Bendrus išdavęs narkotikų kurjeris nuo atsakomybės atleistas

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos teismas šią savaitę paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį vyrams, susibūrusiems į organizuotą grupę ir į Plungę planavusiems pargabenti labai didelį kanapių kiekį. Vienas iš jų kaltu pripažintas ir dėl rengimosi nužudyti kitą žmogų, o net 15 kartų teistas narkotikų kurjeris baudžiamosios atsakomybės išvengė, nes padėjo atskleisti nusikaltimą.

Bylos duomenimis, į organizuotą grupę susibūrė trys vyrai: anksčiau 7 kartus teistas V. R. turėjo vadovauti grupės veiklai, organizuoti draudžiamų medžiagų atgabenimą kontrabandos būdu iš Vokietijos ir jas laikyti; 2 kartus teistas D. N. turėjo būti atsakingas už narkotinių medžiagų pardavimą kitiems asmenims, tiesioginį bendravimą su pirkėjais, pinigų paėmimą ir perdavimą organizuotos grupės vadui, o trečiasis kaltinamasis užėmė kurjerio vaidmenį – net 15 kartų teistas R. R. turėjo nuvykti į Vokietiją ir narkotines medžiagas pargabenti į Plungę.

Nustatyta, kad R. R. 2018 m. gegužę Vokietijoje paėmęs labai didelį kiekį narkotinės medžiagos – kanapių, į Lietuvą grįžo autobusu. Tačiau nesėkmingai. Vyras pasienio kontrolės punkte buvo sulaikytas su beveik 15 kilogramų lagaminu, kuriame ir buvo aptiktas labai didelis draudžiamų medžiagų kiekis.

Be to, jis ir V. R. taip pat buvo kaltinami dėl savanaudiškų paskatų rengęsi nužudyti kitą žmogų. V. R., žinodamas nukentėjusiojo asmeninio gyvenimo informaciją, lankymosi vietas, gyvenamąją vietą, viską parodė R. R., kuris ir turėjo įvykdyti nusikaltimą, už kurį jam buvo pažadėtas 10 tūkstančių eurų atlygis. V. R. savo bendrininką aprūpino motociklu ir šaunamuoju ginklu, tačiau nusikalstamos veikos R. R. neįvykdė, nes besiruošdamas nusikaltimui susilaužė koją.

Apkaltinamuoju nuosprendžiu Klaipėdos apygardos teismas V. R. skyrė 15 metų laisvės atėmimo bausmę, D. N. – 13,5 metų, o R. R. teismas pripažino padariusį nusikaltimus, tačiau nuo baudžiamosios atsakomybės atleido.

Prokuratūros pranešime cituojamas valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Vitalijus Gulenkovas teigia, jog įstatymas numato galimybę nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti asmenis, jei jie, bendradarbiaudami su teisėsauga, padeda ištirti organizuotų grupių ar nusikalstamų susivienijimų daromus sunkius ir labai sunkius nusikaltimus, siekiant apsaugoti visuomenę ar asmenį nuo labai pavojingų nusikalstamų grupių daromos žalos.

Nuosprendis neįsiteisėjęs, jį galima skųsti apeliacine tvarka.

1 Comment

  1. Vytautas

    Kvailas pavadinimas. Gerb. redaktoriau, žmogus padėjo atsikratyti ydų, o jūs jį įvardinate išdaviku. Negerai

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Kriminalistai sulaikė asmenį, įtariamą platinus itin pavojingus narkotikus

Klaipėdos pareigūnai su įkalčiais sulaikė dar vieną asmenį, įtariamą dideliais kiekiais platinusį narkotines medžiagas. Pareigūnams tęsiant anksčiau pradėtą tyrimą, buvo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į namą šaudęs klaipėdietis įkliuvo ir dėl narkotikų

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose kitą savaitę bus pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje anksčiau teistas klaipėdietis Deividas Skrodenis kaltinamas ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos kriminalistai sulaikė asmenis, turėjusius didelį kiekį narkotikų

Klaipėdos pareigūnai su įkalčiais sulaikė asmenis, įtariamus disponavus dideliu narkotinių medžiagų kiekiu. Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pernai gruodį, kuomet Klaipėdoje, ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This