Kvietimų tirtis dėl COVID-19 neliko per porą valandų

Koronavirusas, Svarbu

Šį ilgąjį savaitgalį,  gegužės 1-3 dienomis, šalies miestuose prie prekybos centrų žmonėms dalijami kvietimai atvykti išsitirti dėl koronavirusinės infekcijos (COVID-19).

Uostamiestyje Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro specialistai tokius kvietimus penktadienį ryte pradėjo dalinti prie centrinio „Akropolio” įėjimo.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak šios įstaigos vadovės Jūratės Grubliauskienės, Klaipėdai yra skirta 500 kuponų. Šimtas iš jų Sveikatos apsaugos ministerijos nurodymu turi būti išdalinti „Akropolio” darbuotojams, o 400 atėjusiems žmonėms.

„Jau prieš darbo pradžią buvo keletas dešimčių žmonių, kurie laukė kvietimų. Visus išdalinome iki 11 valandos, nors jie ir nebuvo duodami bet kam – teirautasi, ar žmogus galės išsitirti per savaitgalį, ar turi mašiną atvažiuoti iki punkto. Liko ir tokių, kurie norėjo, bet nebegavo, tad klausė, kada vėl bus dalinami”, – sakė ji.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Visoje šalyje numatyta tokių kvietimų išdalinti ne mažiau nei 7 tūkstančius.

Kvietimus turintys žmonės turės registruotis karštosios koronos linijos telefonu 1808. Konsultantams jie turės nurodyti, jog simptomų nejaučia, tačiau yra gavę kvietimą ir pasakyti jame nurodytą specialiai sugeneruotą kodą. Pateikę šią informaciją, žmonės bus informuojami, kokiu laiku ir į kokį mobilųjį punktą atvykti.

Gavus kodą ir apie 9.30 val. paskambinus nurodytuoju numeriu žmogus tyrimui Klaipėdos mobiliajame punkte buvo užregistruotas jau penktadienį popiet.

10 Comments

  1. Lina

    Darželio auklėtojom palikit. Visiems taip reikia,bet tirti niekas nežada. Palauks kol mirti pradėsime. Bet kartu nusinešt gyvybių irgi galim. Žinosim,kuri jau nuo kruizinių vaikų persirgusi dirbti galim,kuriai palaukti.

    Reply
  2. Nejonė

    Pinigus iššvaistys dabar, o ką darys rudeni? Išrinksim naujus jie kaltins buvusius ir vėl …O iždas būs tuščias, ir nieko už tuos milijardus nesukurta tik baimė. Siūkitės kaukes, nes iki rudens ir tų neliks, tai kaip eism balsuoti?

    Reply
  3. q

    Esmes taip ir nera parasyta: Ar po atlikto tyrimo , reikes važiuoti į namus ir izoliuotis dviem savaitem kaip ir pries tai? Nes iki sios jeigu testa pasidarei turejai 14 dienu izoliuotis, nepriklausomai nuo atsakymo.

    Reply
  4. Jonas

    Iš kur tokių kvailių dar yra… kas savo noru eitų tirtis? Gi pagal įstatymą visiems, iš kurių paimtas mėginys, privalo saviizoliuoti 14 dienų net jeigu testo atsakymas ir neigiamas. Tik pašalpiniams čia gali būti malonumas vienas.

    Reply
  5. klaipėdietė

    Oho, net 500 iš 7500 kuponų Klaipėdai!!!!!!!!!!Čia tam kad nesugadinti ir taip prastos Klaipėdos miesto statistikos ir pritraukti daugiau pirkėjų į Akropolį? Ar ką nors galima daryti be politikos?

    Reply
  6. asta

    tik 500 vnt kodu mieste kuruame tiek problemų?
    nesuprantama. Parodomoji akcija
    ir kodėl dalinimo vieta nebuvo paskelbta o tik Atviros Klaipedos informacija tai fiksuoja. Šiuo metu mTyt jau ir mebėra tų kodų.

    Reply
  7. Ryta

    Kokia teise vyriausybė turi ant mūsų sveikatos mus gali tirti tik ligonine gydytojai ir tik man sutikus, ir pasirašius kad sutinku kas su manimi but atlikti vienoki ar kitokį tyrimai. Pagal konstitucija, niekas net vyriausybė, neturi teisės y sakyti, ant žmonių atlikti tyrimus. Mes kaip piliečiai galime pasirašyti kad norime gydyti pvz, vėžiny susirgimą, arba atsisakyti gydytis. Be mano, mūsų sutikimo ir dar gatvė, neturi teisės man po burną maišyti kažkokius mėginius. Cia ne Indija, kad mes per jėgą turime būti sutikrinti o veliau ir su vakcinuoti. Jai vyriausybė pazeis konstitucija. Ir vakcinacija mes piliečiai turime teisę kreiptis y bet koky teisma, sraburo pasaulio. Ačiū už rūpestį.

    Reply
    • Aurelija

      Per prievartą niekas nereikalaus Jūsų tirtis, nori/nenori principu dalinami šie kuponai. O norinčių tikrai yra daug.

    • Na

      Jei tamstai konstitucija ir teisės šioje situacijoje labai svarbu, tai ir nesitirk. Čia prievartos nėra.

    • Nijole

      O kas Jums PER JĖGĄ ką padarė.Kvietimus žmonės ėmė savo noru ir dar yra daug norinčių. Niekas Jūsų neprievartaus?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This