Koronavirusu susirgo du klaipėdiečiai

Koronavirusas, Svarbu

Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) pakeitus duomenų apie COVID-19 atvejus teikimo tvarką antradienį tik vidurdienį buvo paskelbta naujausia susirgimų ir tyrimų statistika.

Pagal ją, šalyje pirmadienį buvo užfiksuoti penki nauji susirgimo atvejai. Klaipėdos savivaldybė savo ruožtu skelbia, kad per parą uostamiestyje nustatyti du nauji susirgimo COVID-19 atvejai.

Iš viso mieste iki šiol fiksuoti 267 tokie susirgimai.

SAM pirmadienį žadėjo, kad informaciją apie koronaviruso atvejus teiks tarp 10–11 val. Daugiau laiko reikia esą tam, kad Nacionalinis visuomenės sveikatos centras galėtų patikrinti iš kelių IT sistemų gaunamus duomenis.

„Duomenys bus skelbiami iš IT sistemų, tad jie bus epidemiologiškai „švaresni“ ir tikslesni. Tai reiškia, kad bus tiksliau identifikuoti nauji koronaviruso infekcijos atvejai, išvengta atvejų dubliavimosi, atliekant pirminius ir kartotinius tyrimus skirtingose laboratorijose, Lietuvos piliečiai atskirti nuo čia gyvenančių ar laikinai atvykusių užsieniečių ir pan.”, – aiškino SAM.

Pakeistus tvarką paaiškėjo kad patvirtintų ligos atvejų skaičius sumažėjo nuo 1449 iki 1344. Toks pokytis aiškinamas tuo, kad „iki šiol buvo teikta informacija apie teigiamus laboratorinių tyrimų rezultatus, o ne teigiamus atvejus (žmones)”.

O pasveikusiųjų skaičius per parą padaugėjo 62 atvejais – iki 536.

**Laboratorijos teikia bendrą iš gautų ėminių nustatytą koronaviruso infekcijų skaičių. Į šį skaičių įeina tiek naujai nustatytieji atvejai, tiek pakartotiniai, kurie atskirai nebeišskiriami.

7 Comments

  1. Linda

    Hospise nėra tokia tragiska padėtis, dauguma užsikrętusių net neturi temperatūros, nėra kvėpavimo sutrikimų..

    Reply
  2. Good!

    Melas! Vis melas! Sergančių kur kas daugiau. Juk veža ir veža, o šneka kad mažėja. Sakykit tikra statistika. Visi norim žinoti kas ir kaip?! Nes neramu kiekvienam. Gatvėse šliaužioja girtuokliai ir be kaukių. Ar jau galima be jų vaikščiot? Ko niekas nebedraudzia?!

    Reply
  3. Algis

    Po truputį prades mirti hospiso užkrėstieji.

    Reply
  4. Jonas

    Iš tiesų… O kaip gyvena pasveikusieji? Kaip pavyko pasveikti? Kaip jaučiasi?

    Reply
  5. Optimistas

    O kiek Klaipėdoje yra pasveikusiųjų ? Apie susirgimus bei mirties atvejus skambina visais varpais o džiugių naujienų nėra.

    Reply
    • Jonas

      Pritariu. „Atvira Klaipėda” nėra labai „juoda” žinių skleidėja, tačiau daugiau šviesos tikrai linkiu! Negatyvas, panašu, yra protinė liga ar nuodai… Prisiragavavus jų, visa diena žmogui apnuodyta. Ne vieną tokį kasdien sutinku… Ir vien dėl tokio poveikio TV visiškai nežiūriu.

  6. Anonimas

    Pakeista tvarka vėl kels eilinę sumaištį statistikoje, pakartotinis tyrimas tai tikrai ne naujas užsikrėtimas, o seno pakartotinis , o tai ne vienas ir tas pats. Betvarkė kaip visada. Jei miesto savivaldybė neskelbs savo info nieko nebesuprasi , ne šimtas ir jau gerai 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį - vos du antriniai COVID-19 atvejai, bet mirė vienas žmogus

Lietuvoje šeštadienį buvo patvirtinti vos du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai ir abu užsikrėstusieji susirgo antrą kartą. Klaipėdiečių tarp jų trečią ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This