„Philip Morris”: neatleis darbuotojų, mokės premijas

Verslas

Kompanija „Philip Morris International“ skelbia  COVID-19 pandemijos metu dar labiau sustiprinusi įsipareigojimus savo darbuotojams. Įmonė nurodė kelias svarbiausias sritis, į kurias būtina sutelkti didžiausią dėmesį: darbo vietų bei finansinis stabilumas ir papildomas darbuotojų skatinimas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„COVID-19 pandemija įnešė labai daug pokyčių į žmonių gyvenimą. Darbo iš namų derinimas su vaikų priežiūra ir buitimi ar drastiškas socialinių kontaktų apribojimas – tai tik keli iššūkiai, su kuriais šiandien susiduria kiekvienas iš mūsų. Natūralu, kad pandemijos metu esame susirūpinę savo ir savo artimųjų saugumu, sveikata ir gerove, nesame tikri, kaip atrodys ateitis ir su kokiais papildomais rūpesčiais teks susidurti. Todėl užtiktinome, kad mūsų darbuotojams nereikėtų nerimauti ir jie būtų garantuoti tiek dėl savo darbo vietos, tiek ir dėl finansinio stabilumo“, – pranešime spaudai cituojamas bendrovės generalinis direktorius Baltijos šalims Mindaugas Dacys.

„Philip Morris International“ įmonė įsipareigoja išlaikyti darbo vietas ir nenutraukti darbo santykių su darbuotojais įmonės iniciatyva. Be to, visame pasaulyje buvo sustabdyti bet kokie restruktūrizacijos planai.

Kompanija taip pat įsipareigoja mokėti pilną fiksuotą darbo užmokestį tiems, kurie šiuo metu dėl įvairių priežasčių negali pilnai arba iš dalies atlikti savo darbo funkcijų. Tai galioja turintiems nedarbingumą dėl ligos, vaikų priežiūros ar saviizoliacijos bei asmenims, priklausantiems padidintos rizikos grupei ar sergantiems lėtinėmis ligomis. Visiems jiems krizės metu kompanija kompensuos skirtumą tarp socialinio draudimo (ligos ar slaugos) išmokos ir jų bazinio atlyginimo. Besilaukiančioms moterims ir vyresniems nei 60 metų amžiaus žmonėms, kurie dėl darbo pobūdžio negali dirbti nuotoliniu būdu, darbdavio sprendimu nurodyta nevykti į darbą ir likti namuose. Jiems taip pat mokamas pilnas atlyginimas.

Siekdama atsidėkoti darbuotojams, kurių susitelkimas padėjo užtikrinti fabriko Klaipėdoje veiklos tęstinumą šiuo laikotarpiu, kompanija praneša išmokėsianti  vienkartines 540 eurų (neatskaičius mokesčių) premijas visiems, kurie dėl savo darbo pobūdžio privalo būti darbo vietoje. Taip pat visi fabriko darbuotojai pandemijos metu yra maitinami nemokamai, o 50 maisto davinių kiekvieną dieną „Philip Morris Lietuva“ pristato į senelių namus ir neįgaliems žmonėms.

Kompanija taip pat rūpinasi savo darbuotojų saugumu nedarbo metu – visiems jiems Baltijos šalyse buvo suteikti asmeniniai apsaugos rinkiniai, kuriuose galima rasti apsaugines kaukes, dezinfekcinį skystį, muilą, rankų kremą.

Iki šiol kovai su pandemija „Philip Morris International“ yra nusprendusi skirti daugiau kaip 24 mln. dolerių. Kompanija ketina didinti paramą, atsižvelgdama į bendruomenių poreikius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Unikali transformacija: kaip „tabokinė“ tapo kultūros fabriku II

„Atvira Klaipėda“, ciklo „Urbanistiniai jubiliejai“ rašinyje jau papasakojusi apie tabako pramonės atsiradimą senamiesčio prieigose, šįkart primins jos pasitraukimo istoriją ir ...
2023-11-02
Skaityti daugiau

Svarbu, Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas

Klaipėdos energetikai – ir sukčiai, ir plėšikai

1923-1939 metų pavasariais vieninteliame Lietuvos uostamiestyje netrūkdavo ekonomikos, taip pat ir šešėlinės, naujienų. Būtent joms ir yra skirta eilinė ciklo ...
2021-05-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This