Savivaldybė aiškinasi atokvėpio paslaugos finansavimą

Politika

Klaipėdos miesto savivaldybė pranešė kreipusis į Europos socialinio fondo agentūrą (ESFA), prašydama išsiaiškinti, ar projektui „Socialinę atskirtį patiriančių gyventojų visavertiškas integravimas į visuomenės gyvenimą“ skirtos lėšos yra naudojamos pagal paskirtį.

Šio projekto įgyvendinančioji institucija yra Europos socialinio fondo agentūra, projekto vykdytojas – VšĮ „Paliatyvios pagalbos ir šeimos medicinos centras“, o Klaipėdos miesto savivaldybė yra sudariusi sutartį dėl projekto kofinansavimo ir skiria dalį lėšų projektui vykdyti.

Klaipėdos miesto savivaldybės pranešime teigiama, jog pagal dokumentus projekto vykdytojas iš projekto lėšų turi teikti laikino atokvėpio paslaugas Klaipėdos miesto tikslinės teritorijos gyventojams. Tuo tikslu buvo įsigytos 22 lovas, iš dalies yra finansuojamos patalpų nuomos, patalpų išlaikymo, specialaus transporto, savanorių parengimo ir kt. išlaidos.

Paliatyvios pagalbos ir šeimos medicinos centras veikia tose pačiose patalpose, kaip ir UAB „Klaipėdos hospisas“. Martyno Vainoriaus nuotr.

Kadangi Paliatyvios pagalbos ir šeimos medicinos centras veikia tose pačiose patalpose, kaip ir UAB „Klaipėdos hospisas“, abiejų juridinių vienetų steigėjai yra tie patys asmenys, savivaldybė nori įsitikinti, kad minėto centro vykdomam projektui skiriamas finansavimas yra naudojamas tik šiai įstaigai ir tik projekte numatytoms veikloms vykdyti.

Europos socialinio fondo agentūros prašoma teisės aktų numatyta tvarka inicijuoti ir atlikti galimo pažeidimo tyrimą, nes savivaldybė teigia pati tokio tyrimo atlikti negalinti – projekto vykdymą pagal teisės aktus prižiūri Europos socialinio fondo agentūra, kuri ir yra įgaliota tai daryti.

Sutartis su VšĮ „Paliatyvios pagalbos ir šeimos medicinos centras“ dėl projekto kofinansavio sudaryta 2018 m. gruodžio mėn. Projekto trukmė – iki 2021 m. liepos mėn.

Iš Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto projektui numatyta skirti 22 400 Eur (18,76 proc. bendros projekto vertės), dalis lėšų išmokėta.

Pranešama,  jog Europos socialinio fondo agentūra, įvertinusi Savivaldybės raštą dėl tyrimo inicijavimo, jau kreipėsi į Paliatyvios pagalbos ir šeimos medicinos centrą dėl informacijos pateikimo.

VšĮ „Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centras“ iš savivaldybės taip pat buvo išsinuomavusi 444,47 kv. m. ploto patalpas Pievų Tako g. 38, nuomos mokestis siekė 888,94 Eur per mėnesį.

Patalpos buvo išnuomotos viešo nuomos konkurso būdu, nuomos sutartis galiojo nuo 2016 m. balandžio 7 d. iki 2019 m. rugpjūčio 16 d.

Su projekto „Socialinę atskirtį patiriančių gyventojų visavertiškas integravimas į visuomenės gyvenimą“ vykdymu ar finansavimu ši nuomos sutartis nėra susijusi.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Renginiai

Penktadienį Klaipėdoje

NAUJASIS TURGUS 9-16 val. Velykinė mugė IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS MENO SKYRIUS (J. JANONIO G. 9) 16 val. Piešimas gyvai. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Mums rašo

Remigijus Žiogas: „Neleisk, kad ego trukdytų tau siekti savo tikslų“

Kovo pradžioje prasidėjo Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro Atviro jaunimo centro projekto ,,Pažink save” rubrika – ,,Sėkmės istorijos”. Rubrikos tikslas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdos derbyje: studenčių entuziazmas prieš patyrusias žaidėjas

Moterų Baltijos krepšinio lygos („Biosil-WBBL“) finalo ketverto antrajame pusfinalyje Palangos arenoje penktadienį 19 val. prasidės Klaipėdos derbis tarp LCC tarptautinio ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Siekiama, kad „Independence“ dirbtų daugiau Lietuvos jūrininkų

Seimo Jūrinių reikalų komisija ketvirtadienį vykusiame posėdyje domėjosi, kokios šiuo metu yra sudarytos ir jūriniame sektoriuje veikiančios vykdomosios valdžios komisijos. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje ir rajone atpigs vanduo?

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) kitą savaitę tvirtins AB „Klaipėdos vanduo“ geriamojo vandens ir nuotekų bei paviršinių nuotekų bazines kainas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This