Paplūdimiuose vėl kels Mėlyną vėliavą

Miestas

Nors Klaipėdos politikai ir buvo išreiškę abejonių, ar „Grigeo Klaipėda” nuotekų skandalas nenuplukdys ir Mėlynosios vėliavos, antradienį savivaldybė pranešė, kad ir šiemet dviejuose Klaipėdos paplūdimiuose vasaros sezonui nuspręsta leisti kelti Mėlynąją vėliavą. Ji bus keliama Smiltynės ir II Melnragės paplūdimyje.

Mėlynosios vėliavos programą vykdo tarptautinis Aplinkosauginio švietimo fondas, kurio koordinatoriai Lietuvoje – visuomeninė organizacija Lietuvos žaliųjų judėjimas. Ji ir pranešė apie šį sprendimą.

Norint gauti tokią vėliavą savivaldybė ne tik turi užtikrinti, kad paplūdimiai atitiktų 31 parametrą, bet ir sumokėti 10 000 eurų.


„Malonu, kad Mėlynosios vėliavos tradicija Klaipėdoje tęsiasi. Nepaisant skepsio dėl įvairių priežasčių, juolab – sulaukus negailestingo koronaviruso atakos, organizacijos, vertinančios Klaipėdos pasirengimą naujam sezonu, įvertino ir parodė pasitikėjimą uostamiesčiu. Tai yra didelis įvertinimas, įpareigojantis dar atsakingiau žvelgti į paplūdimių infrastruktūros gerinimą ir jos išlaikymą deramame lygyje visą sezoną. Esame tam pasiruošę ir nenuvilsime nei šį titulą suteikusių organizacijų, nei, svarbiausia, klaipėdiečių ar miesto svečių, kurie ateis į paplūdimius, kuriuose plevėsuos Mėlynoji
vėliava”, – pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Teigiama, kad Klaipėdos paplūdimiai, kaip ir kasmet, poilsiautojus pasitiks atsinaujinę – baigiami nuo stiprių pajūrio audrų šiemet ypač nukentėjusios paplūdimių infrastruktūros atnaujinimo darbai. Už uostamiesčio paplūdimių priežiūrą atsakinga biudžetinė įstaiga „Klaipėdos paplūdimiai“ atnaujina pandusus neįgaliesiems, poilsio, apžvalgos aikšteles, dušo kabinas ir kt.

Žadama, kad ir šiemet daug dėmesio bus skiriama paplūdimių švarai – kaip jau tapo įprasta, pliažuose dirbs smėlio valymo mašina. Taip pat šiemet visuose paplūdimiuose ketinama įrengti gėlo vandens gertuves – fontanėlius.

2 Comments

  1. perkamos tos vėliavos

    Nusipirkai tą vėliavą ir ramu…. Išviečių nerasi, o ilsintis ausį rėžia netaisyklingi garsiniai skelbimai. „Sveikas” miestas su visa tarša, nuotekomis į marias, iškirstais medžiais.

    Reply
  2. Klaipėda - mėlynųjų vėliavų miestas!

    Dar trūksta mėlynųjų vėliavėlių prie Grigeo, prie Achemos, prie Begos, prie Klapėdos naftos ir Birių krovinių terminalo ir prie kitų tokių pačių! Net prie LEZo nekenktų kokia vėliavėlė… Ir prie savivaldybės bei jūrų uosto direkcijos nepamirškit įsmeigti!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Švyturių metus Klaipėdoje pradėjo Baltojo švyturio pasakojimas 

Klaipėdos savivaldybė kartu su kultūros centru Žvejų rūmais šeštadienio vakarą miestiečius kvietė į pajūrį: prie Šiaurinio molo buvo galima klausytis ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This