šeimos medicinos ir paliatyviosios pagalbos, psichiatrijos bei ambulatorines slaugos paslaugas namuose. O UAB Klaipėdos hospisas jokios licencijos sveikatos priežiūros veiklai neturi ir niekada dėl to nesikreipė.

Dar vienas susirgimas

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė spaudos konferencijos metu informavo, kad paskutiniais duomenimis COVID-19 susirgo dar vienas Klaipėdos hospiso darbuotojas, o keturi jos pacientai po pakartotinių tyrimų lieka sveiki. Tad iš viso serga 33 pacientai ir 12 darbuotojų.

Pasak jos, taip pat pagaliau sulaukta informacijos, kam hospiso darbuotojai teikė paslaugas namie – per pastarąjį mėnesį keturi darbuotojai teikė paslaugas 18 pacientų. Iš šių keturių darbuotojų koronavirusas diagnozuotas vienai, kuri lankėsi pas 17 žmonių.

47 Comments

  1. Neabejingas sukčiavimui miestelėnas

    Jeigu minėtose įstaigose nebuvo vykdoma neteisėta veikla ,kam reikėjo tokios agresyvios gynybos? Advokatas futbolo terminais kalbant- tikras puolėjas ,o turėtų būti gynėjas.Kaip visi žinome ,kad geriausia gynyba-puolimas ,tai ir išvada peršasi viena.

    Reply
  2. as

    Straipsnio autoriau, ištaisyk klaidas. Skaityk tol, kol rasi, o tada ištaisyk. Hopisas 😀

    Reply
  3. Susisaistę jūriniais mazgais

    Pagarba portalui atvirai. Jei ne jis, mes šios istorijos „herojų” niekada nežinotume. Kanušonis, Pilypavičius, Dagienė, Reigas- tikrai dar nevisi… Laukiame tęsinio ir atsakingo, doro prokuratūros darbo. O po to jau miesto Tarybos verdikto be nemokamų, Janušonį, senuosius miestui priklausančių gydymo įstaigų vadovus ginančių politikų, tokių kaip meras, Razbadauskas, Vaitkus, pozicijos ir, kas labai keista, opozijos atstovų…

    Reply
  4. Patikslinimas

    Reigas yra ne senatorius, o Klaipėdos Universiteto tarybos narys, kurį delegavo studentai, tai tikrai „puošia” dabartinę KU vadovybę. Taryba, praktiškai valdo universitetą. Kas dėjo pastangas, kad tas veikėjas taptų KU tarybos nariu universitete yra žinoma. Tik galima apgailestauti dėl savotiško degradavimo. Miesto vadovai negelbsti žmonių be medicininės pagalbos hospise uždarytų . Miestelėnai tą hospisą jau pramanė mirties fabriku, gal tai neatitinka tikrovės, bet šiurpą esama situacijja kelia.

    Reply
    • Brisiaus galas

      Pagalvojau dar kartą ir pasidarė labai liūdna, regione slapti hospisai, slapti slaugos namai, galimai abejotinos reputacijos žmonės KU taryboje, sveikam protui nesuvokiama situacija.

    • Senato narys

      Dar patikslinus, Reigas yra senato narys, klaida.

    • Atsiprašome

      Patikslinimas klaidingas, atsiprašome. Netyčia sumaišytos pavardės.

    • Patikslinimas klaidingas

      Patikslinimas klaidingas, tas veikėjas yra senato narys.

    • Klaida

      Patikslinimas klaidingas, tas veikėjas yra senato narys.

  5. Kis

    Laikas sodinti,antarip viskas prasmire,supuve.Kiek reikia skalambinti,kad darbas trijuose darbuos tolygus nuliui ,ypac gydytojui.O meras rinktas musu pedagogu-„garbe „jums ar gavote 20% prie algu.O Grubliauskas pasirode ,ne meras ,o geras svolocius,nedr8ista parsas akiu pakelti kalbedamas i kamera.Yra pagrindas ,prie geru noru sesti uz Grigeo ir + Hospiso ikurima,juk babkes prasalaiciui tukstanciais nebasliuojama?

