Šilumą išjungs ketvirtadienį

Miestas, Svarbu

Klaipėdos Vytautas Grubliauskas pranešė, kad Savivaldybės administracijos direktorius pasirašė įsakymą, kuriuo šildymo sezonas mieste baigiamas balandžio 30 d.

www.maxpixel.net nuotr.

Biudžetinėse bendrojo ugdymo įstaigose šildymo sezonas buvo baigtas balandžio 10 dieną. Iki šiol šildomi vos trys darželiai – „Žemuogėlė“, „Pingvinukas“ ir „Aitvarėlis“.

Pastaruosius metus buvo laikomasi reikalavimo, kad norint nutraukti šildymo sezoną tris paras iš eilės vidutinė oro temperatūra turi siekti 10 laipsnių šilumos.

„Dabar savivaldybei leista pačiai nuspręsti, kada baigti šildymo sezoną. Vienintelė išlikusi sąlyga – laikytis galiojančių higienos normų, pagal kurias patalpose turi būti užtikrinama 18 laipsnių temperatūra“, – pranešime spaudai cituojamas Savivaldybės administracijos Statinių administravimo skyriaus patarėjas Algis Gaižutis.

Pavienių gyventojų raginimų baigti šildymo sezoną sulaukta ir šiemet, tačiau, pasak A. Gaižučio, šį balandį jų buvo žymiai mažiau negu ankstesniais metais.

„Karantino metu žmonės daugiausia laiko praleidžia namuose. Vos 5-7 laipsnius šilumos įdienojus pasiekdavusi temperatūra ir šaltos naktys, manoma, ir buvo tos priežastys, dėl kurių miestiečiai šiemet neskubino baigti finansiškai nelengvo šildymo sezono”, – teigia jis.

Artimiausiomis dienomis Klaipėdoje prognozuojami saulėti, šilti orai.

Šildymo sezono pabaiga Klaipėdoje

2010 m. – balandžio 26 d.

2011 m. – balandžio 21 d.

2012 m. – balandžio 20 d.

2013 m. – balandžio 22 d.

2014 m. – balandžio 18 d.

2015 m. – balandžio 24 d.

2016 m. – balandžio 14 d.

2017 m. – gegužės 5 d.

2018 m. – balandžio 11 d.

2019 m. – balandžio 19 d.

3 Comments

  1. Ha Ha!

    Gana šildyti gatve ir laukus. Langai daugiabučių atviri ištisai, karsta diena kaip pekloi. Kai saulė pakyla, kambary vos ne 30° temperatūra. Tai apie ką dar svarstyti?! Galima buvo prieš savaitę atjungti.

    Reply
    • Viskas taip, bet

      O kas duos „Klaipėdos energijai” uždirbt?

  2. Martynui

    Nuo sausio 1 nebėra tokio reikalavimo, kaip 10 laipsnių temperatūra. Šildymo sezoną galima pabaigti paprasčiau, pagal savivaldybės administracijos (ar politikų) nurodymą.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Orai

Šilumos dar teks palaukti

Pirmoji balandžio mėnesio pusė buvo drėgnesnė už normą, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Daugiausia kritulių teko šiaurės rytiniams rajonams, ypač per ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Verslas

Kovą - mažesnės sąskaitos už šildymą

AB „Klaipėdos energija“ skelbia jau paruošusi sąskaitas už kovo mėnesio šildymą, kurių dalis jau pasiekė uostamiesčio ir rajono gyventojus. Šių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This