Drumzlinas vanduo vandenvietėje – ne incidentas

Miestas

Klaipėdiečių pastebėtas ir užfiksuotas iš AB „Klaipėdos vanduo” 3 vandenvietės teritorijos per vamzdį į Vilhelmo kanalą tekantis drumstas vanduo nėra aplinkosauginis incidentas, teigia bendrovė. Anot jos, tai įprasta šios vandenvietės technologinių procesų dalis.

„Siekiant užtikrinti kokybiško vandens tiekimą AB „Klaipėdos vanduo“ 3 vandenvietėje būtina reguliariai ištuštinti vartojimui paruošto švaraus geriamojo vandens rezervuarus ir atlikti rezervuarų apžiūrą, įvertinti techninę būklę, įsitikinti ar nėra atsiradusių techninių pakitimų. Praėjusį ketvirtadienį, balandžio 16 dieną, buvo ištuštintas vienas iš keturių tokių rezervuarų. Maždaug 5000 kub. m geriamojo vandens per betoninį vamzdį (išleistuvą) išpumpuoti į Vilhelmo kanalą. Kadangi paskutinį kartą šiuo išleistuvu naudotasi prieš metus, per ilgą laiką vamzdyje susikaupė smėlio sąnašos ir dulkės, kurios susimaišiusios su išleidžiamu vandeniu pavirto į drumsto vandens srautą. Po 10-15 minučių drumzlės nusėdo ir iš nutekamojo vamzdžio tekėjo skaidrus vanduo. Bendrovė turi aplinkosaugos institucijų leidimą per šį išleistuvą išleisti nuotekas, o išleidimo metu imami vandens mėginiai, kurie ištiriami specializuotoje laboratorijoje. Balandžio 16 dieną paimtų mėginių tyrimai neparodė padidintos taršos – išleidžiamas vanduo atitiko higienos normas”, – rašoma bendrovės pranešime.

Balandžio 20 dieną buvo ištuštinti 10000 kub. m talpos rezervuarai. Anot pranešimo, vertinant vizualiai, iš vamzdžio tekėjo skaidrus vanduo.

„Bet kuriuo atveju, iš minėto išleistuvo ištekantis vanduo neturi jokios neigiamos įtakos 3 vandenvietėje ruošiamo geriamojo vandens procesams. Šioje vandenvietėje naudojama technologija yra reglamentuota teisės aktais ir naudojama daugelyje pasaulio šalių”, – rašoma pranešime.

Jame taip pat akcentuojama, kad pagal oficialius atestuotų laboratorijų duomenis, per 2019 metus iš 3-iosios vandenvietės aptarnaujamos zonos geriamojo vandens vartotojų įvadų ir vidaus tinklų buvo paimti 1364 mėginiai ir ištirti 7568 rodikliai. Visi tirti rodikliai atitiko Lietuvos higienos normos HN 24:2017 „Geriamojo vandens saugos ir kokybės reikalavimai“ nustatytus reikalavimus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje ir rajone atpigs vanduo?

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) kitą savaitę tvirtins AB „Klaipėdos vanduo“ geriamojo vandens ir nuotekų bei paviršinių nuotekų bazines kainas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This