    Reply
  6. Ne Hospisas ir ne KUL

    O kiek numirė žmonių KUL? Kodėl niekas nenagrinėja Grubliausko ir Janušonio ryšių? Rado silpnesnsnį. Palyginus KUL ir miesto valdžios galvų susiliejimą, Hospisas yra smulkmė. Kodėl meras tylėjo dėl KUL, o tiksliau dėl mohikano Janušonio, o dėl Hospiso sukėlė vėją? Ne savi ir nelabai pažįstami. O gal KUL konkurentai? Daug klausimų kyla paprastam klaipėdiečiui, stebinčiam viešąją žiniasklaidos erdvę…Atsiprašau, tai tik klausimai. Gal kas atsakys?

    Reply
  7. Nenoriu hospiso

    …..na ir pakilo hospisas ir dėl jo numirė žmonės . Tai statistika ,kaip dainuoja Stano . Dar numirs ir vėl hospisas tik kitoje vietoje . Na hospisas ant hospiso! Miestelis prasmirdo – hospisas. Miesteliui neplauna gatvių – hospisas . Miesteliui Grigeo įstatė triūbą ir daug metų darė hospisą. Gal tų triūbų dar yra? Tokių hospisų turime labai daug .Ten kur buvo sąžinė , garbė , nuoširdumas , tikėjimas ir kiti teisingi žodžiai , užaugo hospisas .Gaila , kad jis tik dabar pradedamas patyliukais vardintis , o reikėjo ne dabar. Reikėjo tada kai paskelbė , kad namų statybos kombinato vietoje pradės statyti didelę PARDĘ reikėjo pasakyti hospisas visam miestui , bet mes tylėjome . Kai pastatė šiukšlių degyklą kuri turėjo deginti šiukšles virš 1200 temperatūroje (kad nesusidarytų defoliantai.Dabar jie greičiausiai aktyviai susidaro ) reikėjo sakyti hospisas. Kai pastatė Mestilą ir visiems pribūrė , kad bus tik keptų blynų kvapas – hospisas. Smarvė iš savartyno – hospisas. Miestelyje nėra užterštumo kontrolės sistemos – hospisas. Didelė baimė , kad greitai visas miestelis taps ištisinis hospisas . Kai miestą valdė amžinatilsį Žalys mes didžiavomės savo Gražuoliu Miestu. O dabar ateina hospisas …..

    Reply
    • Kažkas nepadoraus

      Nesinervinti , ką išsirinkome, tą turime. Buvo Napoleončikas arba misteris 10-20 procentų, visokių prieplakų buvo, bet , kad dūdorius taip protus suknistų, niekas netikėjo, renkasi sena liberastų komanda. Žalio vadovaujami žmonės sukūrė universitetą, deja, čia taip pat atėjo hospisas ir užtraukė gėdą Universitetui. Viduryje miesto įsteigtas , kaip dabar žmonės vadina, mirties fabrikas, iš ten hospiso draugai nevaduoja žmonių, o renkasi į posėdžius ir nutaria nieko nedaryti, „monjano”, galimai laukia jų mirties.

  8. Anonimas

    Daug rasliavos, bet KLP slaugos ligonines ilgametes vyr gydytojos pavarde niekur nepraskambejo. Tikrai manot, kad sita afera yra be jos griezto vadovavimo? Kad greitosios pagalbos slaugytojas taip gudriai sugalvojo ir turejo tiek reikalingu rysiu toki reikala prasukti? Tai galvokit is naujo

    Reply
    • Jo

      Ta teta yra likęs retas likęs tarybinių laikų muziejinis egzempliorius. Kažkas tokio.

  9. Slaugiusi

    Ar čia minima Gydytoja Dagienė dirba KUL ? prie ligonių gydymo redioterapija?. Tai galiu pasakyti, kad galėtum su Ja pasikalbėti-sumokėk, kad beveik nevaikštantį ligonį paguldyti į ligoninę kasdienėms proceduroms-sumokėk

    Reply
    • Klapeda

      Taip ta pati.

