Klaipėdoje – naujos kartos požeminiai konteineriai

Miestas

Penktadienį centrinėje Klaipėdos dalyje, Naujojo Sodo gatvės daugiabučių kieme, įrengta pirmoji aikštelė su naujos kartos požeminiais konteineriais. Pagal Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos inicijuotą bei ES fondų remiamą projektą senamiestyje atsiras 12 tokių aikštelių.

Iki šiol daugelyje Klaipėdos kiemų ir viešose erdvėse antžeminiai komunalinių atliekų konteineriai stovi vienoje vietoje, o rūšiavimui skirti varpeliai – kitoje.

„Įrengus aikšteles su 4-5 skirtingais požeminiais rezervuarais visi konteineriai yra vienoje vietoje, todėl pagerėja rūšiavimas. Žmonės tuo pačiu ėjimu tvarkingai išmeta ir išrūšiuotas, ir buitines atliekas“, – pranešime cituojamas Rimantas Gedrimas, projektą vykdančio Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) direktoriaus pavaduotojas.

Požeminių ir pusiau požeminių konteinerių rezervuarai yra 3-5 kartus talpesni už dabar naudojamus antžeminius konteinerius, be to, po žeme esančiuose maišuose atliekos būna žemesnėje temperatūroje, dėl ko sulėtėja jų irimo procesai ir į aplinką nesklinda nemalonūs kvapai.

„Požeminių aikštelių statyba centrinėje miesto dalyje gali užtrukti kelis mėnesius, tačiau kol nepriduosime statybos darbų inspektuojančioms institucijoms, konteineriais naudotis nebus galima. Tikėkimės, kad koronaviruso pandemija ar kitos nenumatytos aplinkybės nesudrums mūsų planų“, – sakė R. Gedrimas.

Be minėtų 12 aikštelių miesto centre ir senamiestyje, likusiuose miesto daugiabučių kvartaluose iki kitų metų pabaigos ruošiamasi  įrengti dar 268 pusiau požeminių konteinerių aikšteles. Dalyje miesto – nuo Baltijos iki Statybininkų prospekto – pusiau požeminiai konteineriai jau naudojami, jie buvo pastatyti 2014 metais.

Pagal dabar vykdomą projektą, kuris apima požeminių, pusiau požeminių, rūšiavimo bei kompostavimo konteinerių įsigijimą, Klaipėda nusipirko 3946 naujus atliekų konteinerius už 4,95 mln. eurų. Didžiąją lėšų dalį – 4,202 mln. eurų – finansuoja Europos Sąjungos (ES) fondai, o Klaipėdos miesto savivaldybės indėlis – 743,6 tūkst. eurų.

Projektą administruoja ir pagrindiniu projekto koordinatoriumi yra Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos valdomas KRATC.

1 Comment

  1. neatsisakoma senu metodu

    skambinau prieš metus del nepatogiai siaru Konteineriu angu rusiuitoms siukslems. ponia atsakinga už juos atsiverte planys ir patikino kad 2019m spalio- Lapkricio mėn Rambyno ir Nudis gatvese irengs naujivuskus konteinerius. iki siol buvo tyla. praeita savaite atsakingo asmens relefonu atsilieoes ponas nydistebejo kaf nezinia kodel niekas nejyda. nes anit jo net senamiestis neatsinaujino, nirs turi buti pirmesnis. Taigi dabar paviesino apie senamiescii siuksliu tvarkyma. po to isgursime kueno kiemas labiau smirda kaip kad Vilniaus raj. aitvarai nukemia kieno keleli pirma asfaltuoti?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Pelningiausiai iš savivaldybės įmonių pernai dirbo „Klaipėdos vanduo“

Praėjusiais metais visos savivaldybės įmonės dirbo pelningai. AB „Klaipėdos vanduo“ grynasis ataskaitinių finansinių metų pelnas siekė 5 218 881 eurą. ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Kur nemokamai palikti naudotas padangas?

Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ar servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų-paliekamų padangų kiekis ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Maisto atliekų kol kas prašo nerūšiuoti: prasidės tik balandį ar dar vėliau

Nors dalyje daugiabučių kiemų jau atsirado maisto atliekoms skirti konteineriai rudu dangčiu, ji kol kas yra užrakinti, nes kaip praneša ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This