Naujas COVID-19 židinys – Kartenoje (atnaujinta)

Fotoreportažai, Koronavirusas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) trečiadienį pranešė, kad Kretingos rajone veikiančioje Kartenos katalikiškoje palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje nustatyti 22 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Teigiama, jog imtasi visų veiksmų šiai situacijai suvaldyti. Tariantis su specialistais, ieškoma būtų užtikrinti pacientams reikalingos pagalbos teikimą.

Užsikrėtė ir personalas

Įstaigoje dirbo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai, epidemiologinis tyrimas tęsiamas. Bendradarbiaujant su Kretingos rajono savivaldybe sprendžiama dėl tolimesnės taktikos, kaip organizuoti įstaigos veiklą.

Atliekant atvejo epidemiologinę diagnostiką, buvo nustatyta 13 sąlytį turėjusių darbuotojų, kurie izoliuosis.

SAM turimais duomenimis, kurie tikslintini, nustatyta, kad susirgo 22 pacientai.

Kretingos rajono meras Antanas Kalnius informavo, kad pirminiai duomenys apie užsikrėtusiuosius buvo gauti vėlų antradienio vakarą – iš 28 Kartenos katalikiškosios palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės pacientų 21 buvo patvirtintas koronavirusas. 6 pacientų mėginiai buvo neigiami, dar vieno – rezultatų negauta.

„Skubiai vėlai vakare sušauktame Savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje buvo priimtas sprendimas izoliuoti ligoninę, prie pastato pradėjo budėti policijos ekipažas. Taip pat spręsta, kaip izoliuoti ligonius, kuriems koronaviruso testas yra neigiamas. Šiuo metu priimtas sprendimas sveikus ligonius perkelti į antrą ligoninės aukštą, turintį visiškai atskirą įėjimą iš lauko. Vakare spręsta ir dėl galimybės išvežti ligoninius. Konsultuotasi tiek su Klaipėdos universitetine ligonine, rajono medicinos įstaigų vadovais, tiek su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru. Jų rekomendacijos – „židinys turi būti lokalizuotas vietoje“. Kartu sutarta, kad naktį budėjęs personalas (2 žmonės) padirbs šiandien kiek ilgiau, iki bus rasta, kas juos pakeis. Drauge su visų rajono medicinos įstaigų vadovais ieškome, kas skubiai galėtų pakeisti ligoninės Kartenoje personalą (jiems bus mokami papildomi priedai, esant poreikiui bus užtikrintas apgyvendinimas bei kt.). Taip pat šiandien ryte neleista į darbą išeiti ligoninės virtuvės darbuotojams, maistas pacientams ir personalui vienkartinėje taroje vežamas iš Kretingos. Pavesta ir skubiai atlikti Kartenos viešųjų erdvių dezinfekciją (ligoninės patalpos dezinfekuotos jau vakar). Kartu primygtinai raginu ir prašau Kartenos gyventojų griežtai laikytis karantino bei nesant būtinybei, likti namuose. Kaip virusas galėjo patekti į ligoninę, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras dar aiškinasi”, – savo „Facebook” paskyroje rašo A. Kalnius.

Pasak jo, naujausiais duomenimis, iš 14 įstaigos darbuotojų, koronavirusas patvirtintas penkiems. Aštuonių tyrimų atsakymai neigimai, vieno dar rezultatų nesulaukta.

Ligoninė yra savivaldybės valdomo Kartenos pirminės sveikatos priežiūros centro padalinys.

Trečiadienį apie 14 val. į Karteną su greitąja atvykę medikai sakė vieną moterį išvežantys gydymui į Klaipėdos universitetinę ligoninę (KUL).

Popiet A. Kalnius pranešė, kad savivaldybė skubiai ieško medicinos personalo, kuris galėtų dirbti šioje ligoninėje.

Dieninėje pamainoje bus mokamas 35 Eur/val.), naktinėje pamainoje – 45 Eur/val. atlyginimas neatskaičius mokesčių. Esant poreikiui bus užtikrintas apgyvendinimas bei kt. Personalas bus aprūpintas visomis apsaugos priemonėmis.

Šalyje – 31 naujas susirgimas

NVSC duomenimis, per antradienį šalyje patvirtintas 31 naujas susirgimo COVID-19 atvejis. Iš viso šalyje iki šiol tokia diagnozė buvo nustatyta 1375 žmonėms.

Laboratorijos teikia bendrą iš gautų ėminių nustatytą koronaviruso infekcijų skaičių. Į šį skaičių įeina tiek naujai nustatytieji atvejai, tiek pakartotiniai.

Ar yra naujų susirgimo atvejų Klaipėdoje, uostamiesčio savivaldybė nepraneša.

Per parą šalyje pasveiko 27 žmonės.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”134734,134736,134737,134738,134739,134740,134741,134742,134743,134745,134746,134747,134763,134752,134766,134768,134767,134765,134753,134754,134755,134756,134757,134758,134759,134760″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

2 Comments

  1. Klp

    Noriu paklausti Verygos? O kur skandalas, kur komisijos, kodėl taip atsitiko? Ką, kokia medžiaga perduoti prokuratūrai, kas dėl to kaltas? Visos šitos situacijos parodo, kaip Veryga nemėgsta Klaipėdos ir jos vadovo, taip pat KUL vyr gydytojo, tokius kaip Veryga tik prie sienos statyti!!!! Gal mūsų tarybos nariai konservatoriai, Petrošius su Kaveckiu pagaliau supras, kad tai išpūstas Verygos burbulas dėl Klaipėdoj buvusių problemų….

    Reply
  2. Anonimas

    Paaiškinkite viena….. Kaip žmogus pasveiksta nuo kronos, jei dar nėra vaistų prieš jį… Čia kas pasaulyje plovimo ir smegenų plovimo akcija… Lietuva paėmė virš 5,0.milijardo eurų….. Kur jie…. Žmonėms išdalink po milijoną, jie ir patys pasveiks….. Manau čia pasaulinis blefas….. O Veryga….. Atvirai pasakius jis man slikstus….

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingos įmonėje kilo gaisras

Trečiadienio vakare kilo gaisras Kretingoje įsikūrusioje medienos įmonėje „Imedeksa“. Gavę pranešimą aplinkosaugininkai iš karto išvyko į gaisro vietą. Preliminariais duomenimis, ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This