73 metų moteris mėnesį laiko gyveno laiptinėje (atnaujinta komentarais)

Miestas, Svarbu

Kol dauguma klaipėdiečių pastaruoju metu rūpinasi, kaip neužsikrėsti koronavirusu, 73 metų klaipėdietę, nors ji ir patenka į vadinamąją rizikos grupę, ši infekcija jaudina mažiausiai – ji jau mėnesį laiko gyvena vieno Minijos g. daugiabučio laiptinės koridoriuje.

73 metų Tamara jau mėnesį laiko gyvena bendrabučio koridoriuje. Michailo Andrijanovo nuotr.

Tamaros vardu pristatanti senjorė dienas ir naktis leidžia ant koridoriaus gale pastatytos palaikės lovos, ant kurios susidėjusi ir visą savo kuklią mantą. Šilto maisto jai esą parūpina bendrabučio kaimynai.

Aiškinantis, kas moteriai atsitiko, kad ji atsidūrė tokioje padėtyje, „Atviros Klaipėdos” žurnalistei teko išklausyti gana painią istoriją apie tai, kad kažkas pakeitė jos buto spyną, o naujo rakto esą niekas dėl karantino jai neduoda. Moteris gyvena „Klaipėdos butams” priklausančiam bendrabučio kambary. Jos teigimu, įmonės, kur ji esą kreipėsi dėl rakto, durys yra uždarytos, o į telefono skambučius niekas neatsiliepia, tad ji nežinanti, ką jai daryti.

Tačiau susisiekus su šios Klaipėdos savivaldybei priklausančios viešosios įstaigos direktoriaus pareigas einančiu Eugenijumi Vanagu, paaiškėjo kita šios istorijos pusė. Pasirodo, senjorė teismo sprendimu už didžiules skolas jau prieš du mėnesius yra iškeldinta iš šio būsto.

„Ta istorija nėra paini, ta moteris yra iškeldinta, o kodėl ji ten gyvena, negaliu atsakyti”, –  komentavo E. Vanagas.

Jis patikino, jog moteris iškeldinta, laikantis visų būtinų procedūrų, prieš kreipiantis į teismą ne kartą ją įspėjus, suteikus galimybę jai skolą grąžinti dalimis ir pan. Senjorės įsiskolinimo sumos direktorius minėti nenorėjo, tik sakė, jog skola tęsėsi „jau kokius 7-8 metus”.

„Kiek žinau, ji buvo apgyvendinta iš nakvynė namų ir greičiausiai ten turėtų grįžti”, – sakė E. Vanagas.

Apie moterį portalui pranešęs pilietiškas klaipėdietis Michailas Andrijanovas sakė išsiaiškinęs, jog be medicininių pažymų nakvynės namai moterį priimti atsisako, o medikai per karantiną tokių pažymų neišduoda.

KOMENTARAS 

Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadovė Diana Stankaitienė:

Mes nebuvom gavę informacijos apie šią moterį. Vos tik gavę, paprastai reaguojame dviejų – trijų dienų bėgyje. Ir per karantiną važiuojam į visokias krizines situacijas. Vakar susisiekiau su visais kolegomis ir šiandien ryte (antradienį – aut.pst.) jie nuvažiavo, ir nakvynės namai nuvažiavo, nes realiai tai yra nakvynės namų klientė, nes šiuo metu ji neturi nuolatinės gyvenamosios vietos.(…) Mūsų socialiniai darbuotojai nuvežė patalynės, išsiaiškino situaciją. Moteris 14 metų laukė eilėj būsto socialinio, dabar ta eilėj atėjo. Laikinai jai buvo nuomojamas šis butas, bet ji atsisako iš jo kraustytis, o iš šito ją iškelia, nes ji nemokėjo, nors turėjo mokėti tik po 13 eurų. Pensija jos minimali, socialinė, tai galima daryti prielaidą, kad neturėjo būtino stažo, bet 13 eurų suma nėra didelė. (…) Kiek ji norės ir priims pagalbą, tiek socialinės tarnybos padės, nes niekas paslaugų prievarta neteikia. Faktas, kad ji dabar gyvena koridoriuje, tai čia yra viešosios tvarkos pažeidimas, sakė, kad kvies policiją”.  

Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėja Danguolė Netikšienė: 

Bendrabučio kambarys Minijos g. 129-ame name T. V. buvo nuomojamas laikinai, kol ji sulauks savo eilės socialinio būsto nuomai. Sulaukus  eilės, T. V. buvo išnuomotas socialinis būstas Sulupės g. 20, Klaipėdoje, ir 2018 m. vasario 8 d. su ja buvo sudaryta šio būsto nuomos sutartis. Tuo pagrindu iš Asmenų ir šeimų, turinčių teisę į paramą būstui išsinuomoti sąrašo, ji buvo išbraukta. Tačiau Socialinio būsto nuomos sutartį T. V. nutraukė 2018 m. kovo 16 d., net neapsigyvenusi minėtame būste. Priežastys Socialinio būsto skyriui nėra žinomos. Viešosios įstaigos „Klaipėdos butai“ pateiktos pažymos duomenimis, T. V. skolos už būsto nuomą 2019 m. pradžiai siekė 959,70 Eur. Tai yra, gyvenusi 10 metų bendrabučio kambaryje, ji nei karto nemokėjo nuomos mokesčio, kuris siekė vos 13 Eur/mėn. Dėl skolų ir dėl to, kad teisę į laikino būsto nuomą ji prarado, laikinai T. V. gyventi suteikto būsto Minijos g. 129 nuomos sutartis buvo vienašališkai nutraukta. Jai neišsikėlus iš šio būsto gera valia, buvo įvykdytas priverstinis iškeldinimas”. 

Nakvynės namų direktorė Alma Kontrimaitė:

Šiandien ryte soc. darbuotojai iš nakvynės namų nuvyko į vietą, moteris buvo nusiteikusi priešiškai, rėkavo, įžeidinėjo darbuotojus ir kategoriškai atsisakė vykti į nakvynės namus, pateikdama savo nepagrįstus argumentus. Iškvietėme policiją, tada moteris išėjo pas sūnų, kuris netoliese gyvenaSocialinė darbuotoja įpareigota pakartotinai nuvykti apžiūrėti vietą, kurioje T. M. pastaruoju metu glaudėsi“.

6 Comments

  1. As

    2021.10.18 diena vienisa senute sedejo bendrabucio laiptineje tamsoje.Vaizdas baisus ir graudinantis

    Reply
  2. Rita

    Ir visi turi šokinėti apie šią babūnę. Kur vaikai, kur artimieji,ar ji ilgai visus vaikys?

    Reply
  3. Viktorija

    Apsileidėlė ir neatsakinga ta senjorė, juk skolos susidarė per daugelį metų, kai dar ir senjore nebuvo.O dabar visi kalti, ir dar pagalbos nepriima!

    Reply
  4. To MA

    Eilinį kartą pilietiškas klaipėdietis meluoja. Nakvynės namai priima šią pagyvenusią moterį priima, bėda tik ta, kad ji nesutinka ten apsigyventi.

    Reply
  5. Anonimas

    Net man su keliais aukštaisiais tos biurokratinės savivaldybių pinklės būtų neįveikiamos, o ką jau kalbėti apie 73-jų metų senutę. Gėda, kad jai neatsiranda vietos po liberalų ir konservų saule Klaipėdoje.

    Reply
    • Jons

      Gaila tu keliu aukstuju mokyklu kurios jus moke, nes nieko sudetingo nera. Nemokejo apgailetinu 13 euru/men uz busto nuoma ir ivyko tai kas turejo pagal istatymus atsitikti.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Atsiliepiant į publikaciją „Profesorių mes iš buto?“

Dėkoju „Klaipėdos“ žurnalistei Daivai Janauskaitei už parengtą ir 2024-04-12 paskelbtą objektyvią ir korektišką publikaciją, išklausius abiejų šalių nuomones apie susidariusius ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Mums rašo

Dar kartą apie savivaldybės būstų nuomos mokestį

Praeitą savaitę „Atviros Klaipėdos“ publikacijoje „Savivaldybės įstaiga nori iškeldinti profesorių“ aprašytas teisinis konfliktas tarp savivaldybės įstaigos „Klaipėdos butai“ ir manęs, ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This