Trūkęs vamzdis klaipėdietei uždirbo 2000 eurų

Miestas, Svarbu

Daug aistrų sukėlusi ir nemažai vienos klaipėdietės nervų pareikalavusi istorija dėl trūkusio namo vamzdžio, nukeliavusi net iki apeliacinės teismo instancijos, baigėsi gana laimingai: klaipėdietė iš dalies laimėjo bylą prieš namo administratorių.

Su „Atvira Klaipėda” susisiekusi Lijana (pavardė redakcijai žinoma) teigė, jog priminti seną, prieš dvejus metus mūsų portale aprašytą istoriją ją paskatino noras paraginti žmones netylėti ir savo teises prieš valdininkų savivalę ginti teismuose.

Nesutarė, kas kaltas dėl trūkusio vamzdžio

Buitinė istorija prasidėjo dar prieš 5 metus, kai Lijana Rumpiškės g. įsigijo butą ir jame atliko kapitalinį remontą. Vėliau kelis kartus buvo apipiltas antrame aukšte esantis jos butas. Savininkė dėl to kaltino tuometinę namą administravusią bendrovę „Vėtrungės būstas“ (šiuo metu jos teises yra perėmusi UAB „Mano Būstas Baltija“), nes esą buto užpylimai vyko dėl trūkusio vadinamojo bendro namo stovo.

Tuo metu bendrovės atstovai savo ruožtu baksnojo pirštu į buto savininkę – esą pati kalta, kad remontuodama butą sumažino pakeisto nuotekų vamzdžio diametrą.

Klaipėdietė dėl sugadintų buto grindų teisybės ieškojo ne tik pas namo administratorių, bet ir pas tuometinius Klaipėdos savivaldybės administracijos atstovus, tačiau visur, pasak jos, atsimušdavo lyg į sieną: visi tvirtino, kad ji pati dėl visko yra kalta.

2018 m. gegužės pradžioje dėl minėtos situacijos „Atviros Klaipėdos” kalbintas tuometinis savivaldybės administracijos Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis (šiuo metu – Statinių administravimo skyriaus patarėjas) irgi teigė, jog dėl daugkartinio buto užpylimo kaltas galįs būti remonto metu moters bute įmontuotas siauresnis įdėklas bei esą kai kurių namo kaimynų nevalyvumas, į nuotekų vamzdį primetus netinkamų daiktų, dėl ko vamzdis galėjo ties ta siauresne vieta užsikimšti.

Tąsyk jis teigė klaipėdietei pataręs savo teises, jei jos netenkina savivaldybės atsakymas, ginti teisme. Pastaroji taip ir padarė.

Vienas teismas ieškinį atmetė, kitas – tenkino iš dalies

Tačiau pirmos instancijos teismas Lijanos ieškinį atmetė. Jame ji prašė jau iš bendrovių „Mano Būstas Baltija“ ir „Mano būsto priežiūra“ priteisti jai padarytą 4 074 eurų žalą bei 5 proc. metinių palūkanų nuo prašomos priteisti sumos.

Savo 2019 m. spalio 1 d. sprendimu Klaipėdos apylinkės teismas ne tik atmetė jos ieškinį, bet ir priteisė jau iš ieškovės 363 eurų bylinėjimosi išlaidų sumokėti bendrovei „Mano Būstas Baltija”.

Nesutikdama su tokiu teismo sprendimu, klaipėdietė jį apeliacine tvarka apskundė Klaipėdos apygardos teismui.

Šių metų balandžio 6 d. sprendimu Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegija, susidedanti iš teisėjų Erikos Misiūnienės, Almanto Padvelskio ir Giedrės Seselskytės, rašytinio proceso tvarka vykusiame posėdyje iš dalies patenkino ieškovės ieškinį: solidariai iš atsakovių  – UAB „Mano Būstas Baltija“ ir UAB „Mano būsto priežiūra“  – ieškovei priteisė 2 037,11 eurų  žalos atlyginimą ir 5 proc. metinių palūkanų nuo šios sumos. Taip pat abi bendrovės ieškovei įpareigotos sumokėti po 98 eurus bylinėjimosi išlaidų.

Kartu teismas jau ieškovei priteisė sumokėti 242 eurų bylinėjimosi išlaidų „Mano Būstas Baltijai“ ir 181,50 eurų  –  „Mano būsto priežiūrai“.

Nors Lijana sakė esanti patenkinta tokiu Klaipėdos apygardos teismo sprendimu, kartu ji teigė šiuo metu dar mąstanti, ar nebūtų verta jo kasacine tvarka skųsti ir Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

„Noriu paraginti, kad žmonės nebijotų, kad įmanoma yra laimėti”,  – sakė klaipėdietė.

8 Comments

  1. Romas

    Šaunuolė Lijana

    Reply
  2. ..

    Straipsnio pavadinimas skamba dviprasmiškai – neaišku kas yra žulikas.

    Reply
  3. Tomas

    Nieko negalima suprast. Jei sumazino stovo diametrą, tai ir turi problemą. Čia matau, kad viršutiniai kaimynai gudruolei galėtų turėti pretenzijų. Juk ant jų grindų liejasi nuotekos iš dar aukštesnių gyventojų.

    Reply
  4. Taip tikrai...

    Tikrai smagu,kad tuos sukčius pastatė į vietą,nors manau ir pačiai Lijana nemažai nervų kainavo .Tai būtų gerai,kad žmonės AUKLĖTŲ juos vis dažniau ir reikalautų atlyginti žalą, jie tai nuo mūsų kaip mat išreikalauja,jei kas…O Lijana tikra saunuole!!!

    Reply
  5. Nijole

    Saunuole, Lijana!

    Reply
  6. Anonimas

    Mano bustas tai buves rubicon zuokynas gavo i kaulus: )

    Reply
  7. Liudininkas

    Štai koks puikus pavyzdys, kad nereikia nuleisti rankų prieš sukčiaujančias butū ūkio valdybas, ( apie minimą ypač) Gyventojai nebijokit ieškot teisybės, viešinkit juodus valdų darbelius!!!

    Reply
  8. klaipėdietė

    Savivaldybės administracijoje dirbantys žmonės ,kurie ATSAKINGI už daugiabučių gyvenamųjų namų administratorių veiklą ir jų priežiūrą , tikriausia,dar NIEKADA nėra buvę paprastų daugiabučių gyvenamųjų namų butų savininkų pusėje ! Kalčiausias lieka buto savininkas .Ypatingai żmonės ,,patenkinti ” poskyrio vedėjo darbu !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Rimantas Cibauskas teisme pasijautė beždžione 

Klaipėdos apylinkės teismas pagaliau išnagrinėjo dar 2022-ųjų gruodį užvestą bylą, kurioje antstolė siekia, jog valstybinę žemę nelegalia tvora aptvėręs ir ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Tamsioje „Šviesos loftų“ istorijoje bando ieškoti teisybės 

Prieš porą metų prasidėjusi, „Atviros Klaipėdos“ ir 15min.lt aprašyta istorija, kaip nusvilo žmonės, susigundę verslininkų planais šalia bendrovės „Regseda“ (buvusio ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Ir apeliacinė instancija patvirtino, kad R. Žemaitaitis skleidė tikrovės neatitinkančią informaciją

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This