Prasidėjo „Lidl” prekybos centro statybos

Fotoreportažai, Svarbu, Verslas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Liepojos gatvėje jau pradėtas griauti 1993 m. statytas buvęs viešbutis „Parkas” – vietoje jo iškils prekybos centro „Lidl” parduotuvė.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija vasario pabaigoje buvo nusprendusi nepatvirtinti eismo schemos ties būsimuoju prekybos centru, kurią parengė bendrovė „Kelprojektas”. Galiausiai rekonstrukcijos darbų leidimą savivaldybė išdavė balandžio 16 d.

Prekybos centras „Lidl” šioje vietoje buvo pradėtas projektuoti UAB „Kamineros grupė” priklausančios bendrovės „Ventė” užsakymu. „Lidl Lietuva” pastatą, stovintį ant iš valstybės nuomojamo beveik pusės hektaro ploto sklypo Liepojos g. 3, įsigijo pernai liepą, o perėmė jau po rekonstrukcijos leidimo išdavimo.

Nugriovus 2497 kv. m. ploto viešbučio pastatą vietoje jo bus statomas naujas vienaukštis, šiek tiek mažesnis – beveik 2233 kv. m ploto. Automobilių stovėjimo aikšteles numatoma įrengti palei pastato šiaurės ir rytų puses. Pagal normatyvus čia reikėtų 53 vietų, bet bus įrengtos 69.

Pagal su savivaldybe pernai gruodį pasirašytą infrastruktūros plėtros sutartį „Lidl Lietuva” įsipareigoja prie Svijanės ežero įrengti 59 vietų automobilių stovėjimo aikštelę, elektromobilių įkrovimo stotelę, perkelti autobusų stotelę, įrengti lėtėjimo/greitėjimo juostas, papildomą kairinį posūkį ties įvaža į sklypą ir papildomą išvažiavimą iš sklypo darant tik dešininį posūkį.

UAB „Progresyvūs projektai” vizualizacija

Statybas atlieka bendrovė „Telšių statyba”. Jas numatoma baigti paskutinį šių metų ketvirtį.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”135756,135757,135758,135759,135760,135761,135762,135763,135764,135765,135766,135767″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

18 Comments

  1. miestelėnas

    J.P.
    pasiimkite norfa iš tauralaukio ir perkelkit lidla 😀 baisesnes parduotuves nesugalvojo tokiam rajone kur zmones gali leisti ir brangesnes prekes isigyti.
    kaip čia kiti piktinas dėl Lidl kokybės ar dar kažko tai man juokingi žmonės. Lidl kelia kartelę visiems kitiems centrams, pasižiūrėkit lidl per kiek laiko suskenuojuo jūsų prekes, nespėsi susikrauti, kur kokioj IKI brauko brauko , reikia ranka suvedinėt ir pnš. Prieini prie personala, vietoj ir šikart per ausinę paklausia atsako ko tau reik, nereik laukt ieškot tarp eilių ar yra kas salėj.. Vienas teisingai pakomentavo, lidl pagrinde jaunimas, šypsos bėgioja dirba. nu norfoj ar iki tai srr, kaip rajoninės, kartais ne nemalonu paimt prekę. Rimi kas patinka kad yra neįgaliųjų kasininku, tai visad pas juos einu, super kad žmonės dirba ir toliau gyvena pilnavertiškesnį gyvenimą.
    Lidl turi atsirink produktus, mėsa pvz labi nebloga, šviežia pastoviai, grei išperka naujos prikrauna, norfoj kokioj lentynose savaitę matau jautienos gabalą po plevele jau violetinės spalvos, ir jo nekeis kol nepradės judėt.. Vienas geresnių dalykų kas nutiko LT maisto prekyboje tai Lidl atėjimas, nuo tų pačių pastatų ir išplanavimo, erdvūs šviesūs, o ne kaip visi norfos angarai kur nėra nei vieno lango…
    geros dienos.

    Reply
  2. Pranas

    Nuo kada LIdl yra prekybos centras? Tai žemų kainų vartojimo prekių parduotuvė. Jie patys juokiasi iš lietuvių priovincialumo

    Reply
  3. Rita asmeniškai "ežiukui"

    Mielas Ežiuk, vargti, tikrai vargti ir gaišinti laiką, ypač, jei perki kokį mažmožį išvažiuodamas iš Klaipėdos autobusų stoties ir užšokai į tą atnaujintą IKI stotyje. Taip, yra viena kasa su cigaretėmis, bet ji beveik nedirba niekada. Anksčiau mėgau šios vietos IKI. Tas pats yra ir Melnragėje” Maksimoje, ten taip pat esi verčiamas dirbti už pardavėjas, nes esame įkaitai savitarnoje. Tas pats ir Norfos „Liepoje” po remonto- tik dvi kasos be savitarnos… Jums patogu, Ežiuk, o man – NE. O kadangi teko studijuoti Vokietijoje, tai Lidl-ą, jo prekes garbinu. O kas mane labiausiai džiugina, tai atlygis Lidl-e, jaunų žmonių gausa. Kaip jei greitai ir maloniai dirba, sveikinasi. Jiems nėra kančia ten dirbti. Palyginkite užguitas moterėles Iki, RIMI, Maksimoje ir Norfoje. Gražaus savaitgalio. Gal kartu išgersime kavos per atidarymą naujame Lidl-e prie Svijūnės tvenkinio? Aufwiedersehen!

