Dešimtmečio projektas Klaipėdoje: dar reikia kantrybės

Miestas, Svarbu

Nors jau praėjo mėnuo, kai Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinę sankryžą rekonstruoti norintys rangovai Klaipėdos savivaldybei pateikė savo pasiūlymus, konkurso nugalėtojas dar neišrinktas. Pasiūlymų vertinimo procedūras ilgina tai, jog imtis šio projekto nori ir užsieniečiai.

Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. sankryža. Martyno Vainoriaus nuotr.

Paskutinis terminas pateikti pasiūlymus problematiškiausios uostamiesčio sankryžos rangos konkursui buvo balandžio 3 dieną. Tądien Klaipėdos savivaldybės Viešųjų pirkimų komisija sulaukė šešių pasiūlymų, atplėšė pateiktus vokus, susipažino su siūlomomis kainomis ir nuo tada iki šiol vyksta pasiūlymų vertinimas.

„Pasiūlymų vertinimas gali užtrukti ir mėnesį, ir du, ir tris. Tai – įprasta praktika. Kadangi konkurse yra užsienio tiekėjų, reikia tikrinti dokumentus iš užsienio, reikia gauti papildomą informaciją, todėl procesas šiek tiek ir užtruko. Klausimai jau yra ne tiekėjo asmenyje, o reikia tikrinti tiekėjo valdyboje esančių narių teistumą. Į pasiūlymo vertinimą įeina labai daug dalykų. Įprasta praktika, kad pasiūlymų vertinimas užtrunka ne vieną mėnesį“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja Vilma Marcinkevičienė.

Anksčiau buvo skelbta, jog vienas pasiūlymas savo kaina viršijo projektui planuojamas lėšas – skaičiuojama, jog Baltijos pr. ir Šilutės pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcija gali kainuoti apie 36 mln. eurų.

„Vertiname visus šešis pasiūlymus, nes konkurso sąlygose lėšos nebuvo skelbiamos, tad nė vieno tiekėjo pasiūlymo neatmetėme“, – teigė V. Marcinkevičienė.

Paklausta, ar buvo planuota, kada turi būti šio konkurso pabaiga ir paskelbtas nugalėtojas, skyriaus vedėja tvirtino, jog tokių planų niekas nenustato.

„Labai sudėtinga tokius dalykus įvertinti, nes nežinia, kurioje vietoje gali užstrigti, kurioje vietoje gali būti skundų. Šiuo metu esame gavę kelių tiekėjų klausimus, mes vertiname, kad tai yra skundai, bet jie nelaiko skundais. Šiuo metu tuos klausimus nagrinėjame. Tiekėjai atkreipia dėmesį į kai kuriuos dalykus ir perkančiosios organizacijos prašo iš naujo įvertinti tam tikrus sprendimus, bet nesako, kad padarėme neteisingai. Reikia suprasti, jog pirkimas yra labai didelės apimties. Mes dėl daugelio sprendimų konsultuojamės ir su Viešųjų pirkimų tarnyba, nes sudėtingas pirkimas. Tai atitinkamai ir užtrunka procedūros, nes Viešųjų pirkimų tarnyba taip pat turi savo terminus, per kiek atsakinėja į užklausas. Dar šiek tiek kantrybės ir manau, kad artimiausioje ateityje turėsime konkurso laimėtoją“, – tvirtino V. Marcinkevičienė.

Kai sudaroma konkurso pasiūlymų preliminari eilė ir paskelbiamas nugalėtojas, kiti tiekėjai turi teisę teismui skųsti tokį sprendimą.

Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstravimo darbai bus vykdomi pagal techninį projektą, kurio rengėjas yra bendrovė „Kelprojektas“.

Numatoma rekonstruoti Šilutės plento ruožą nuo Dubysos gatvės iki pietinio įvažiavimo į prekybos centro „Banginis“ teritoriją. Baltijos prospekto ruožas bus rekonstruojamas nuo bendrovės „Sostena“ sklypo ribos iki žiedinės sankryžos, vėliau pereinantis estakada iki magistralinio kelio A1, prasidedančiu geležinkelio viaduku. Rekonstrukcijos metu bus uždarytas posūkis į Dubysos gatvę, žiedinė sankryža pertvarkoma į turbožiedą.

Darbus numatoma atlikti ne vėliau kaip per 36 mėn. nuo statybvietės perdavimo ir priėmimo akto pasirašymo dienos (įskaitant darbo projekto parengimą). Minėtas aktas pasirašomas per 14 kalendorinių dienų nuo sutarties įsigaliojimo dienos.

Šių metų miesto biudžete jau yra ir suplanuotos lėšos pradėti šios žiedinės sankryžos rekonstrukciją.

Vykstant rekonstrukcijos darbams, eismo žiedine sankryža neketinama uždaryti, tačiau iš trijų juostų gali būti leidžiama važiuoti tik viena, todėl įvažiavimas į miestą ir iš jo bus gerokai sudėtingesnis. Vairuotojams bus patariama į Klaipėdą įvažiuoti ir iš jos išvažiuoti kitais keliais, kuriuose nebeturėtų būti eismo ribojimų.

1 Comment

  1. Akivaizdu

    Marcinkevičienė kaip tikras tarybinis biurokratas, prisigalvojo kliučių, tam, kad būtų sudėtingiau jas įveikti, o paskui čiulbės kokia ji sumani… matyt į darbą ir namo ji važiuoja kitu keliu

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Rūsyje aptiktas lavonas

Klaipėdos policija pranešė, kad ketvirtadienį, po vidurdienio, vieno Šilutės plento daugiabučio rūsyje aptiktas 44-erių vyro lavonas. Pradėtas tyrimas mirties priežasčiai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This