  10. Žinantis

    Labai gaila, bet kai sakoma garbės bei pinigų troškimas Viljarą ir pražudė…..
    Higienos reikalavimai Viljarui Reigui tikrai buvo žinomi, juk Klaipėdos universitete baigė visuomenės sveikatos mokslus, po to infekcijų kontrolės srityje kvalifikaciją tobulino Vilniuje Slaugytojų tobulinimosi kursuose, įgijo infekcijų kontrolės specialisto kvalifikaciją, keliose įstaigose dirbo infekcijų kontrolės specialistu, įkūrė įmonę „Higiena ir auditas“ gydymo įstaigoms rengė higienos dokumentus, kurie buvo reikalingi higienos pasą gauti, platino dezinfekcinius skysčius, Klaipėdos slaugos ligoninėje pradėjo dirbti medicinos auditoriumi…… Be to buvo maža, trūko pinigų, o dar labiau garbės, tad be jau esamo veiklos gydymo įstaigoms padėjo vykdyti viešuosius pirkimus, organizuoti medicininės įrangos priežiūrą, apskaitą ir visur vis nespėjo, nes darbai skirtingi, reikalavimai taip pat, o įsipareigojimus vykdyti reikėjo…. Tad metė visas iki tol vykdytas veiklas ir pasuko pelningesniu, medicinos paslaugų teikimo keliu. Įkūrė Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centrą,tapo jos direktoriumi, kuri vykdo šeimos medicinos veiklą, įkūrė Salumedą (Sportininkų g.), kuri vykdo ambulatorinę reabilitacijos veiklą, jos direktore paskyrė gerą draugę, bet to vis buvo maža, tad pasuko į pelningesnę sritį, įkūrė slaugos skyrių Pievų take, kurios direktore tapo R. Dagienė…… Pinigų atsirado, bet garbės vis buvo maža, tad Klaipėdos universitete pradėjo siekti mokslininko karjeros, įstojo į doktorantūrą, tapo slaugos koordinatoriumi Klaipėdos savivaldybėje…. Tačiau ir to buvo maža, atsiradus Europos Sąjungos paramai globos įstaigoms, nusprendė vykdyti globos paslaugas… Visko daug daug ir nieko iki galo…. Netikėtai atėjo klastinga ‘korona’, kuri ir nusprendė padaryti galą Viljaro pinigams, garbei bei karjerai, pražudė pradėti ir iki galo nebaigti darbai, o juk higienos bei epidemiologiniai reikalavimai jam kaip niekam kitam tikrai buvo gerai žinomi…. Gaila…. Belieka tik palinkėti išsikuopti tą savo paties prisivirtą košę, pasidaryti išvadas ir išmokti skaudžias gyvenimo pamokas…… Juk kartais mažiau, tikrai yra stabiliau, nei visko daug ir nieko iki galo…..

    Reply
  11. Robotasrespiratorius

    Klaipėda- korupcijos sostinė. Kurvos liberalai sušiko miestą galutinai. Kultūra, ekologija- dugne. Viskas parduota. Nulinis pasitikėjimas valdžia ir medikais. Dirba per 3 darbus, šiknos ir kišenės pilnos. Ir dar ploti jiems?

    Reply
  12. Anonimas

    Baisų, kokio mąsto aferistai ir dar medikai, naudojosi savo tarnybine padėtimi, skausmo ir ligų prislėgtais ligoniais ir jų šeimų nariais…..Deklaruojama, kad dirbo 11 asmenų o pagal viešoje erdvėje pateiktus duomenis tik 3, kokius pinigus asmeniškai turėjo mokėti asmenys, ten norintis patalpinti savo Artimuosius????? Deklaracijos, kur žiūrėjo VMĮ???? Tiesiog gėda ir labai skaudu, kad tiek žemai galėjo pulti asmenys, turėje suteikti pagalbą o ne rūpintis kaip pasipelnyti!!!?

    Reply
    • Vardas

      Baisu yra Tu. Tavo bobiškas emocingas isterikavimas.

