Senelius jų namuose lankė koronavirusu užsikrėtęs darbuotojas

Koronavirusas, Svarbu

Klaipėdoje koronavirusas nustatytas socialinio darbuotojo padėjėjui, kuris seneliams reikalingą pagalbą teikė jų namuose. Viliamasi, jog šis atvejis netaps dar vienu koronaviruso židiniu.

COVID-19 socialinio darbuotojo padėjėjui nustatytas, kai ji, kaip ir visi kiti socialinių ir globos paslaugų įstaigų darbuotojai, buvo prevenciškai patikrinti.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėjos Rožės Perminienės, Klaipėdoje nuo balandžio 16 dienos iki dabar dėl koronaviruso ištirti 387 socialinių paslaugų ir globos įstaigose uostamiestyje dirbantys žmonės. Tik vienam iš jų COVID-19 buvo teigiamas.

„Iškart buvo padarytas vertinimas, su kuo tas žmogus galėjo kontaktuoti. Išsiaiškinta, kad jis yra socialinio darbuotojo padėjėjas, teikęs priežiūros namuose paslaugas, jis nedirba globos įstaigoje. Nustatyta, kad jis kontaktavo su keturiais klientais. Visi žmonės iškart izoliuoti pagal visas tvarkas“, – teigė R. Perminienė.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis Ekstremalių situacijų komisijos, kuriai ir pirmininkauja, posėdyje pirmadienį teiravosi, ar koronavirusas nuo šio darbuotojo tikrai toliau neišplis.

„Kiek realiai yra rizikos? Ar taip nebus dar vienas židinys? Tie atvejai su slauga yra labai jautrūs. Labai tikiuosi, kad daugiau tokių nebeturėsime“, – teigė G. Neniškis.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas tvirtino, jog sunku pasakyti, ar koronavirusas nuo sergančio socialinio darbuotojo padėjėjo neišpilto toliau. „Dėl išplitimo sunku pasakyti. Bet tikimės, kad turėtų apsiriboti tik tais keturias kontaktavusiais asmenimis“, – teigė R. Grigaliūnas.

R. Perminienė, kalbėdama apie kitus prevencinius tyrimus, informavo, jog Klaipėdoje jau ištirta ir 2593 sveikatos priežiūros staigų darbuotojai. Tyrimai jau atlikti ne tik didžiosiose uostamiesčio ligoninėse, bet ir kitose sveikatos priežiūros įstaigose. Tirti ne tik medikai, bet ir kitas medicinos personalas.

„Šiai dienai dar turime 48 medicinos darbuotojus, kurių koronaviruso testas yra teigiamas. Sergančių buvo ir daugiau, bet po jie jau pasveiko, tai patvirtinta pakartotiniais testais“, – tvirtino R. Perminienė.

Ji pabrėžė, jog prevenciniai tyrimai sveikatos priežiūros socialinių paslaugų bei globos įstaigose bus atliekami ir toliau.

10 Comments

  1. Virginija

    Labai gaila išsėdėjome 5 savaites namuose tai virusą atvežė į namus.Tėvukui 88m. Pasidarė blogai atvažiavo iš hospiso pastatyti lašelinę ir po 3d. Sužinom kad tai mergaitei patvirtintas virusas. Bet 6 dienas su mumis niekas nesusisiekė jei aš pati nebučiau išgirdusi per žinias tai prisiskambinau tai slaugytojai pasirodo serga. Tai aš galėjau vaikščioti neko neitardama. Po 6dienų atėjo laiškas su grasinimais ir baudu dydžiais jei nesilaikysi karantino ir į 8parą atsirado savanoriai kurie pradėjo siulity pagalbą ir teirautis dėl sveikatos. Tai jei nebuciau pati suzinojusi ir nesilaikiusi samoningai tai kie galėjau to uzkrato nesioti. Bet ačiū Dievui baigėsi viskas gerai,bet dar karta įsitikinau kad baudas moka duoti o rūpintis reikia paciam??

    Reply
  2. O gal !

    Juk galėjo ir vienas iš tų lankomų senolių užkrėsti tą soc. darbuotoją, o tas pernešti užkratą kiitiems,… Juk nekurie lankomi senoliai visiškai nesisaugo, šlaistosi po parduotuves, kontaktuoja su kaimynais, ar kitais artimaisiais, …..nežinia kaip čia buvo.

    Reply
    • Anonimas

      Tie senoliai kuriuos lanko soc.darbuotojai nesislaisto niekur ,užtai pas juos ir ateina soc.darbuotojas nes jie nepajėgūs susitvarkyti ,išeiti irttt,tai nereikia kaltinti senolių

  3. Liudininkei

    Tai ir reikėjo laikytis atstumo, ne maži vaikai esate. Suvarė ar sudarė galimybę pasitikrinti???

    Reply
  4. Liudininke

    Kad darbuitoju sveikatos patikra del Covido butu saugi, bet ir to nesugebam suorganizuoti tinkamai. Sestadieni Gargzdu mieste 3 istaigu darbuotojus suvare patikrai i Gargzdu poliklinikos kiema, patikrai , apie30-40 zmoniu. Visiems nurodyta buti 10 ryto, visi ir stumdesi, laukdami savo eiles. Net policijos ekipazas atvyko priminti del socialined distancijos laikymosi…Zmones kruvoj lauke tyrimu visa valanda(iki11.00). Kazin, kiek sveikatos pridejo tokia akcija….

    Reply
    • Vilija

      NA tai ir parodo Lietuvelej pasitikėti žmonėmis, laisvę duoti apsispręsti patiems kaip rašė komentaruose nepatenkinti dėl vyriausybės nurodymu. O ką tie 40 žmonių buvo dainai nejautė atstumo. Už tvoros galėjo pasiskirstyti, ar svarbu kas pirmas grįstos. Apie ką mes kalbam. Be policijos negalim pasitraukti vienas nuo kito. Ar jums reikia Verygos kad už rankyčiu palaikytų.?

  5. D

    Jaunų darbuotojų vienas kitas. Visi sarbuotojai aprūpinti asmeninėmis apsaugos priemonėmis.

    Reply
  6. Algis

    Senų žmonių sėdėjimas namuose lygus 0.Jaum žmonės ateina į jų namus ir užkrečia virusu.

    Reply
    • Edita

      Tai, kad tie seni žmonės negali savęs prižiūrėti, savimi pasirūpinti ir artimųjų neturi, kas belieka? Kažkas juos turi slaugyti, maudyti, maistą jiems ruošti ir maitinti… Niekas nekaltas, kad virusas siaučia. Net labiausiai saugantis galima pasigauti.

    • Anonimas

      Nelabai jie nori saugotis. Vilniuje vaikšto su kauke po smakru , prie pat žmogaus prasikeičia. Nesureikšmino jie ligos. Gal tiesiog nori normaliai kaip žmonės dagyventi . O mes čia parinames.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This