Matuos ir motociklų skleidžiamą triukšmą

Transportas

Šylant orams į kelius ir miestų gatves išrieda vis daugiau motociklų.

Pažeidėjams tramdyti uostamiesčio Kelių policija pasitelks ir tris savo itin greitus bei galingus „Suzuki“ ir „Yamaha“ markės plieninius žirgus. Policijos nuotr.

Klaipėdos apskrities policija informuoja vykdysianti intensyvią motociklų eismo kontrolę – matuos greitį, stebės, kaip motociklai manevruoja gatvėse, sieks užkardyti galimus pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejus.

Skelbiama, jog šiemet jau bus matuojamas ir motociklų skleidžiamas triukšmas – pernai, bendradarbiaujant su Klaipėdos miesto savivaldybės administracija, buvo įsigytas mobilus transporto priemonių skleidžiamo triukšmo lygio matuoklis.

Pasak Klaipėdos apskrities Kelių policijos veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio viršininko Gedimino Kalasūno, dažniausiai policijos fiksuojami motociklininkų pažeidimai yra leistino greičio viršijimas, pavojingo ar chuliganiško vairavimo atvejai, posūkių signalų nerodymas. Pažeidėjams tramdyti uostamiesčio Kelių policija pasitelks ir tris savo itin greitus bei galingus „Suzuki“ ir „Yamaha“ markės plieninius žirgus. Priemonės motociklų eismo saugumui užtikrinti bus vykdomos ne tik viešai patruliuojant, bet ir nekontaktiniu būdu – įvairiomis vaizdo fiksavimo priemonėmis.

Policijos pareigūnai primena, kad leistiną greitį daugiau nei 30 km/h viršijantiems motociklininkams gresia bauda nuo 120 iki 550 eurų ir teisės vairuoti praradimas nuo trijų mėnesių iki pusantrų metų. Už pavojingą vairavimą gali būti skiriama bauda nuo 170 iki 230 eurų, o už chuliganišką – nuo 450 iki 550 eurų.

Motociklais važinėti ypač mėgstama vakarais ir savaitgaliais, tad gyventojai, be jau minėtų pažeidimų, ypač dažnai skundžiasi ir dėl motociklų keliamo triukšmo. Pasak G. Kalasūno, šiemet, pradėjus naudoti mobilųjį triukšmo lygio matuoklį, nustatyti, ar motociklo skleidžiamas triukšmas viršija nustatytas normas, bus daug paprasčiau ir greičiau. Už šį pažeidimą bauda gali siekti nuo 50 iki 300 eurų, taip pat yra anuliuojamas privalomosios techninės apžiūros galiojimas.

Gatvėse daugėja ne tik motociklų, bet ir motorolerių, kuriais dažniausiai važinėja jauni, tik pradedantys eisme dalyvauti vairuotojai. Todėl Klaipėdos policijos pareigūnai ragina visus eismo dalyvius – automobilių, motociklų, motorolerių vairuotojus, dviratininkus ir pėsčiuosius – būti atidesniais ir tolerantiškesniais, siekiant bendro tikslo – kad skaudžių nelaimių keliuose būtų kuo mažiau.

Pernai Klaipėdos apskrities VPK prižiūrimoje teritorijoje įvyko 8 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo motociklininkai, du iš jų žuvo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos motociklų ir motorolerių mūšis - neišvengiamas*

„Atstovauju neformaliai normalius motociklus”, – taip Eismo saugumo komisijai prisistatė vardo nepasakęs veikėjas. „Kas yra normalus?”, – jo paklausė savivaldybės ...
2024-01-21
Skaityti daugiau

Veidai

Specialiosios parengties skyriaus viršininkas: „Kai pradėjau tarnybą vien apsauginis skydas svėrė apie 30 kilogramų"

Lietuvos policijoje yra tik penki Specialiosios parengties skyriai (SPS) – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių apskričių vyriausiuose policijos komisariatuose ...
2024-01-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Girtuoklis taranavo policijos automobilį

Klaipėdos policija pranešė, kad trečiadienio vakarą, apie 19.15 val., į Melnragėje, Smilgų gatvėje su įjungtais švyturėliais stovėjusį policijos tarnybinį automobilį ...
2023-12-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This