E. varžytinėse už 33 tūkst. eurų įsigijo „Ford Mustang”

Verslas

Registrų centras praneša, jo nuo metų pradžios elektroninių varžytinių ir aukcionų portale, kuriame gyventojai ir verslas gali vienoje vietoje varžytis dėl įvairaus parduodamo turto, jau parduota įvairaus turto už beveik 34 mln. eurų. Tradiciškai didžiausią sumą sudarė antstolių organizuotose varžytinėse parduotas nekilnojamasis turtas (NT).

Registrų centro administruojamame e. varžytinių portale pirmąjį šių metų ketvirtį buvo paskelbta beveik 3 tūkst. varžytinių ir aukcionų, įvyko – per 500. Iš viso juose parduoto turto vertė siekė 33,8 mln. eurų. Tai beveik dukart daugiau nei 2019 m. sausio-kovo mėnesiais, kai parduoto turto vertė buvo 18,3 mln. eurų.

Antstolių skelbtose varžytinėse šiemet parduota turto už 23,4 mln. eurų, didžiąją dalį sudarė parduoti NT objektai.

Bankroto administratorių varžytinėse pirmąjį šių metų ketvirtį realizuota turto už beveik 3 mln. eurų, savivaldybių aukcionuose – už 1,1 mln. eurų, kitų institucijų aukcionuose – už 1,3 mln. eurų. Pirmąjį ketvirtį taip pat įvyko Turto banko organizuoti aukcionai už 4,9 mln. eurų.

Kilnojamųjų daiktų kategorijoje didžiausio pirkėjų dėmesio sulaukė antstolių varžytinėse už beveik 45 tūkst. eurų parduoti du javų kombainai, taip pat už 33 tūkst. įsigytas naujutėlis automobilis „Ford Mustang”.

INFORMACIJA

Elektroninėje erdvėje varžytines skelbia antstoliai ir bankroto administratoriai, o savivaldybės, Turto bankas ir kitos institucijos organizuoja aukcionus. Varžytinių ir aukcionų internete paslaugą Registrų centras teikia nuo 2013 metų. Nuo elektroninės paslaugos sukūrimo įvyko apie 16,5 tūkst. varžytinių ir aukcionų, kuriuose turto parduota už maždaug 480 mln. eurų. Praėję metai Registrų centro administruojamai e. varžytinių sistemai buvo rekordiniai – iš viso parduota turto už beveik 120 mln. eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Egidijui Šakaliui nepadėjo ir Aukščiausiasis Teismas

Ir teismų praktiką formuojanti aukščiausia instancija konstatavo, jog Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys buvo nepagrįstai praturtėjęs buvusios darbovietės – ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Verslas

Kovas neišjudino NT rinkos

Atėjęs pavasaris atnešė šiltesnius orus, bet daugiau gyvybės į pastaruoju metu gerokai aprimusią šalies nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinką neįpūtė. ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Verslas

Nekilnojamojo turto sandorių rinka metus pradėjo vangiai

Šalies nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinkoje bendras per mėnesį įregistruotų sandorių skaičius sausį buvo mažiausias per pastaruosius keletą metų, o ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This