Prezidentas: „Situacija Klaipėdos regione valdoma”

Politika

Didžiąją dalį antradieninės savo darbotvarkės nuotoliniams susitikimams su Klaipėdos regiono atstovais skyręs prezidentas Gitanas Nausėda konstatavo, jog Vakarų Lietuva atlaikė srautą žmonių, kurie grįžo iš įvairių šalių.

Anot jo, nors iš pradžių buvo daug įvairių nesklandumų ir problemų, tačiau dabar situacija yra valdoma.

Algirdo Kubaičio nuotr.

G. Nausėda akcentavo, kad iki šiol nėra jokių rekomendacijų iš medikų, Sveikatos apsaugos ministerijos, kaip bus galima ilsėtis, nors turizmo sektorius pajūriui yra itin svarbus.

Prezidentas taip pat išsakė palaikymą Klaipėdos universitetui.

„Visada buvau tas žmogus, kuris pasisakė už regiono akademinio centro buvimą. Klaipėdos universitetas tikrai turi prasmę”, – spaudos konferencijos metu teigė G. Nausėda, kartu pabrėžęs, jog regionui labai trūksta inžinerinės srities specialistų ir kai kada tai tampa kryptimi investuoti.

Anot jo, „šiandien būtų galima padaryti kur kas daugiau, kad Klaipėdos universitetas rastų savo vietą universitetų žemėlapyje ir galėtų rengti tuos specialistus, kurie reikalingiausi ten, vietoje”. O prie to esą galėtų prisidėti viešoms konsultacijoms Prezidentūros pateiktos siūlomos Mokslo ir studijų įstatymo pataisos, numatančios tikslines stipendijas valstybei itin svarbiose srityse.

Šalies vadovas kalbėjosi su Klaipėdos regiono merais, vėliau bendravo su medikais, o trečias skambutis buvo Klaipėdos universiteto Jūros tyrimų instituto ekspertams.

Prezidentūros išplatintame pranešime spaudai rašoma, kad per konferencinį skambutį savivaldybių merai teigė, kad, nors bendradarbiavimas regioniniu lygmeniu pasiteisina, šiuo metu valstybės mastu trūksta aiškesnės regioninės politikos vizijos ir savivaldybių įtraukimo į vykstančias diskusijas dėl numatomų pokyčių.

„Per susitikimą su Klaipėdos universiteto Jūros tyrimų instituto vadovais ir ekspertais Prezidentas domėjosi Baltijos jūros ir Kuršių marių vandens bei oro taršos klausimais, pakrančių erozijos problema, žuvų išteklių apsauga, kitais rizikos aplinkai veiksniais. Ekspertai pabrėžė, kad valstybės dėmesys jūros ekosistemai yra nepakankamas ir neproporcingas jos socialinei bei ekonominei svarbai”, – rašoma pranešime.

Anot jo, antradienį nuotoliniuose susitikimuose aktyviai dalyvavo ir prezidento komanda. Ekonominės ir socialinės politikos grupės patarėjai bendravo su regiono savivaldybių socialinių paslaugų skyrių vedėjais, Užimtumo tarnybos ir „Sodros“ atstovais, regiono verslininkais. Nacionalinio saugumo grupės patarėjai aktualiausias problemas aptarė su Klaipėdos regiono policijos, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Krašto apsaugos savanorių pajėgų atstovais. Švietimo, mokslo ir kultūros grupės patarėjai bendravo su regiono savivaldybių švietimo skyrių vadovais, profesinių ir aukštųjų mokyklų vadovais, regioninės kultūros tarybos nariais.

1 Comment

  1. TRAUKŪNAS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj, „REGATOS” vietoj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur Smiltynėje stovi „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį….

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Virtualioje platformoje ragina užduoti klausimus kandidatams į prezidentus

Iki prezidento rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ nuo antradienio gyventojus kviečia šalies vadovo posto ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

ELTA

Likus mažiau nei mėnesiui iki prezidento rinkimų – pokyčiai reitingų lentelėje

Iki šalies vadovo rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, reitingų lentelėje – pokyčiai, vertinant kandidatų į prezidentus lyderius. Kaip rodo naujausia ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Verslas

Turizmo verslui - galimybė gauti ES paramą

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su partneriais iš Italijos, Danijos, Portugalijos ir Slovėnijos dalyvauja Europos Sąjungos (ES) finansuojamame ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This