Šildymą išjungs kitą savaitę, karštą vandenį – tik vasarą

Miestas, Svarbu

Šildymo sezonas Klaipėdoje veikiausiai bus baigtas kitos savaitės pradžioje. Šiųmetė naujovė ta, jog gerokai vėliau prasidės hidrauliniai bandymai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Įprastai hidrauliniai bandymai šiaurinėje miesto dalyje prasidėdavo po kelių dienų, kai būdavo baigiamas šildymo sezonas. Todėl atvėsusiuose butuose gyvenantys klaipėdiečiai dar turėdavo ir kelias dienas ar savaitę iškęsti be karšto vandens.

Klaipėdos ir Gargždų miestams centralizuotai šilumą tiekianti bendrovė „Klaipėdos energija“ trečiadienį pranešė, jog šiemet hidraulinius bandymus vykdys vasarą. Tradiciškai pavasarį, iškart po šildymo sezono, vykdavę šilumos vamzdynų bandymai uostamiestyje planuojami liepos – rugpjūčio mėnesiais.

Pasak energetikų, hidraulinių bandymų metu pusėje miesto nelieka galimybės ruošti karštą vandenį, o koronaviruso pandemijos metu dėl to nebūtų užtikrinta būtinoji higiena. Taip pat atsižvelgta, jog daugelis žmonių šiuo metu dirba arba laiką leidžia namuose ir be karšto vandens jų gyvenimo kokybė smarkiai pablogėtų.

„Įvertinant dabartinę situaciją planuojama, kad hidrauliniai bandymai šiaurinėje Klaipėdos dalyje nuo Kauno gatvės vyks liepos mėnesį, o pietinė miesto dalis be karšto vandens kelias dienas turės išsiversti rugpjūtį“, – pranešė „Klaipėdos energija“.

O šildymo sezoną Klaipėdoje ketinama baigti kitą savaitę.

„Stebime, žiūrime, vertiname orų prognozes. Galvojame, kad ateinančios savaitės pradžioje jau turėtume pabaigti šildymo sezoną. Vakar paros vidutinė oro temperatūra jau buvo 7,5 laipsnio, o anksčiau ji siekė vos 5-6 laipsnius. Aišku, dabar situacija jau tokia, kad vieniems namuose yra per šilta, kitiems per šalta. Bet jei dabar pabaigsime šildymo sezoną, po paros butuose pasijaus diskomfortas, todėl dar reikėtų palaukti. Tačiau mąstyti apie šildymo sezono pabaigą jau galima, nes prognozuojama, kad artimiausiomis dienomis švies saulė, nebus lietaus, o termometrai dienomis rodys daugiau nei 10 laipsnių šilumos. Pavyzdžiui, gegužės 1-ąją prognozuojama 16 laipsnių šiluma“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus patarėjas Algis Gaižutis.

Oficialiai šildymo sezoną pabaigti galima, kai vidutinė paros oro temperatūra tris paras iš eilės yra ne mažesnė nei 10 laipsnių.

A. Gaižutis svarstė, jog Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymas, kuriuo skelbiama šildymo sezono pabaiga, gali būti parengtas ir pasirašytas jau šį penktadienį.

„Gal penktadienį išleisime įsakymą, kad nuo pirmadienio išjungiamas šildymas. Taip tarnybos turės laiko pasiruošti, kad operatyviai visuose daugiabučiuose namuose galėtų išjungti šildymą. Gyventojai kol kas skambučiais neatakuoja ir nereiškia pageidavimų, kad šildymo sezonas jau turėtų būti baigtas. Aišku, žmonės patys gali surinkti namo gyventojų parašus ir šildymo sezoną pabaigti nelaukiant mūsų įsakymo. Tačiau šiuo laikotarpiu vaikščioti po butus ir rinti parašus tikrai nepatariama. Be to, anksčiau pabaigus šildymo sezoną, butuose turi būti užtikrinama bent 18 laipsnių temperatūra“, – aiškino A. Gaižutis.

