Jūrų muziejus lankytojų lauks nuo gegužės 1-osios

Uostas ir jūra

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Šį penktadienį, gegužės 1 d., lankytojams duris atvers Lietuvos jūrų muziejus.

Gegužę muziejus dirbs penkias dienas per savaitę: nuo trečiadienio iki sekmadienio 11-17.30 val. Nuo gegužės 1 dienos atnaujina pėsčiųjų keltų reisus į Smiltynę ir „Smiltynės perkėla“.

Po karantino muziejus kviečia lankytojus apžiūrėti akvariumą, jūrų gamtos, jūrų žinduolių ir paukščių, laivybos istorijos ekspozicijas ir etnografinę pajūrio žvejo sodybą.

Šiuo laikotarpiu dar nebus rengiami delfinų ir kaliforninių jūrų liūtų pasirodymai delfinariume. Laisvėjant karantino sąlygoms, svarstoma galimybė rengti šių gyvūnų pasirodymus Saulės įlankoje po atviru dangumi arba bent sudaryti galimybes lankytojams gyvūnus pamatyti.

Palmiros Mart nuotr.

Jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė, kviesdama sugrįžti lankytojus į pamėgtą muziejų, pabrėžia būtinybę saugoti save ir kitus.

„Mes parengėme visas būtinas priemones, užtikrinančias saugų apsilankymą muziejuje ir akvariume. Primygtinai rekomenduojama pirkti bilietus internetu mūsų platformoje www.ljm.lt. Bilietus internetu ir kasoje bus galima įsigyti tik konkrečiam laikui, kad vienu metu nebūtų viršijamas leistinas žmonių skaičius. Lankytojai be apsauginių veido kaukių į muziejų įleidžiami nebus. Taip pat rekomenduojame lankymosi metu mūvėti vienkartines pirštines“, – pranešime cituojama muziejaus direktorė.

Šiuo metu dvidešimt keturiuose akvariumuose gyvena 650 žuvų ir kitų jūrų gyvūnų, iš viso –155 rūšys. Jų įvairovė atspindi pasaulinį vandenyną: čia plaukioja ir gėlavandenės, ir Šiaurės bei tropinių jūrų žuvys. Na, o didžiojo baseino, per kurio dugną eina tunelis puošmena – eršketai. Dabar kai kurių šių archajiškų, dinozaurų laikus menančių gyvūnų ilgis jau viršija du metrus.

Lauko baseinuose lankytojai gali susipažinti su šiauriniu jūrų liūtu Fortu, pingvinais, Rytų Atlanto ir Baltijos pilkaisiais ruoniais. Išoriniame baseine plaukioja ir keletas jau sustiprėjusių ruoniukų, kurie buvo atgabenti į muziejų iš jūros pakrantės.

Laivybos istorijos salėse lankytojų laukia pažintis su Klaipėdos buriniu laivynu, nerijos forto istorija, jūros katastrofų paslaptys, piratavimo Baltijos pakrantėje ir kiti pasakojimai.

Etnografinėje pajūrio žvejo sodyboje lankytojai galės patys savarankiškai dalyvauti lauko edukacijoje „Ką paukštelis pačiulbėjo”?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=5k8V5M9h3aQ”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Jūrų muziejus pradeda naują sezoną

Nuo šio trečiadienio – balandžio 17 dienos – Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgalį, o nuo ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pasieniečių šuo išgelbėjo ruoniuką

Beveik kiekvienais metais per Velykų šventes į Lietuvos jūrų muziejų atvežami išsekę Baltijos pilkųjų ruonių jaunikliai iš pajūrio. Šventinėmis dienomis ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Veidai

Olga Žalienė lieka vadovauti Jūrų muziejui

Kultūros ministerija skelbia, jog konkursą eiti Lietuvos jūrų muziejaus direktoriaus pareigas laimėjo dabartinė jo vadovė Olga Žalienė. Konkurse iš viso ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This