  13. Ne vietinė

    Čia apie sąžinę ir gėdą net neverta diskutuoti. Tai, kas daroma su visų pinigais ir gyvybe- yra didžiausias nusikaltimas ,už ką turėtų būt nuteisti kalti: nuo aukštesnių i nstancijų, atsakingų miesto atstovų iki tiesioginių hospiso vadovų.Klausimas-kam veikia Lietuvos įstatymai ir jų vykdymo kontrolė? Parazitizmas nebaudžiamas. Baisu

    Reply
  14. Elena

    Man taip nemalonu nuo tokių ” medikų ” , kad pasidžiaugiau jog ne visiems mokės 100 % priedą . Nepalaikysiu jokių mitingų dėl algų didinimo . Valytis laikas , o ne algas didinti .

    Reply
    • Tai va...ponios ir ponai

      Pasidžiaugė,vargsele,matosi iskart pavydą tik pavydas,ateik Ponia padirbėti i mūsų kuria nors įstaiga,-pvz. Ligoninę ar greitaja,visi jus skubate tik kitus.teisti,matote kitų akyse lapelį, o savo akyje rąstų nematote,ach jus žmonės, žmonės…ir nereikia mums jūsų plojimų,ar visokių ten šūkių MEDIKAI LAIKYKITĖS. Nes vieną dieną jus plojat,o jau kitą dieną gerai aplojat…Mes ir toliau dirbsime savo darbą tyliai ir nerėkaudami,o jūs prašytume -taip pat nerimauti su savo ŠŪKIAIS

  15. Veronika

    Pačių pažeidžiamiausių ligonių sąskaita bandoma”prasukti „piniginius srautus ,tai čia jau nekvepia Hipokrato priesaikos „kvapas”.O dėl teisėtumo turėtų pasireikšti mūsų teisėsaugos patikimi atstovai.
    Turėtų išaiškėti ,kurie yra tikrieji mūsų teisuoliai.
    Tie kurie vadovaujasi Hipokrato priesaikos principais,ar tie ,kurie skaudžiai bando tikrinti ir publikuoti tai.

    Reply
  16. Aš

    Klaipėda yra Klaipėda, kas daroma, iki galo nepadaroma. Estakada Vilniaus pl. jau kiek metų nėra baigtas projektas? Šilutės pl. – Tilžės g. sankryža, kiek metų daro pravažiavimą „geresniu”? Čia toje Klaipėdoje kažkoks siaubas, Vilniuje ir Kauna nusprendė padaryti aplinkelius (Šiaurės aplinkelis, Vilnius, Geležinio Vilko estakada Vilnius, Autostrados atkarpa, kuri priklauso Kaunui) paima ir padaro. Bet Klaipėda nėra visa Lietuva čia nusprendžia daryti, pradėda ir daro visą gyvenimą o nekokretų trumpą laiko tarpą.

    Reply
  17. ...

    aš kaip supratau , hospiso savininkai beveik metus licenzijos slaugai net NEPRAŠĖ ? Kukuraitis sakė jų nėra jokiose sąrašuose ? Vienai lovai higienos pasą gavo 2019-05 ir ramu ? Patalpos tos pačios kur dabar kiek 38 pacientai ? Kodėl prašė tik vienai lovai ? Ar nuo pirmos dienos buvo sąmoningai nutarta sukčiauti ? O mokesčiai sumokėti taip pat nuo vieno paciento ? Kam prikapsėjo į maišą už likusius ligoniukus ? Trūksta žodžių . Taip sudirbti medikų vardą , sudirbti pasitikėjimą tik dėl gobšumo ? Paslauga taip reikalinga žmonėms .

    Reply
  18. Anonimas

    Ką jūs gero padarėt didvyriai, ekspertai, sėdit prie kompu ir lojat kaip šunys, viską iš manot ir suprantat, tik klausimas kodėl nieko nedarot – nes tinginiai, nes artimuosius atiduodant patys, kad našta atsikratyt. Ten žmonės per galvą verčiasi ir dirba, o jums atrodo kad atsisėdę pinigus skaičiuoja, manau jiem to nereikia nes jūs puikiai už juos paskaičiuosite.

    Reply
    • Sestokas

      Ha Ha „per galvas verčiasi „makles darydami per galvas verčiasi!

