Tarp SEB ir „Swedbank“ jau galimi pervedimai žinant tik telefono numerį

Verslas

SEB ir „Swedbank“ klientai jau gali naudotis itin greitais ir patogiais mokėjimais – lėšas pervesti į kitą banką vien žinodami pinigų gavėjo telefono numerį.

Tokiai paslaugai kelią atvėrė Lietuvos banko sukurta ir valdoma telefono numerio susiejimo su mokėjimo sąskaitos numeriu sistema. Ji yra atvira ir naujiems dalyviams – mokėjimo paslaugų teikėjams.

„Tokie pervedimai yra puiki alternatyva atsiskaitymams grynaisiais pinigais, nes leis sumokėti čia ir dabar bet kuriuo paros metu vienu ekrano prilietimu – lėšos iš karto įkris į gavėjo sąskaitą. Mokėjimo pagal telefono numerį paslaugai nereikia jokių papildomų investicijų ir ji galėtų būti puiki alternatyva kitoms atsiskaitymo priemonėms, pavyzdžiui, mažose parduotuvėse, kirpyklose ar panašiai“, – pranešime spaudai cituojamas Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas.

„SEB klientai įprastai per mėnesį atlieka beveik 84 tūkst. mokėjimų pagal telefono numerį kitiems SEB programėlės naudotojams. Tikime, kad, išplėtę funkcijas ir sudarę galimybę pervesti pinigus pagal telefono numerį ir į kitą banką, savo klientams suteiksime itin patogią paslaugą. Prieš kelias savaites pirmieji Lietuvoje prisijungėme prie specialios Lietuvos banko infrastruktūros, leidžiančios susieti telefono numerį su savo banko sąskaita, ir matome, kad klientai aktyviai sieja savo telefono numerį su sąskaita ir laukia šios paslaugos. Ji itin reikalinga dabar, kai yra ypač svarbu riboti fizinius kontaktus ir kuo mažiau naudoti grynuosius pinigus“, – sako SEB Baltijos šalių tarnybos mažmeninės bankininkystės vadovė Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė.

„Vis daugiau gyventojų išmanusis telefonas tampa pirmine priemone finansiniams reikalams tvarkyti – kasdien tūkstančiai „Swedbank“ programėlės naudotojų už prekes ir paslaugas atsiskaito bekontakčiu būdu mobiliuoju telefonu ar išmaniaisiais laikrodžiais, naudojasi „Apple Pay“ paslauga. Lietuvos bankui sukūrus sistemą, kuri leidžia atlikti pervedimus pagal telefono numerį, vartotojams bus dar patogiau“, – teigia Pavel Ladziato, „Swedbank“ Privačių klientų tarnybos vadovas.

Norėdamas naudotis pervedimų pagal telefono numerį paslauga, vartotojas turės banko mobiliojoje programėlėje duoti sutikimą susieti savo telefono numerį su pasirinkta sąskaita. Į šią sąskaitą jis gaus mokėjimus iš kitų paslaugos naudotojų. Pinigams pervesti tereikės pasirinkti mobiliojoje programėlėje gavėją iš kontaktų sąrašo arba suvesti lėšų gavėjo telefono numerį. Pervedimas bus galimas, jeigu gavėjas taip pat bus susiejęs savo telefono numerį su sąskaita.

Besinaudojantiems mokėjimo paslaugų krepšeliais, į kuriuos įskaičiuojami ir pavedimai, pervedimai pagal telefono numerį papildomai nekainuos. Kitiems klientams šių pervedimų kaina bus tokia pati kaip ir vietinių pervedimų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

1 ir 2 centų monetos išliks?

Ketvirtadienį Seimas priėmė Atsiskaitymų grynaisiais pinigais sumų apvalinimo įstatymą ir lydimųjų teisės aktų pakeitimus, kurie nuo 2025 m. gegužės 1 ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Verslas

Lietuvos bankas: vartotojų perkamoji galia stiprės, bet įmonių galimybės ir toliau taip sparčiai didinti darbo užmokestį senka

Anot Lietuvos banko, daugiau nei dvejus metus sąstingio kaustomai šalies ekonomikai šiemet gyvybės įpūs sparčiau už kainas didėjantis darbo užmokestis, ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Bankrutavo praeityje žinomas verslininkas

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmai leido bankrutuoti anksčiau mėsos perdirbimo srities verslininku buvusiam Augenijui Gudžiūnui, prieš keletą metų užsidirbusiam ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This