„Bega“ Minijos gatvėje statys logistikos sandėlį

Svarbu, Uostas ir jūra

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“ sklype Minijos g. 44A planuoja pastatyti logistikos sandėlį – jis iškils vietoje jau beveik porą dešimtmečių nebeveikiančios degalinės.

Pasak bendrovės Komunikacijos ir informacijos grupės vadovo Gedimino Gudavičiaus, nuomojamą sklypą numatoma plėtoti kaip logistinę teritoriją, skirtą aptarnauti į „Begą“ atvykstantį autotransportą.

„Dabar didžioji dalis į kompaniją „Bega“ atvykstančio autotransporto iš aplinkinių elevatorių atgabena grūdus bei kitą žemės ūkio produkciją. Minėtoje teritorijoje jau yra sukurta tam tikra infrastruktūra, leidžianti sukaupti atvykstantį autotransportą atskiroje aikštelėje neapkraunant miesto gatvių, čia krovinys yra pasveriamas, įrengtose laboratorijose paimami bei ištiriami krovinio mėginiai grūdų kokybei nustatyti ir galiausiai krovinys nukreipiamas į atitinkamas talpyklas uosto teritorijoje laivų partijų sukaupimui. Šiuo metu kompanija „Bega“, be kita ko, baigia diegti elektroninę autotransporto srautų valdymo sistemą, kuri apima išankstinę autotransporto registraciją iškrovai bei virtualių eilių valdymą, kas leidžia minučių tikslumu priimti ir aptarnauti atvykstantį krovininį transportą – jis atvyks tik paskirtu laiku iš anksto užsiregistravęs, taip nesusidarys jokios spūstys. Į šią sistemą integruotos ir visos grandys, kurias paprastai turi praeiti krovinys prieš pakraunant jį į laivą – svėrimas, mėginių paėmimas bei ištyrimas, nukreipimas į atitinkamas talpyklas, dokumentų forminimas ir kita. Tokia sistema leidžia apdoroti žemės ūkio produktų srautus nedidinant poveikio aplinkai”, – pasakojo G. Gudavičius.

Pasak jo, teritorijoje planuojama pastatyti ir logistikos sandėlį, kuriame būtų kaupiamos prekės – vadinamasis atgalinis krovinys, skirtas išgabenti į paskirties vietas panaudojant „Begoje“ išsikrovusį autotransportą. Kol kas konkretus krovinių srautas nėra suplanuotas, tai esą gali būti tiek jūrų, tiek ir sausumos keliais atgabenamos prekės.

„Sandėlyje bus laikomos tik vadinamieji generaliniai kroviniai ar supakuotos prekės – birių palaidų krovinių laikymas čia nėra numatomas”, – teigė G. Gudavičius.

Anot jo, šiuo metu planai statyti sandėlį yra projekto stadijoje, jo realizacija priklauso nuo realaus poreikio, t.y. situacijos rinkose, potencialių krovinių srautų pritraukimo ir pan. Tad ir planuojamos investicijos į logistinės teritorijos išvystymą bei sandėlio statybą kol kas nėra įvardijamos.

Nauja statyba numatoma 1,64 ha ploto sklype. Projektiniuose pasiūlymuose, kuriuos parengė „Ekotektonika”, rašoma, kad jame esantys medžiai išliks. Už sklypo ribų vietoje 1556 kv. m ploto želdynų bus įrengtas pėsčiųjų takas bei 20 vietų automobilių stovėjimo aikštelė. Už tai atitinkamas kiekis želdynų bus atsodinamas savivaldybės nurodytame plote.

Į sklypą suplanuoti du įvažiavimo ir išvažiavimo keliai. Taip pat šalia esančioje valstybinėje žemėje, pagal susisiekimo infrastruktūros sutartį, projektuojamos 8 sunkvežimių stovėjimo vietos.

5749 kv. m ploto ir 22,75 m aukščio sandėlis projektuojamas nešildomas, išorės apdailai naudojami profiliuoti skardos lakštai.

„Spalvinis sprendimas parinktas ir pritaikytas prie įmonei būdingų spalvų (mėlyna, balta, pilka)”, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Viešas jų pristatymas vyks nuotoliniu būdu gegužės 12 d., 18 val., per „Microsoft Teams” programą. Norintys dalyvauti el. paštu info.ekotektonika@gmail.com turi atsiųsti savo konktaktinį el. pašto adresą į kurį gaus prisijungimą prie viešojo susirinkimo transliavimo programos.

4 Comments

  1. mano nuomone

    Blogiausia, kad „už sklypo ribų vietoje 1556 kv. m ploto želdynų bus įrengtas pėsčiųjų takas bei 20 vietų automobilių stovėjimo aikštelė”. Jau nebeužtenka savos teritorijos, braunasi į miesto naikindami želdinius. Gaila – šie želdynai bent kiek apsaugo miestą nuo uosto taršos.

    Reply
  2. Se

    Monstrinių palapinių ir angarų Klaipėdos centre daugėja. Miesto architektas tuo metu miega.

    Reply
    • ezys

      Jums aisku labiau prie sirdies Grigeo pastatas, kuris dabar matosi, ten tai architekturos sedevras 😉

    • Anonimas

      KLASCO palapinės irgi architektūriniai šedevrai, manau jas reikia paslėpti, prie gatvės pastačius Begos tipo sandėlių.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

„Mūzos“ apdovanojimas - Eglei Barauskaitei

Šeštadienį vakare į Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Fragmentas“ susirinkę žiūrovai tapo tradicinio „Mūzos“ apdovanojimo teikimo ceremonijos liudininkais. Jau eilę metų ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas

Atnaujins dar dvi krepšinio aikšteles prie daugiabučių namų

Nors uostamiesčio daugiabučių namų kiemuose esama per 60 krepšinio aikštelių, savivaldybė pernai skyrė lėšų atsinaujinti tik dviem iš jų. Tiek pat ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

„Mūza“ lankys ir Muzikinio teatro kūrėjus

Klaipėdoje kuriančius teatro menininkus šį šeštadienį pasieks dar vienas tradicinis apdovanojimas – „Mūzos“ nominacija. „Mūzos“ nominaciją dar 2016-aisias įsteigė Klaipėdos ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This