Pirkėjai į Klaipėdos prekybos centrus veržiasi ir be kaukių

Svarbu, Verslas

Uostamiesčio prekybos centrų atstovai Klaipėdos savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijai pirmadienį pateikė ataskaitą, kaip užtikrina pirkėjų saugumą. Jie priekaištų nesulaukė, papildomai paprašyta pasirūpinti žmonių saugumu ne tik viduje, bet ir automobilių stovėjimo aikštelėse.

Nuo šiandien didžiuosiuose prekybos centruose pradėjo veikti dauguma juose esančių parduotuvių. Prekybos centrų atstovai Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje vienas po kito vardijo, kokių saugumo priemonių ėmėsi, kad būtų užkirstas kelias koronaviruso plitimui.

Palmiros Mart nuotrauka

Klaipėdos „Akropolio“ valdytojas Ovidjus Zibalis informavo, jog šiame prekybos centre visose labiau matomose vietose bei prie įėjimų yra dezinfekcinio skysčio, nuolat dezinfekuojami ir valomi paviršiai, o šiam tikslui papildomai įdarbinti du žmonės.

„Į prekybos centrą įleidžiami tik tie žmonės,kurie dėvi veido kaukes. Apsaugos darbuotojai, kurie dirba prie kiekvieno įėjimo, turi vienkartinių kaukių ir jas duoda tiems pirkėjams, kurie jų neturi. Esame paskaičiavę, kad laikysimės tvarkos, jog vienam pirkėjui tektų 20 kv. m ploto, o ne 10 kv., kaip yra reikalaujama. Jei bus poreikis, pirkėjų srautus gali fiziškai reguliuoti apsaugos darbuotojai, bet to dar neprireikė“, – kalbėjo O. Zibalis.

„Molo“ valdytoja Viktorija Praleikienė teigė, jog iš prekybos centro alėjų yra pašalinti visi suoliukai, kiti nereikalingi daiktai, kad žmonės nesiburiuotų.

„Dauguma mūsų centre esančių parduotuvių nuo šiandien pradėjo dirbti, tad šiandien pasileidome sistemą, kuri skaičiuoja, kiek vienu metu prekybos centre yra žmonių. Kol kas didelių susibūrimų nematome“, – tvirtino V. Praleikienė.

Kitų prekybos centrų atstovai taip pat vardijo, jog taiko analogiškas saugumo priemones. Visi jie patvirtino, jog pirkėjų srautų kol kas neprireikė reguliuoti. Tik RIMI atstovė teigė, kad jau anksčiau pradėtas taikyti sprendimas, jog į parduotuves galima įleisti tik tiek pirkėjų, kad prie veikiančių kasų nesusidarytų ilgesnės nei 10 žmonių eilės.

Ekstremalių situacijų komisijos pirmininkas, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis visų prekybos centrų atstovų teiravosi, ar jie dezinfekuoja ir teritorijas prie prekybos centrų.

„Miestas dezinfekuoja viešąsias erdves – pagrindines gatves, šaligatvius. Prekybos centrams jau anksčiau esame išsiuntę prašymą dezinfekuoti savo automobilių stovėjimo aikšteles. Ar tai yra daroma?“ – klausė G. Neniškis.

Prekybos centrų atstovai neneigė, jog tokia priemonė dar nebuvo taikyta, tačiau pažadėjo, jog miesto prašymo bus paisoma.

Kontroliuojančių institucijų atstovai teigė, jog didžiuosiuose prekybos centruose problemų esą nėra, kur kas daugiau rūpesčių kelia mažos parduotuvės.

„Esame atlikę apie 30 patikrinimų ir galime pasakyti, jog mažose parduotuvėse, matyt, sunkiau laikytis reikalavimų, todėl jose yra problemų. Pavyzdžiui, darbuotojams nėra matuojama temperatūra“, – teigė Klaipėdos apskrities maisto ir veterinarijos tarnybos atstovė.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas tvirtino, jog šio centro specialistai Klaipėdoje jau patikrino apie 60 prekybos vietų – ir prekybos centrų, ir parduotuvių, ir turgų.