    • Vardas

      Kai žmogus nelabai ką sugebi, tai bent jau bukai reakcingai piktindamasis realizuojiesi ir klaidų nedarai.

    • Anonimas

      Norėtų ir kiti dirbti, bet Dirbti gali tik savi

  19. Anonimas

    Viljaras Reigas gali džiaugtis kad ne sovietmetis. Kada buvo sovietiniai laikai, ko nepadarydavo valdžia atvažiuodavo berniukai, šiufelis į rankas ir kaskis sau duobe. Už tai tvarka buvo. O dabar kas ka nori tą daro

    Reply
  20. Pilietei

    Pilietei – tuo tarpu daug klaipėdiečių ką tik kolektyviai dainavo ” Klaipėdoje gyventi gera”. Ir kaip jiems ne gėda nematyti to, kas vyksta šitame mieste?

    Reply
  21. Pilietė

    Klaipėdą valdo mafija.Niekada čia nebus gerai gyventi normaliems žmonėms.Aplink vien aferos,sukčiavimai.Kaip jums negėda P O N A I ?

    Reply
  22. Beviltiškumas

    Jau pasirūpinta advokatais, kad viskas tyliai nugultų į stalčius neradus nusikaltimo sudėties. Ir toliau dauginsis sukčiai ir vertelgos, nepasisotinantys medikai, apgleivėję vietinės reikšmės politikai. Todėl galime tikėtis, kad ateityje bus kuriami ne vienos lovos, o vienos kėdės hospisai, kuriuos rems ne tik miesto biudžetas, bet ir europiniai fondai.

    Reply
    • Nesvarbu

      Kaip teisingai viskas įvertinta.

  23. labai keista

    kad SAM ir Veryga neprisiima jokios kaltės. Juk viskas vyksta jų kontroliojamos zonos plotyje. Ministras akis išpūtęs stebisi – kas nutiko? Ogi nutiko tai, kad SAM kontroliuojančios įstaigos, kaip ir Aplinkos apsaugos kontroliuojančios įstaigos nematė Grigeo, čia nematė Hospiso. Vykdė neteisėtą veiklą tai vykdė, čia matyt bus teismo kelias, bet KĄ VEIKIA SAM ir Veryga, kad toks bardakas sveikatos apsaugos sistemoje?

    Reply
    • Klaipėdietė

      Ir jei ne,, Atvira Klaipėda,, nieko nežinotume.

    • ......

      o ką matyti , jei įstatymai , buvusių seimų , buvo tokie „lengvi verslui ” , kad aplinkosaugininkai turėdavo pranešti prieš patikrą , o sveikatos srityje , kaip supratau , gavus higienos pasą , privatininkas vienus metus yra netikrinamas , tik konsultuojamas ar visus verslininkus vertinti kaip potencialius sukčius ? Pirmi metai sunkoki , mūsų liberalkonservatoriai ir kiti seimūnai už sąlygų verslui lengvinimą . Gerai koroną atvėrė įstatymų spragas ir nuplėšė kaukes nuo verslininkų medikų . Pradėjus dirbti seime ‘valstiečiams ‘ išaiškintas Grigeo vamzdis kurio niekas iš buvusių nei seimo nei miesto valdininkų ‘net neįtarė ” egzistuojant ilgus metus ir bet kokią patikrą vertindavo kaip trukdymą dirbti 🙂 Aplinkosaugininkams rankos patikroms atrištos , priimtas Klaipėdos paketas , tik vėl , jei ne liberalkonservatoriai , kurie seime rėkė – verslas nespės pasiruošti , paketas jau būtų įsigaliojęs nuo 2020 m . Veryga taip pat, po istorijos su hospisu , pasakė – reikia keisti įstatyminę bazę . Manau vėl prasidės seime kovos už verslą . Mano nuomone , tikrinti būtina , nes eilinius piliečius besinaudojančius viešu transportu , tikrina be perspėjimo – bilietėlis ? 🙂

  24. Nesvarbu

    Kalti mes visi. Kad leidžiame vešėti neteisybei, į valdžią dažnai renkame vyrus-alfa patinus, kurių tikslas ne padėti žmonėms, o pasimėgauti valdžia ir pinigais.