Šiemet šildymo sezonas Klaipėdoje prasidėjo spalio 7 dieną – anksčiausiai per pastaruosius keliolika metų.

Šildymo sezono pabaiga Klaipėdoje

2010 m. – balandžio 26 d.

2011 m. – balandžio 21 d.

2012 m. – balandžio 20 d.

2013 m. – balandžio 22 d.

2014 m. – balandžio 18 d.

2015 m. – balandžio 24 d.

2016 m. – balandžio 14 d.

2017 m. – gegužės 5 d.

2018 m. – balandžio 11 d.

2019 m. – balandžio 19 d.

Reklama: namams24.lt

11 Comments

  1. Tomas

    Gal jau gana uždarbiauti ir mūsų pinigais šildyti ora lauke?
    Namie išbūt neįmanoma +30…. o žiema namai vos šilti…
    Tai gal jau laikas būtų užbaigti šį apsurdišką šildymo sezona…. 7mėn… žiemos net neuvo..

    Reply
    • Nacho

      Tomai, prasivėdink bezdaliau tu 😀 Pas mus namuose apie 21-22 dabar būna dieną, naktį labai lengvai šildo radiatoriai, tai pats tas, nes vakare tikrai vėsoka būna. Jau geriau aš tuos 15-20 eur susimokėsiu nei kad po to vaikai kosėt pradėtų dėl šalto oro.

  2. Anonimas

    Gal jau gana uždarbiauti ir mūsų pinigais šildyti ora lauke?
    Namie išbūt neįmanoma +30…. o žiema namai vos šilti…
    Tai gal jau laikas būtų užbaigti šį apsurdišką šildymo sezona…. 7mėn… žiemos net neuvo..

    Reply
  3. Aš

    Visiškai teisingai, vaistai brangiau kainuoja.
    Dar ne laikas atjungti, per šalta. Ačiū

    Reply
  4. biednas

    Išjunkite šildymą, nejau šildysite visą vasarą, p. Grubliauskai, užteks vaidentis televizoriuje, na nors vieną būtiną darbą padarykite. Klaipėdos energija paskutines kelnes numaus.

    Reply
  5. Vidas

    Ar su galva negerai? Ar tiesiog nemoka skaičiuoti ? Vidurkis 10 laipsniu dar nei kart nebuvo. Naktys apie 0, dieną ne daugiau 11-12. Tai vidurkis 5-6 laipsniai. Pas ką langai ne pietų pusėje, tai turės šaltus namus, prasidės ligos.

    Reply
  6. Vida

    Jokio atjungimo, dabar šalta pirmuose aukštuose, kas bus kai atjungs!!!

    Reply
    • Aš

      Pritariu, pirmas aukštas ir langai į rytus, tai ŠALTA!!!!

  7. Valdas

    Isjunkit šildymą,jūs kai įjungti šildymą tai pirmi nors dar ir nėra reikalo įjungti,o kai išjungti tai prasideda…eh…zadejot po Velykų išjungti,pažadai????

    Reply
  8. Klaipėdietė

    Prašome, kuo greičiau išjunkite šildymą: nėra darbo, nėra ir pinigų, jau ir taip galą su galu vos suduriame, o čia dar tokie didžiuliai pinigai už šildymą. Pilnai pakanka saulės šilumos.

    Reply
    • klaipėdietė

      Kai išjungs šildymą,tai ir oras atšals .O pinigėlių prireiks vaistams pirkti .

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Verslas

Kovą - mažesnės sąskaitos už šildymą

AB „Klaipėdos energija“ skelbia jau paruošusi sąskaitas už kovo mėnesio šildymą, kurių dalis jau pasiekė uostamiesčio ir rajono gyventojus. Šių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Verslas

Balandį Klaipėdoje šiluma kainuos vos ne mažiausiai visoje Lietuvoje (atnaujinta)

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija“ skelbia, kad balandį centralizuotos šilumos kaina Klaipėdos ir Gargždų gyventojams bus beveik 18 proc. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This