„Surašyti 6 protokolai dėl to, kad nebuvo tikrinama darbuotojų temperatūra, kad pirkėjai įleidžiami be kaukių, kad naudojamas neaiškus dezinfekcinis skystis. Tačiau visos šios problemos yra mažose parduotuvėse ir turguose. Didieji prekybos centrai yra tarsi pavyzdys, kaip reikia dirbti tokiomis sąlygomis“, – teigė R. Grigaliūnas.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Raimondas Vaitkevičius teigė, jog pranešimų apie galimus pažeidimus prekybos centruose sulaukiama labai nedaug.

„Dažniausiai tie pranešimai būna iš pačių prekybos centrų apsaugos darbuotojų, o praneša jie apie piktybinius pirkėjus, kurie į vidų nori patekti be veido kaukių. Atvykstame ir surašome protokolus už tokius pažeidimus“, – teigė R. Vaitkevičius.

Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje priminta, jog nuo šiandien pradeda veikti ir lauko kavinės. Pabrėžta, kad jos taip pat bus nuolat tikrinamos, ar jose laikomasi visų numatytų saugumo priemonių, pavyzdžiui, atstumų tarp klientų, staliukų skaičius, dezinfekcija ir panašiai.

4 Comments

  1. Klaipēdietē

    Esu klaipēdiete,todēl prekinuosi ten kur saugiau.Mažuose parduotuvēse yra saugiau mažiau žmoniu ,visi su kaukēm.apsauga riboja žmoniu skaičiu,ventiliuojasi geriau oras ,nes tai mažesnē patalpa.Žmonēs išsirenka prekes palei poreiki ,atsiskaito ir išeina,be reikalo nesampinēja.Geriau mažesniese vēdinasi ir cirkuliuoja oras .geriau ventiliuojasi oras yra saugiau.Tokios nuomomēs dauguma miestelienu yra.jei atlikus statistine pirkēju apklausa.Ir mažuose prekybos tinkluose pirkēju be kaukiu nēra griežtai yra kontruoliuojama.O dideliuose tinkluose daugiau žmoniu,mažiau vēdinasi oras,oro ventiliacija mažesnē,taip pat yra tokiu klientu kurie pravaikšto visa diena neturēdami ka veikt,praleisdami darbo diena kaip po muzieju vaikščiodami,be to didesnis srautas žmoniu ,todēl mažesnis saugumas prekintis dideliuose centruose.O mažuose ateina greit apsiprekina,neslampinēja.Todēl saugiau apsipirkti.

    Reply
  2. Fui, ha!

    Maksima gal ir neįsileidžia daug žmonių, nežinau nes nebuvau. Bet Sulupes g. esanti Aibė įsileidžia girtuoklių ir leidžia alkoholiu vaišintis pačio parduotuvėj. Pardavėja net dėmesio nekreipia kad klientai vieši po kelis čia pat prie kasos. Įėjus pirkėjui, turi brautis pro girtuoklių, kad apsipirkti. Parduotuvė mažytė ir vietos vos vienam, o dar ant praėjimo slidinėja 2-3girti vyrukai. Tikrai į tokią parduotuvė įeiti yra nejauku. O kai reikia maisto ir nenori kažkur eiti į centą, turi vos ne rizikuoti savo sveikata. Būtų gerai kad parduotuvės vedėja aplankytų savo parduotuvė ir pasidomėtu kaip dirbama.

    Reply
  3. Tomas

    Veržiasi, per kokią vietą

    Reply
  4. Anonimas

    O prie ko čia cituojamas Vaitiekūnas?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdoje vyks Didžioji sodinukų mugė

Balandžio 20 d. prie Klaipėdos „Akropolio“ vyks Didžioji sodinukų mugė. „Pandemijos metu daug kas įsigijo sodybas, ėmė puoselėti seniau turimas, ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This