    Reply
    • Anonimas

      Keista, kad jums laiko gaišimas yra apsipirkinėjimas savitarnos kasose, kur viskas vyksta daug greičiau ir patogiau. Palikti kelias kasas prie kurių sėdi darbuotojai ir to pakaktų, nes jau ir dabar daugiau nei pusę kasų būna be darbuotojų, tai bent vietoj tų kasų įrengtų savitarnos kasas.

    • Vietinė

      Kokia Svijūnė??Koks tvenkinys..Istorijos neskaityta..O pardavėjos visur tokios pat,juk žmogus kartais ir pavargsta-nebūtinai užguitas..

    • pilietė

      Gut gut

  4. Kaminkretys

    Na niekaip nepriprantu prie lidl asortimento, kažkoks š.. lenkiškas

    Reply
    • L

      Teisingai

    • ezys

      jus tiesiog keistas zmogus, jei manote, kad ten sh… ir toliau valgote 😀

    • Kaminkretys

      Nebesilankau

    • Kaminkretys

      Palikau Jums….

    • juras

      o turbūt kituose vien lietuviškos prekės 🙂

  5. Anonimas

    Nu niekaip nesuprantu kam tiek parduotuvių reikia mieste, kuriame mažėja žmonių. Čia gal norima kiekvienam žmogui po parduotuvę pastatyti.. Vienintelis šito projekto teigiamas dalykas, kad bus sutvarkyta aplinka prie ežero ir tai klausimas kokia dalis..

    Reply
    • ezys

      Gal del to, kad tu zmoniu visai nemazeja, o ir tie patys, kurie i kita Palangos pl. puse issikele, dirba ir prekinasi taip pat Klaipedoje.
      Beja, jum tikrai atrodo, kad Klaipedoje jau artejam prie 150 000 parduotuviu? 😀 Ziurekite is kitos puses, ar tenka jums parduotuveje stoveti eileje? Ar buna taip, kad lentynoje nerandate prekes? Ar buna taip, kad kokios nor parduotuves negalite pakesti, bet vistiek ten perkat, nes kitos tiesiog arciau nera?
      Ne, Klaipedoje nera per daug parduotuviu, o geru parduotuviu dar ir truksta.

    • Anonimas

      Čia aišku buvo sarkazmas, kad kiekvienam po parduotuvę pastatyti, bet faktas tas, kad žmonių mažėja, bet parduotuvių daugėja. Daug kas mėgsta guostis tuo, kad mieste nemažėja žmonių, o tik persikelia į rajoną gyventi. Bet pasidomėjus demografine raida mieste ir rajone, akivaizdu, kad tiek, kiek sumažėjo mieste gyventojų, tikrai tiek nepadaugėjo rajone. Taip, eilių sumažėja prie kasų, bet ir parduodamų produktų kiekiai mažėja, akivaizdu, kad tada prekiaujama ne pačiais šviežiausiai produktais. O man svarbiausia ne kiekybė, o kokybė. Kad jau tvarkoma ta vieta, būtų gerai, kad būtų nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takai nuo parduotuvės link vasaros estrados, sutvarkyta infrastruktūra aplink ežerą, įrengiant takus, apšvietimą, suoliukus.

  6. rita

    Puiku, kuo daugiau Lidl, tuo geriau. Jau vien dėl to, kad nereikia vargti su savitarnos kasomis, dirbti už pardavėjas. O vieta patraukli, patogi apsipirkti šitame rajone. Ten, kur atsiranda Lidl-as- tvarka automobilių aikštelėse, švara, aiškiai su lentelėmis sužymėtos neįgaliųjų vietos, kita PC kultūra. Visiška priešingybė Norfos betvarkei…

    Reply
    • ezys

      Rita, o kur „reikia” vargti su savitarnos kasomis? 🙂 Kiek zinau nera ne vienos parduotuves Klaipedoje, kurioje butu vien savitarnos kasos.

    • J.P.

      Pritariu,šiaurinėje dalyje tikrai parduotuvoų nėra perdaug, tik gsaila ,kad jos kuresi šalia viena kitos.Puiki vieta prie Labrinčiškės ,aplinkiniams gyventojams būtų patogu ir iš toliau atvykstantiems…deje……

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Didieji prekybos tinklai mažina „Vičiūnų“ gaminių kiekį lentynose

Didieji Lietuvos prekybos tinklai tikina rimtai žvelgiantys į tai, kad dėl galimo sankcijų pažeidimo „Vičiūnų“ grupei priklausanti įmonė atsidūrė teisėsaugos ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

ELTA

Pigo pigiausios prekės

Kovą pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis, palyginti su šių metų vasariu, šalies parduotuvėse pigo 4,52 euro (6,6 proc.) ir buvo 14,65 euro ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Nauji daugiabučiai: kaimynai nuogąstauja dėl eismo sprendimų

Verslo planus taip ir nepradėtos eksploatuoti vandentiekio siurblinės vietoje Kretingos gatvėje statyti daugiabučius kaimynai sako sveikinantys, tačiau jiems didelį nerimą ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This