VTEK išteisino Neringos politiką ir jo žmoną valdininkę

Regionas

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį vienbalsiai nusprendė nutraukti tyrimą dėl Neringos savivaldybės tarybos nario socialdemokrato Ričardo Kičiatovo bei savivaldybės kontrolierės pareigas einančios Jolantos Kičiatovienės elgesio.

Martyno Vainoriaus nuotr.

VTEK tyrė, ar šie asmenys nepažeidė iki Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo draudimų naudotis ir leisti naudotis savivaldybės valdomu turtu ne tarnybinei veiklai.

Tyrimas buvo atliktas gautų dokumentų bei žiniasklaidoje publikuotos informacijos pagrindu. Esą, minėtieji asmenys pernuomojo jiems Neringos savivaldybėje paramos tikslu išnuomotą savivaldybės butą.

VTEK tyrė J. Kičiatovienės 2017-2019 m. birželį-rugpjūtį, o R. Kičiatovo – 2019 m. birželį-rugpjūtį vykdytas veikas.

Tiriant nustatyta, kad minėtasis savivaldybės būstas Kičiatovų šeimai išnuomotas prieš du dešimtmečius, vadovaujantis tuo metu galiojusiais teisės aktais. VTEK duomenimis, minėtasis būstas neturi tarnybinio buto statuso, naudojimosi juo tvarka nesusijusi su Kičiatovų ar kitų šeimos narių tarnybiniu statusu, pareigomis, ar jų kaita, o buto paskirtis yra gyvenamoji ir jis negali būti laikomas skirtu atlikti tarnybinei, ar su ja susijusiai veiklai.

Tad VTEK vertinimu, tyrimas dėl galimo pasinaudojimo ar leidimo naudotis savivaldybės valdomu turtu ne tarnybinei veiklai nutrauktinas, kadangi tarnybinio statuso neturinčio būsto, suteikto Kičiatovams privačiam naudojimui kaip privatiems asmenims, subnuomos teisėtumo vertinimo minėtasis įstatymas nereglamentuoja.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Nidoje - retų meno kūrinių paroda, skirta Švyturių metams

Neringos muziejai kviečia atverti meno ir istorijos puslapius parodoje „Švyturiai ≠ Laivai“, kurios atidarymas įvyks ketvirtadienį, kovo 29 d., 17 ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Regionas

Neringa kviečia į šventinį miškasodį

Neringa savo gyventojus ir svečius pavasarį jau antrąjį kartą kviečia sutikti prasmingai – dalyvauti šventiniame miškasodyje ir taip prisidėti prie ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Vicemerę nuo etikos sargų išgelbėjo biurokratija

Tyrimas dėl Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės galimo Politikų elgesio kodekso pažeidimo ir pasisakymų „Facebook“ buvo nutrauktas, nes savivaldybės ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This