Kvies tirtis ir nejaučiančius COVID-19 simptomų

Koronavirusas

Šį ilgąjį savaitgalį,  gegužės 1-3 dienomis, šalies miestuose prie prekybos centrų žmonėms bus dalijami kvietimai atvykti išsitirti dėl koronavirusinės infekcijos (COVID-19).

Uostamiestyje Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro specialistai tokius kvietimus penktadienį dalinis prie centrinio „Akropolio” įėjimo.

Kvietimus turintys žmonės galės tirtis mobiliajame punkte. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak šios įstaigos vadovės Jūratės Grubliauskienės, Klaipėdai yra skirta 500 kuponų. Šimtas iš jų Sveikatos apsaugos ministerijos nurodymu turi būti išdalinti „Akropolio” darbuotojams, o 400 atėjusiems žmonėms.

„Pagal tai, koks jau dabar jaučiamas susidomėjimas, manau, kad visus išdalinsime jau penktadienį. Šeštadienį pratęstume dalinimą, jei liktų kuponų”, – sakė ji.

Visoje šalyje numatyta tokių kvietimų išdalinti ne mažiau nei 7 tūkstančius.

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo Aurelijaus Verygos teigimu, tokius kvietimus savivaldybės dalins jų pasirinktose vietose.

„Pirmą kartą kviečiame žmones pasinaudoti galimybe išsitirti, nors nejaučia simptomų, neturėjo rizikingų kontaktų. Kitaip tariant, pradedamas proaktyvus testavimas. Noriu patikinti, kad ateityje taip pat planuojama organizuoti tokius tikrinimus visiems norintiems, turintiems vienokių ar kitokių abejonių, nors nejaučiantiems jokių ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomų. Tad asmeniškai kviečiu pasinaudoti šia proga ir, jeigu turite abejonių, jas išsklaidyti“, – pranešime spaudai cituojamas A. Veryga.

Ne mažiau nei penktadalį atspausdintų kvietimų savivaldybės išdalins prekybos centrų, turgaviečių, vaistinių darbuotojams.

Kvietimus turintys žmonės turės registruotis karštosios koronos linijos telefonu 1808. Konsultantams jie turės nurodyti, jog simptomų nejaučia, tačiau yra gavę kvietimą ir pasakyti jame nurodytą specialiai sugeneruotą kodą. Pateikę šią informaciją, žmonės bus informuojami, kokiu laiku ir į kokį mobilųjį punktą atvykti.

1 Comment

  1. Jurgis

    Bendrai statistikai? Kas tai, vėl prisigalvosit nebūtų dalykų? Kad vėl tęsti izoliacija ir taip skurstančių žmones sprausti į nezinia? Ar Jus gallvojat, kas bus po dar kelių metų ar dešimties? Taip jaunimo nėra ir dar tyciojates iš tautiečių. Baikit cirkus, dengdamiesi mėšlu ir darydami juodus darbus už visos šios uždangos.

    Po šio tyrimo vėl antrai bangai pandeminis pateisinti? Sustokit ir baikit žmonės laikyti avimis Jus vilkai… Žmones jau pavargo nuo Jūsų cirku, melo ir ne atsakomybės. Priimat sprendimus, tarsi būtumėt girti ar apkvaise… Nustokit žmones kvailinti, tikėti tuo kas Jums palanku.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This