Vėl nuomos inovatyvius katamaranus

Verslas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2020-04-24

Klaipėdos startuoliui „Popa Boat“ pandemija davė papildomą postūmį ieškoti būdų, kaip suteikti žmonėms daugiau buvimo gryname ore džiaugsmo tuo pat metu užtikrinant privalomą saugumą.

Inovatyvaus elektra varomo katamarano kūrėjai adaptavosi prie naujų aplinkybių ir žada jau greitai pakviesti pasimėgauti „mini kruizais“ Danės upe.

„Atidžiai stebime informaciją verslui viešojoje erdvėje, Vyriausybės žingsnius ir atsargiai planuojame. Norėtume naują sezoną pradėti gegužės 1-ąją. Tikimės, kad mūsų nuomos punktas įsikurs senamiestyje, netoli Biržos tilto, tačiau jei iki to laiko nebūtų įrengtos pontoninės prieplaukos, svarstome alternatyvą keleivius plukdyti iš mažųjų laivų uostelio“, – pranešime spaudai cituojama „Popa Boat“ rinkodaros vadovė Aurelija Urbonaitė.

„Popa Boat“ turi 4 sėdimas vietas keleiviams, tad pirmiausiai paslauga bus kviečiamos pasinaudoti šeimos. Mišrių kompanijų užsakymų kol kas žadama nepriimti.

Po kiekvieno pasiplaukiojimo katamaranai bus dezinfekuojami, juose keleiviai taip pat ras dezinfekcinio skysčio.

Startuolis šiuo metu yra pagaminęs tris elektra bei saulės energija varomus katamaranus. Eksploatuoti pramoginio turizmo tikslais šį sezoną ketinama du, o vienas tarnaus tolimesniems testavimams. Komanda nuosekliai tobulina prototipą – ateityje laivas turėtų būti valdomas programėle išmaniajame telefone.

Vienos valandos trukmės pasiplaukiojimas apima senamiesčio zoną, dviejų valandų kelionė suteikia progą pamatyti industrinių uostamiesčio vaizdų, o trijų valandų esą sočiai pakanka patyrinėti Dangės pakrančių gamtą.

Katamaranas yra lengvos konstrukcijos ir nesudėtingai transportuojamas, tad tikimasi, jog šį sezoną atsiras norinčiųjų šią priemonę išmėginti ir kituose Lietuvos vandens telkiniuose – startuolio komanda yra pasiruošusi „Popa Boat“ nugabenti į pageidaujamą vietą.

Padedant Klaipėdos mokslo ir technologijų parkui, įsitraukusiam į tarptautinį projektą „Kūrybinių ir tradicinių įmonių bendradarbiavimas“ (Creative Tradicional Companies Cooperation/ CTCC), buvo sukurta „Popa Boat“ katamaranams skirtos prieplaukos vizualizacija bei pagamintas maketas.

22 kartus sumažintos laivo kopijos bei prieplaukos maketas buvo atspausdinti 3D spausdintuvu iš ekologiškos medžiagos – kukurūzų plastiko, taip pat panaudotos konstrukcijos dalys iš medžio ir metalo. Maketą bus galima iš arti apžiūrėti Klaipėdos mokslo ir technologijų parke – pasibaigus karantinui čia planuojamas specialus startuolio pristatymas.

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Dviračių takas prie Dangės: ar išsipildys R. Taraškevičiaus pranašystė?

„Jeigu tokiais tempais viskas vyks, tie dviračių takai nučiuoš ir reikės nebe 100 tūkstančių, o 150 arba 200 tūkstančių”, – ...
2024-07-24
Skaityti daugiau

Miestas

Revizuos Dangės ir Smiltynės krantines

Klaipėdos savivaldybė perka Dangės upės ir Smiltynėje esančių krantinių techninės analizės ir techninės dokumentacijos parengimo paslaugas. Siekiama įvertinti šių statinių ...
2024-07-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Neramu ir Dangėje, ir Pilies uostelyje 

Uostamiesčio savivaldybės Klaipėdos jūrinių reikalų darbo grupė antradienį gilinosi ir į buriuotojų godas dėl situacijos Pilies uostelyje, ir į vis ...
2024-05-08
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This