„Čili pizza”: dalis darbuotojų atsisako dirbti, kol negaus atlyginimų (atnaujinta)

Verslas

Vyriausybei paskelbus karantino švelninimo sąlygas, leidžiančias veiklą pradėti lauko kavinėms, vienai iš didžiausių picerijos tinklų šalyje valdančių bendrovių „Čili pizza” Klaipėdoje iškilo nenumatytų sunkumų – dalis picerijos darbuotojų atsisako eiti į darbą.

Tačiau paaiškinti susidariusios situacijos „Čili pizza” vadovybė nepanoro, nuo žurnalistų atsitvėrusi tylos siena.

Su „Atvira Klaipėda” susisiekusi vienoje iš uostamiesčio minėtos įmonės picerijų virėja dirbanti moteris, kurios pavardė redakcijai žinoma, teigė buvusi šokiruota, už dėl karantino per kovo mėn. patirtas prastovas sulaukusi vos 39 eurų ir 84 cnt išmokos.

Kol kas Klaipėdoje dirba tik viena „Čili pizza” lauko kavinė, esanti „Molo” prekybos centre. Palmiros Mart nuotr.

„Paskutinę algą gavau už vasario mėnesį, per du kartus: kovą ir balandį man išmokėjo po 340 eurų”, – sakė klaipėdietė. Jos teigimu, visi picerijos darbuotojai per karantiną buvo priverstinai (pasirašytinai) išleisti atostogų, tačiau vadinamųjų atostoginių niekas irgi negavo. Iki šiol ji teigia negavusi ir algos už pusę kovo mėn., kai įmonė iki karantino paskelbimo dar dirbo.

„Mes atsisakome eiti į darbą, kol su mumis nebus iki galo atsiskaityta, kaip priklauso”, – teigė moteris. Jos duomenimis, į darbą atsisako eiti visi uostamiesčio „Akropolyje” įsikūrusios „Čili pizza” darbuotojai.

Portalo žurnalistė, bandydama išsiaiškinti situaciją, susidūrė su kliūtimis – oficialiai internete nurodyto laidinio įmonės telefono ragelio niekas nekėlė, o per kelis kartus pagaliau pavykus prisiskambinti Klaipėdos regiono įmonės vadybininkei, pastaroji buvo nekalbi.

Paklausta, kiek „Čili pizza” lauko kavinių uostamiestyje jau pradėjo darbą, Nijolė Katalova teigė, jog viena, įsikūrusi „Molo” prekybos centre.

„O nuo pirmadienio jau pradėsime dirbti ir „Banginyje”, ir„ Akropoly” ir „Vėtrungėj”, – sakė ji.

Pasiteiravus, ar dėl to nekils sunkumų, nes, mūsų žiniomis, dalis darbuotojų atsisako eiti į darbą, vadybininkė pokalbį bemat nutraukė.

Nu, turbūt kažkas nori, kažkas nenori”, – tarstelėjo ji, pažadėjusi SMS žinute atsiųsti kontaktus žmogaus, kuris esą atsakys į visus mus dominančius klausimus.

Pradėjus 10 minučių ir žurnalistei priminus, jog ji vis dar laukia kontaktų, buvo atsiųstas tik el. pašto adresas, kuriuo jau anksčiau buvome išsiuntę paklausimą. Klausimus taip pat išsiuntėme ir į „Čili pizza” feisbuko „Messenger” programėlę, kuri neilgai trukus buvo peržiūrėta.

Be klausimų, susijusių su konkrečia situacija Klaipėdoje, taip pat teiravomės, ar UAB „Čili pizza” gavo Vyriausybės dotaciją kaip įmonė, nukentėjusi nuo karantino. Uostamiesčio picerijos darbuotojų teigimu, tokią dotaciją įmonė yra gavusi. TV3 duomenimis, jos siekia beveik 52 tūkst. eurų.

Tačiau pažadėtų atsakymų iš bendrovės vadovybės į jos darbuotojus bei visuomenę dominančius klausimus per dvi dienas taip ir nesulaukėme.

4 Comments

  1. Evaldas

    O Kaune dirbantis darbuotojai negauna likusiu pinigų už vasarį ir kovą.

    Reply
  2. As

    Kaip supratau su diplomais netinka, reikia tokiu visai beviltisku, kad „neatsisakytu” dirbti. Ech, profsajunga profsajunga….

    Reply
  3. Profsąjunga.

    „.. atsisakome dirbti”. Tik padavėjomis ir tinka( gal net su diplomais) dirbti.
    Darbo kodeksą pasiskaitykite. Padavėjos, blyn!

    Reply
    • Marius

      Tai ka ponas (ia) siūlote daryti darbuotojams kutie nuo vasario mėnesio negauna pajamu, toliau kaip avinų bandai dirbti veltui? Kažkodėl savininkai turi pinigų mokėti piariniams interviu televizijoje, o darbuotojams neranda. Jei jūs profsajunga tai jums tik į snuki reikia spjaut, už ka tada imat nario mokestį? Dėl tokių „profsąjungų” kaip jūsu tokios nesamonės ir vyksta.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This