Dėl Debreceno vaistinės

Mums rašo

Tomas Meškinis, Asociacijos Vitės bendruomenė pirmininkas
2020-04-28

Komentarų: 2

Koronaviruso epidemija reikalauja peržiūrėti siūlomus bei priimtus sprendimus. Vienas iš jų, dėl Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimo Savivaldybės įmonę (SĮ) formuoti į uždarąją akcinę bendrovę „Debreceno vaistinė“.

Debreceno vaistinės filialas Sportininkų g.

Mūsų prašymas, kad SĮ liktų savivaldybės kompetencijoje, nes mes nežinome, kokia forma gali sugrįžti epidemija ir vaistų gamyba, tos 24 val. gali būti mirties ir gyvybės klausimas, jeigu vaistai būtų gaminami bei gabenami iš kitų miestų ar šalių.

Šiuo metu Debreceno vaistinė gali pagaminti gydytojo skirtus vaistus skubos tvarka, kad ir per dešimt minučių, kai tai labai svarbu ligonio sveikatai ar gyvybei. Tapusi UAB, atsiradus akcijoms, vaistinės paskirtis gali keistis arba iš viso užsidaryti. Todėl Debreceno vaistinė ir jos filialas Sportininkų gatvėje, kaip miesto gyventojų sveikatai reikalingos įstaigos, privalo likti savivaldybės įmonėmis.

Šios SĮ save išsilaiko, iš savivaldybės biudžeto joms pinigų nereikia, o klaipėdiečių visapusiškai sveikatai yra neįkainojamos vertės objektai.

Tuo pačiu primename, kad 2017 metais buvo surinkta daugiau nei tūkstantis Vitės kvartalo gyventojų bei kitų miesto rajonų klaipėdiečių parašų dėl miesto vaistinės išsaugojimo, kurie kartu su asociacijos Vitės bendruomenės raštu buvo įteikti Klaipėdos miesto tarybai ir merui miesto tarybos posėdyje.

Taip pat norime informuoti, kad 2018 metais asociacija Vitės bendruomenė iš rėmėjų lėšų už du tūkstančius penkis šimtus eurų atnaujino vaistinės Sportininkų gatvėje laiptus bei neįgaliųjų rampą.

Prašome keisti sprendimą, kurį priėmė Savivaldybės taryba 2019 m. liepos 25 d. Nr. T2-217 „Dėl sutikimo pertvarkyti Klaipėdos miesto savivaldybės įmonę „Debreceno vaistinė“ į uždarąją akcinę bendrovę“, t.y. atsisakyti SĮ „Debreceno vaistinė“ formuoti į uždarą akcinę bendrovę.

2 Comments

  1. Jūratė

    Liberalai, atitraukite savo godžias rankas nuo vaistinių, kurios ne tik pardavinėja, o svarbiausia gamina vaistus. Įranga išparseliuoti nesunku, o iš naujo įsigyti bus neįmanoma.

    Reply
  2. Artiomas

    Vaistinė arčiausiai gaminanti vaistus yra Kaune. Kokios problemos gaminant vaistus Kaune. Pirmiausia eilė, nes užsakymus gauna iš įvairių Lietuvos miestų ir plius atstumas,laikas kol pristatys į Klaipėdą. Antrai SĮ yra pigesni. Jei UAB, kuri siekia pelno, tai iš kart brangs vaistai. Išvada, kas nori SĮ taptų akcine įmone. Aišku konkurentai. Kam dirba Klaipėdos miesto tarybos nariai, priklausantys Grubliausko komandai, Gentvilos partijai?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl „furų" sutramdymo - kritikos rimbai Uosto direkcijai

Bendrovės „DFDS Seaways” prašymas leisti trims elektriniams vilkikams važiuoti pirmyn ir atgal Minijos gatve, tarp Baltijos pr. ir Kalnupės gatvės, ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Aistros dėl Skulptūrų parko aikštelės: bus ir dar vienas tyrimas

Po „Atviros Klaipėdos” praėjusią savaitę paskelbtų publikacijų apie Klaipėdos savivaldybės administracijos sprendimą nebeįrengti Skulptūrų parke suplanuotos krepšinio aikštelės, pirmadienį vykusio ...
2022-09-12
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos savivaldybės valdomų įmonių indėlis sumenko

Iš devynių Klaipėdos savivaldybės valdomų įmonių (SVĮ) dividendus šiemet išmokėjo keturios įmonės. Bendras SVĮ indėlis į Klaipėdos savivaldybės biudžetą sumažėjo ...
2022-07-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This