Priekulėje – nelegalūs slaugos namai

Regionas, Svarbu

Atrodo, kad Klaipėdos hospiso situacija gali turėtų panašų poveikį, kaip ir „Grigeo Klaipėda” nuotekų skandalas, kai jam įsisiūbavus ėmė plūsti skundai apie įvairius vamzdžius, teršiančius vandens telkinius.

Trečiadienį Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento specialistai, reaguodami į gautą informaciją, kartu su policininkais atlikto patikrinimą Klaipėdos rajone esančiame Priekulės miestelyje ir aptiko nelegalius globos namus su trimis globotiniais.

Priekulė. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Kas juos įkūrė – ar bendrovė, ar privatūs asmenys, pasak departamento direktoriaus Raimundo Grigaliūno, dar aiškinamasi, laukiama dokumentų.

„Nuvykus į vietą Gargždų skyriaus specialistai kartu su policininkais dviejų aukštų rekonstruojamo pastato pirmame aukšte rado įrengtas patalpas, tarp kurių ir trys kambariai, o juose apgyvendinti trys žmonės. Organizatorių žodžiais, jie yra klaipėdiečiai. Higienos paso suaugusių asmenų socialinei globai ši vieta neturėjo, nes dėl jo net nebuvo kreiptasi į mūsų instituciją. Bus surašytas patikrinimo aktas, pradėta administracinė teisena. Bausime. Kitas institucijas, rajono savivaldybę irgi informavome, jos imsis veiksmų pagal savo kompetenciją”, – sakė R. Grigaliūnas, nenorėjęs detalizuoti konkrečios tokios įstaigos vietos.

Direktoriaus teigimu, trys slaugyti žmonės turėtų grįžti pas šeimos narius. Jie jokių ligos simptonų neturėjo, normaliai jautėsi, tad ar reikėtų tirti ir dėl koronaviruso, spręs jų šeimos gydytojai.

Nelegali veikla buvo vykdoma pastate Žalgirio g. 4, kur anksčiau veikė šarvojimo salė. Dabar jį nuomojasi VšĮ Sveikatos fondas, vadovaujamas Martyno Latanausko.

„Mums nedavė higienos paso dėl to, kad nesusitvarkėme palėpės. Bet čia, sakau, tik tokie biurokratiniai dalykai. Buvo tik laikinas toks pagelbėjimas žmonėms, kurie tikrai buvo beviltiškoje situacijoje, nebuvo kur dėti žmonių. Pagelbėjom. Šiek tiek, matyt, pritrūko patirties ir gavosi kaip gavosi”, – „Lietuvos ryto” televizijai sakė M. Latanauskas, 2015 m. dalyvavęs savivaldos rinkimuose Klaipėdoje Liberalų sąjūdžio sąraše.

Apie tai, kad šioje vietoje ketina kurti senjorų globos namus M. Latanauskas  2016 m. teigė laikraščiui „Banga“, o rajono valdžios leisti keisti pastato paskirtį prašė dar 2015 m. spalį.

Priekulės seniūnė Daiva Bliūždvienė televizijai tikino žinojusi, kad tokie veikla vykdoma, bet nemanusi, jog tai daroma nelegaliai.

„Atviros Klaipėdos” šaltinių teigimu, tokia veikla Priekulėje galėjo būti vykdoma beveik metus.

10 Comments

  1. bet

    ten ne tik šarvojimo salėje žmones uždarę laikė bet ir šalia esančiame pastate, o dar prie tų pastatų hektaras valstybinės žemės miestelio cetntre priskirta, štai kokiai veiklai.
    Bet esmė veikė nelegaliai, senukai viduj uždaryti, su oria senatve nieko bendro. FNTT turi tokius atvejus tirti, o kur europinių lėšų srautai? O seniūnė lemputę įjungus, nežino kokia licenzijuota veikla miestelyje vykdoma??? ir dar pateisinanti nelegalią veiką patirties stoka??? ar nusiritome į devyniasdešimtus metus, ar esame Europos Sąjungos narė. Nacionalinė mokėjimo agentūra turi pradėti tyrimą, kam buvo naudojamos europinės lėšos

    Reply
  2. Tomas

    Ne licencijos ir dokumentai prižiūriu senelius, o ten dirbantys žmonės. Kas iš tų dokumentų, jei nebus meilės darbui. Pagarba nuoširdžiai dirbantiems ir prižiūrintiems garbaus amžiaus žmonės.

