Gargždiškiai ir palangiškiai – tarp perkančiųjų daugiausiai kaukių

Koronavirusas

Kelias savaites negalėjusi užtikrinti pakankamo medicininių kaukių kiekio savo vaistinėse „Eurovaistinė“ skelbia, kad šiuo metu jų jau turi daugiau nei du milijonus. Kitą savaitę jų laukiama dar tiek pat. Vis dar nepavyksta turėti reikiamo vienkartinių pirštinių kiekio.

Pasak „Eurovaistinės“ komunikacijos vadovės Lauros Bielskės, 252 veikiančios tinklo vaistinės aprūpintos medicininėmis kaukėmis tiek klientams, tiek darbuotojams, o sušvelninus karantiną atsiranda vis didesnis poreikis verslui saugumo priemonėmis aprūpinti savo darbuotojus.

„Pastebime, kad atvykę į vaistinę klientai prašo vidutiniškai nuo 11 iki 15 vienetų kaukių, visą galimą įsigyti 50 vienetų žmogui kiekį įsigyja rečiau. Pasitaiko daug atvejų, kai dažniau į vaistinę įpratę užsukti klientai įsigyja ir vos vieną ar dvi medicinines kaukes. Kaip jie patys sako – perka vienai dienai. Tai suprantama, nes kaukių kaina vis dar mums visiems neįprastai didelė, todėl džiaugiamės, kad laikydamiesi saugumo turime galimybę kaukes pardavinėti ne dėžutėmis, o vienetais“, – sako L. Bielskė.

Pasak jos, daugiausia kaukių įsigyjama Vilniuje, o vieno apsipirkimo metu daugiausia įsigyjama Jonavoje, Utenoje, Mažeikiuose, Gargžduose ir Palangoje.

Kiek kitokia situacija su vienkartinėmis pirštinėmis – jų atsargos vaistinėje nedidelės, šiuo metu laukiama, kada atkeliaus didelis užsakymas.

„Nuo balandžio 10 iki 19 dienos vaistinėse turėjome vinilines vienkartines pirštines, tačiau susidomėjimas jomis buvo toks didelis, kad per šį laikotarpį klientai įsigijo tiek, kiek per visus 2019 metus“, – sako „Eurovaistinės“ atstovė.

Vaistininkai primena, kad siekiant apsisaugoti nuo koronaviruso būtina tiek kaukes, tiek pirštines keisti reguliariai, o sugrįžus į namus būtinai išmesti. Vaistininkė Jelena Deksnienė sako, kad norint, jog kaukė apsaugotų, svarbu prieš ją dedantis švariai su muilu nusiplauti rankas arba jas dezinfekuoti, o viršutinėje kaukės dalyje esančią vielutę prispausti prie veido.

„Jeigu kaukė sudrėkusi – tai ženklas, kad laikas ją keisti nauja. Rekomenduoju tai daryti kas 2–3 valandas. Medicininės kaukės yra vienkartinės ir net jeigu ją dėvėjote tik 15 minučių nusiėmus reikėtų išmesti“, – rekomenduoja vaistininkė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Klaipėdos derbyje: studenčių entuziazmas prieš patyrusias žaidėjas

Moterų Baltijos krepšinio lygos („Biosil-WBBL“) finalo ketverto antrajame pusfinalyje Palangos arenoje penktadienį 19 val. prasidės Klaipėdos derbis tarp LCC tarptautinio ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - ne tik tradicinė margučių alėja, bet ir ją lydinčios liaudies melodijos

Artėjant šv. Velykoms, Palangos J. Basanavičiaus gatvė tradiciškai pasidabino įspūdingais dviejų metrų aukščio margučiais. Spalvinga bene gražiausiai pavasario šventei skirta ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose padegtas automobilis

Trečiadienio naktį, apie 2.15 val., Gargžduose automobilyje „Mercedes Benz CLS 280“kilo gaisras, kurio metu 2008 metų gamybos transporto priemonė sudegė. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This