Netekusiems pajamų dėl karantino – piniginės išmokos

Miestas

Klaipėdos savivaldybė patvirtino naują materialinės paramos rūšį – vienkartines pinigines išmokas karantino metu darbo pajamų netekusiems klaipėdiečiams. Paramos dydis vienam gyvenančiam asmeniui arba pirmam bendrai gyvenančiam asmeniui yra 100 proc. minimalių vartojimo poreikių dydžio (MVPD), t.y. 257 Eur. Antram bendrai gyvenančiam asmeniui – 206 Eur, trečiam ir kiekvienam paskesniam bendrai gyvenančiam asmeniui – 180 Eur.

Ši materialinė parama skiriama, jei dėl paramos kreipiamasi ne vėliau kaip per mėnesį nuo karantino atšaukimo dienos ir jei kreipimosi metu asmuo atitinka nustatytus reikalavimus. Numatyta, kad parama gali būti skiriama, kai vyresnis kaip 18 m. vienas gyvenantis asmuo arba bent vienas iš bendrai gyvenančių asmenų ne mažiau kaip 3 mėn. iki š. m. kovo 16 d. – karantino paskelbimo dienos, arba karantino metu iki darbo pajamų netekimo dirbo ir tuo laikotarpiu gavo darbo pajamas ne mažesnes kaip minimalioji mėnesinė alga ir ne mažiau kaip vieną mėnesį yra netekęs 100 proc. darbo pajamų, išskyrus atvejus, kai nutraukus darbo sutartį buvo išmokėta išeitinė išmoka.

Į paramą gali pretenduoti klaipėdiečiai, jei vieno gyvenančio asmens arba bendrai gyvenančių asmenų vidutinės mėnesio pajamos, vienam asmeniui per 3 pastaruosius mėnesius iki kreipimosi yra ne didesnės kaip 257 Eur.

Į vienkartinę išmoką pretenduojantis asmuo turi pateikti motyvuotą laisvos formos prašymą ir pateikti dokumentus, patvirtinančius patirtas (patiriamas) išlaidas bei apie vieno gyvenančio asmens arba bendrai gyvenančių asmenų 3 pastarųjų mėnesių iki kreipimosi pajamas.

Prašymai dėl šios materialinės paramos priimami Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriuje. Karantino laikotarpiu Socialinės paramos skyriuje pareiškėjai aptarnaujami tik nuotoliniu būdu – telefonu, el. paštu (parama.centras@klaipeda.lt ir parama.filialas@klaipeda.lt) ir paštu (Vytauto g. 13, Klaipėda, 92138).

Daugiau informacijos – Socialinės paramos skyriaus informacijos telefonais: Vytauto g. 13 – tel. ( 8 46) 41 08 40, Laukininkų g. 19 a – tel. (8 46) 32 46 96.

Konsultacijos dėl prašymų pildymo teikiamos: Vytauto g. 13 (pareiškėjams,  gyvenantiems centrinėje ir šiaurinėje miesto dalyje (nuo Kalotės iki Baltijos pr.)) – tel.: (8 46) 41 08 41; 39 61 91; 21 45 83; 39 60 98; 39 61 22; 39 61 33; Laukininkų g. 19A (pareiškėjams, gyvenantiems pietinėje miesto dalyje (nuo Baltijos pr. iki Rimkų gyvenvietės imtinai)) – tel.: (8 46) 39 10 67; 39 10 66; 32 46 96; 39 10 68; 39 08 36; 39 07 43; 39 07 92; 32 38 72; 39 08 35.

1 Comment

  1. Iš didelio rašto, išėjo iš krašto

    Man atrodo sugalvota kažkokia nereali nesąmonė. Kaip suprantu, savivaldybė mokės visą etatą dirbusiam pijokui, kurį darbdavys už pijokavimą išmetė iš darbo karantino metu. Tačiau jeigu pijokas dirbo pusė etato, tada savivaldybė jam nemokės . Regis, taip pat bus mokama lodariui, kuris nesutiko dirbti pagal darbo biržos pasiūlymą ir negaudavo išmokų. Tuo pačiu išeitu, jog negalėtų pretenduoti tas, kuris sąžiningai dirbo ne pilnu etatu ir karantino metu pasibaigė jo terminuota darbo sutartis. Kur lygybė? Kita vertus, iki išmoką gausiančiam pijoko ir lodorio variantui reikia badu dvėsti iki kol baigsis karantinas? Jau praėjo 1,5 men. Galbūt vertėtų biurokratų paklausti kokia realiai kitokia situacija turėtų būti,kad normalus žmogus galėtų gauti minėtą išmoką.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Artėja laikas sumokėti per karantiną nemokėtas PSD įmokas

Įprastai savarankiškai dirbantys gyventojai, kurie nedirba dar ir samdomo darbo ir nėra draudžiami sveikatos draudimu valstybės lėšomis, kiekvieną mėnesį turi ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Nuomonės, Svarbu

„Atviros Klaipėdos“ lapkritis: Tadas Grabys prieš Spyglį

Lapkritį, apie kurį ši tradicinė „Atviros Klaipėdos“ ataskaita, sulaukėme Žurnalistų etikos inspektorės Gražinos Ramanauskaitės sprendimo dėl dar vieno Klaipėdos koncertų ...
2023-12-15
Skaityti daugiau

Svarbu

„Atviros Klaipėdos“ spalis: paskutinis kartas

Šį spalį „Atvira Klaipėda“ kaip ir kitos žiniasklaidos priemonės paskutinį kartą sulaukė Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo (SPRF) paramos, ...
2023-11-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This