    Reply
    • Tomui ,

      O kuo nuoširdžiam darbui trukdo licenzija ir legalus darbas ? Sukčių demagogija ? 🙂 Šiaip pasidomėjau tuo jaunuoju savininku viešai prieinama info ir tikrai ” patikėjau ” jo liberaliu pasiaiškinimu . Seniūnė – konservatorė , o savininkas liberalas kandidatavęs Klaipėdoje ? Ir abu ” nežinantys ” ?

  3. Simona

    Ar žinot kodėl šios palsaugos pagal numatytas valstybėje tvarkas, nesisteigia. Įvertinant patalpų kaštus, aptarnavimą, kpmunalines išlaidas, jų savikaina apie 1500 Eur. (VOKIETIJOJE virš 3000 Eur). Išvada. Arba valsybė turi atleisti šias paslaugas teikiančius nuo mokesčių, arba šią veiklą subsidijuoti. Kitaip šioje srityje paslaugų ir toliau truks ir bus kur korupcijai pasireikšti

    Reply
    • Turime pustuščių ligoninių

      kurios gali virsti slaugos skyriais . Kiek girdėjau tokie siūlymai buvo , bet ….prasideda suinteresuotų aimanos apie genocidą ir paliks be ligoninių ….:) Ir ” nieko tokio ” kad daugelis važiuoja pas specialistus į Klaipėdą , Kauną , ar Vilnių ar … nes regiono ligoninėje nėra specialisto ar reikiamos paslaugos .

  4. Alva

    Teisingai , turekit licencija , susitvarkykit kitus reikiamus dokumentus ir darbuokites

    Reply
  5. Joana

    Jei moka privatininkui apie 1000 eur, tai nemanau, kad senelių vaikai vargšai ir seneliams blogiau namuose.

    Reply
    • 2 Joana

      O jums gal nedaeina kad vaikams reikia uzsidirbti bent 1500 euru, kad moketi privatininkui ta 1000 euru uz senelio prieziura tuo metu kai jie dirba

  6. Simona

    Iš nieko Lietuvoje galima padaryti skandalą. Tris žmones kažkas prižiūri. Gal pirmiausia užduokim klausimą, kaip tie žmonės jaučiasi , ar jiems ten gerai. O kas prižiūri, antrinis klausimas. Su slaųgos paslaugomis Lietuvoje blogai. Gal valsybės vyrai galėtų atsakyti kodėl? Išsigandę Coronos 19 , gal pablogins bendrą rezultatą, visus gražinkim namo. O jeigu namuose nėra kam prižiūrėti, gal tos sąlygos blogesnės, čia jau ne valsybės vyrų reikalas. Svarbu mes gražiai atrodom. Gėda nematyti esminių problemų ir jas spręsti, bet ką gerai išmokom, tai bausti

    Reply
    • Jūs rimtai , Simona ?

      O kas trukdo gauti licenciją , higienos pasą ir verslaukite ? Kodėl būtinai reikia apgaudinėti ? Taip , priežiūros daugeliui reikia . Dirbkite sąžiningai ir tiek žinių . Panašu mokesčių mokėti nelabai norima , tik rėkiama maža alga , pensijos , išmokos ….Iš ko mokėti ? Žinote, keistoka jei taip kaip pati galvoja verslininkai .

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Naujasis ministras liko patenkintas Vakarų Lietuvos šaulių pasirengimu

Šeštadienį Klaipėdoje ir Priekulėje lankėsi naujasis Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas. Vizito metu vyko Vakarų (jūros) šaulių 3-iosios rinktinės kovinės ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Regionas

Klaipėdos rajone religinėms bendruomenėms skirta 75 tūkst. eurų

Net septynioms Klaipėdos rajone veikiančioms tradicinėms religinėms bendruomenėms įvairioms iniciatyvoms įgyvendinti paskirstyti 75 tūkstančiai eurų. Taip siekiama prisidėti prie joms ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Regionas

Vakarų Lietuvos savivaldybių kreipimasis į ministerijas dėl potvynių valdymo

Pastaruoju metu potvyniai Vakarų Lietuvos regione intensyvėja, apima vis naujas teritorijas, todėl net keturios savivaldybės – Klaipėdos miesto, Klaipėdos, Šilutės ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This