Daugiausia pažeidimų – Klaipėdos regiono maisto parduotuvėse

Verslas

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) pranešė, kad jos inspektoriai praėjusią savaitę toliau vykdė neplaninius patikrinimus, kurių metu vertino, ar prekybininkai laikosi koronaviruso infekcijos valdymo priemonių bei rekomendacijų.

Inspektoriai tikrino prekybos centrams („Maxima“, „Norfa“, „Rimi“, „Lidl“) priklausančias parduotuves, taip pat įvairias kitas maisto produktų parduotuves bei turgavietes. Iš viso patikrinus 104 prekybos subjektus 26 proc. jų nustatyta pažeidimų. Daugiausia pažeidimų šį kartą užfiksuota Klaipėdos ir Tauragės regionų maisto parduotuvėse (po 8 atvejus).

Dažniausiai nustatyta pažeidimų, susijusių su darbuotojų sveikata – prieš darbo pradžią nebuvo matuojama darbuotojų kūno temperatūra, nevertinama jų sveikata, be to, prie įėjimų į kai kurias prekybos vietas vis dar trūko informacijos, atkreipiančios dėmesį į lankytojų asmens higienos laikymosi būtinybę, nebuvo ir skelbimų su įspėjimais apie tai, kad rizikos grupių asmenims nerekomenduojama lankytis parduotuvėse.

Taip pat užfiksuota ir pavienių pažeidimų atvejų, kai neužtikrinta, kad į prekybos vietas būtų įleidžiami tik apsaugines veido priemones dėvintys pirkėjai ir lankytojai, neribojami pirkėjų ir lankytojų srautai, nesudarytos visos sąlygos tinkamai pirkėjų rankų higienai ir dezinfekcijai, nepakankamas aplinkos ir apsipirkimui naudojamų vežimėlių bei krepšių valymas ir dezinfekavimas ir kt.

Anot VMVT, lyginant rezultatus su pirmosiomis balandžio savaitėmis, pastebimai sumažėjo reikšmingų pažeidimų. Prekybos įmonės daugiau dėmesio skiria pirkėjų naudojamų vežimėlių ir krepšių dezinfekavimui, darbuotojų ir personalo aprūpinimui apsaugos priemonėmis ir kt.

Šį kartą nebeužfiksuota pažeidimų dėl savitarnos skyriuose vartojimui paruoštų nefasuotų maisto produktų laikymo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Ant prekybos centro stogo - negyvas vyras

Penktadienį apie 19.27 val. Klaipėdoje, Taikos prospekte, ant prekybos centro pastato stogo rastas žuvusio 26 metų vaikino kūnas su daugybiniais ...
2023-06-17
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Klaipėdoje - duonos trūkumas, pirmadieniai – be alaus

Trūksta duonos, vienos rūšies valgomųjų ledų galima gauti nebent miesto centre, o mineralinio vandens iš viso nėra. Pirmadienį nusipirkti alaus ...
2022-07-31
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Klaipėdoje pilna infekcinių ligų židinių

Mieste nėra tvarkdarių ir sargų, todėl jo gatvės, šaligatviai ir kiemai yra nevalomi, „o toliau antihigieniška padėtis gali privesti prie ...
2022-01-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This