    Reply
  25. Žmogiškumas...

    Vien tik godumas, pinigai… O kur dingo „žmogiškumas”? Nors tiesą sakant, kam jis reikalingas, juk iš žmogiškumo „bagotu” netapsi

    Reply
  26. Justas

    Čia chebryte praplove ES pinigus su šiuo hospisu… tik visi apsimetė, kad Čia vienam ligoniu skirta patalpėlė

    Reply
  27. Visi keliai vėda į mafija vavivaldybėje

    Ryšiai su liberalais Budinas Kongas ir kiti. Kiek pinigeliu kartu išplovė?

    Reply
  28. Anonimas

    Jeigu jau pvz. Mergina ( manikenė) išprievartauta ir pripumpuota narkotikų nuskrenda vos ne nuo stogo, o paskui paslaptingu būdu ir durininkas, tai ką čia kalbėti….Kas gali paneigti, jog kai kas nėra suinteresuotas tokių ir pan.bylų numarininmu?

    Reply
  29. Mokytoja

    Apskritai turėtų būti reikalaujama atsakyti prieš baudžiamajį kodeksą nelegalaus hospiso savininkams ir steigėjams . Kaip laisvoje Lietuvoje nėra atsakomybės už žmonių sveikątą ir gygybes? Taip pat hospiso atsakingam vietiniam auditui, kuris slėpė dokumentus, sakydamas viskas gerai ir plovė pinigus bei dėl tarnybinių mediko pareigų neatlikimo. Juk žmonės kurie naudojosi slaugymo paslaugomis nežinojo kaip įstaiga tvarkosi. Pasitikėjo. O rezultatas liūdnas. Ne tai kad liūdnas. Tai žiauru. kiekvieno žmogaus mirtis yra brangi. Tai ne vienas žmogus gali suprasti. Vietoj vienos lovos 38. Personalas dirbo nelegaliai, lovų skaičius nelegalus, atėjus virusui nesiimta saugumo priemonių apsaugoti silpnuosius, rizikos grupei priklausančius žmones. Tai nužudymas ne vieno žmogaus, tai bus masinės mirtys. Visi abejojama stebuklu. Meldžiuosi, kad daugiau mirčių nebebūtų hospiso slaugomiems.Juk visi rizikos grupei priklausantys. Plius medikai turėdami karantinuotis. Dirba toliau. Galiausia Viljaras Reigas bėga nuo aferisto atsakomybės, tikėdamas, kad pavyks pabėgti nuo mirčių. Turėtų atsakyti prieš BK. Ne vienas straipsnis įrodo baudžiamosios veikos buvimą. Čia už visus straipsnius visumoje realus laisvės atėmimo bausmės skyrimas turėtu būti skiriamas. Ir apskritai licencijų panaikinimas. Matosi medikų neatsakingumas. Pagal straipsnį matosi Viljaras Reigas jau bėga . Būtų juokinga, jei visas šitas žiaurus skandalas baigtusi, kaip visada…atsiprašome taip gavosi. Taip neturėtu būti. Gal kiti galvoja kitaip. Bet manoma kad teisėsauga ištirs tinkamai kas kaltas ir kaltieji nepabėgs, o atsakys už savo klaidas….

    Reply
    • Anonimas

      Teisingas pastebėjimas. Jaučiasi nebaudžiami steigėjai. Ai ar taip ar taip rizikos grupei priklausantys. Bet gi nieko nebus steigėjams.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Politika

G. Kniukšta traukiasi iš prezidento rinkimų: reikiamo parašų skaičiaus nesurinko dar du kandidatai (atnaujinta)

Respublikos prezidento rinkimuose kandidatuojantis Gintautas Kniukšta ketvirtadienį pristatė rinkėjų parašų lapus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ir užbaigė parašų rinkimą. VRK  ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Veidai

Naujuoju Klaipėdos apygardos vyriausiuoju prokuroru tapo Jevgenij Michailovskij

Pirmadienį generalinė prokurorė Nida Grunskienė pasirašė įsakymą, kuriuo Jevgenij Michailovskij paskyrė į Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas. Daugiau nei ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This