Sportininkai vėl galės treniruotis bazėse, bet bus griežtų apribojimų

Sportas

Nuo balandžio 27 dienos  laikantis nustatytų atstumo reikalavimų leidžiamos kai kurių sporto šakų treniruotės uždarose ir visų sportininkų – atvirose sporto erdvėse, tačiau su sąlyga, kad būtų išlaikytas bent 10 metrų atstumas tarp sportininkų, o vienam sportininkui tektų ne mažesnis kaip 10 kv. metrų plotas.

Dennis Rodgers nuotr.

Treneriams, dirbančiam, aptarnaujančiam personalui, medicinos ar kitiems darbuotojams bus privalu dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius), taip pat apsauginius akinius ar apsauginius veido skydelius sportavimo vietose bei išlaikyti ne mažesnį nei 2 metrų atstumą.

Naudoti asmens apsaugos priemones turės ir sportininkai, jeigu nepavyks išlaikyti numatytojo 10 metrų atstumo, esant būtinybei, pvz., teikiant pagalbą įvykus traumai, esant būtinybei atlikti masažą ir pan.

Pašaliniai žmonės į sportavimo vietas nebus įleidžiami.

„Pirmiausia primygtinai siūlau nesportuoti, netreniruoti ir nedirbti sportavimo vietoje žmonėms, kurie priklauso rizikos grupei, t. y. yra vyresni nei 60 metų amžiaus arba serga lėtinėmis ligomis“, – pranešime cituojamas sveikatos apsaugos ministras, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas Aurelijus Veryga.

Pasak jo, tuo atveju, jeigu sportininkui ar kitam personalo nariui būtų nustatyta koronaviruso infekcija, nustačius sąlytį turėjusius žmones, jiems būtų taikoma 14 dienų izoliacija.

Uždarose salėse, sporto bazėse nuo pirmadienio galės treniruotis atrankos į olimpines ir parolimpines žaidynes reikalavimus įvykdę sportininkai, olimpinių rinktinių kandidatai, kurčiųjų, pasaulio ar Europos čempionatams besirengiantys sportininkai.

Stadionai atviri visiems sportininkams, tik svarbu laikytis atstumo bei kitų reikalavimų. Turi būti parinkta tokia treniruočių metodika, kad stadione nors ir esant keliems sportininkams jie dirbtų saugiomis nustatytomis sąlygomis.

Prie įėjimo į sporto bazes turi būti pateikta informacija apie higienos laikymąsi, o sportavimo vietoje sudaryta galimybė tinkamai rankų higienai, dezinfekcijai, taip pat būtų matuojama temperatūra iškart atvykus. Po treniruočių visas panaudotas inventorius turi būti valomas ir dezinfekuojamas, vadovaujantis patvirtintomis rekomendacijomis. Taip pat siūloma pagal galimybes sportavimo vietoje naudotis asmenine specializuota apranga, įranga ar sporto inventoriumi.

Sportavimo vietose galima lankytis tik sveikiems, karščiavimo ir kitų viršutinių kvėpavimo takų ligų susirgimų neturinčių požymių sportininkams, treneriams ir kitam personalui.

1 Comment

  1. Elina

    Kada visi zmones gales gauti masazo paslaugas? Pries pat karantina suderinau del gydomojo masazo https://alfasteps.com/paslaugos/gydomasis-masazas/ nes jis butinas sveikatai, o jau kiek laiko negalima gauti tokiu sveikatos paslaugu. Tikrai labai veiksmingos proceduros, kasmet darausi del stuburo bedu

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Politika

G. Kniukšta traukiasi iš prezidento rinkimų: reikiamo parašų skaičiaus nesurinko dar du kandidatai (atnaujinta)

Respublikos prezidento rinkimuose kandidatuojantis Gintautas Kniukšta ketvirtadienį pristatė rinkėjų parašų lapus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ir užbaigė parašų rinkimą. VRK  ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Artėja laikas sumokėti per karantiną nemokėtas PSD įmokas

Įprastai savarankiškai dirbantys gyventojai, kurie nedirba dar ir samdomo darbo ir nėra draudžiami sveikatos draudimu valstybės lėšomis, kiekvieną mėnesį turi ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This