Už vagystę iš automobilio – piniginė bauda

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl svetimo turto pagrobimo, įsibraunant į automobilį.

Vagystė buvo įvykdyta dar 2017 m. rugpjūčio mėnesį iš Klaipėdos miesto centre stovėjusio automobilio, kurios metu pagrobtas nešiojamas kompiuteris, fotoaparatas, pinigai bei kiti daiktai, kurių bendra vertė siekė 1800 eurų.

Kaltinamasis prisipažino įvykdęs nusikalstamą veiką bei atlygino padarytą žalą nukentėjusiajam, byla užbaigta teismo baudžiamuoju įsakymu ir kaltininkui paskirta 4368,56 eurų dydžio bauda.

41 metų įtariamasis 2019 m. pavasarį Norvegijoje buvo nuteistas dėl šioje šalyje, veikiant su bendrais, įvykdytos vagystės ir atliko 1 metų laisvės atėmimo bausmę Norvegijos įkalinimo įstaigoje.

2020 m. kovo pradžioje atlikus bausmę, vyras buvo paleistas iš Norvegijos kalėjimo ir deportuotas į Lietuvą, kur buvo sulaikytas.

Iš automobilio Klaipėdoje pagrobtas nešiojamas kompiuteris buvo rastas kratos garaže Klaipėdoje pas įtariamojo bendrininką metu dar 2017 m. rugsėjo mėnesį. Tolesnio tyrimo metu įtariamasis prisipažino dėl vagystės ir sugrąžino nukentėjusiajam pagrobtą fotoaparatą.

Kadangi kaltinamasis prisipažino įvykdęs nusikalstamą veiką bei atlygino padarytą žalą nukentėjusiajam, byla užbaigta teismo baudžiamuoju įsakymu ir kaltininkui paskirta 4368,56 eurų dydžio bauda.

Šis tyrimas buvo išskirtas iš dar 2019 m. spalio mėnesį baigtos didelės apimties bylos, kuri šiuo metu nagrinėjama teisme.

Joje kaltinamai pateikti keturiems profesionaliems automobilių vagims. 35-45 m. amžiaus klaipėdiečiai net tik profesionaliai maskavo savo nusikalstamą veiką, atjungdavo automobilių apsaugines signalizacijas skeneriais, nustatančiais signalizacijos radijo ryšio signalų dažnius, bet ir vykdė aktyvius veiksmus, neutralizuojančius teisėsaugos veiksmus, disponavo duomenimis apie teisėsaugos pareigūnų naudojamas transporto priemones.

Įtariama, kad organizuotos grupės nariai įvykdė ne mažiau kaip 15 vagysčių iš automobilių, kurių metu bendra pavogto turto vertė sudaro apie 60 000 Eur.

Abu tyrimus atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, vadovaujant Klaipėdos apygardos prokurorui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Šilutės rajone - itin įžūli vagystė

Šilutės policija informavo, jog ketvirtadienio rytą gavo pranešimą, kad trečiadienio popietę Šyšgirių kaimo pievoje buvo pastebėta, jog nuversta ir apgadinta ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Regionas

Senolė neteko stambios sumos

Kretingos policija pranešė, jog penktadienį sulaukė 87-erių moters pareiškimo, kad iš jo namų Latvelių kaime dingo 10 400 eurų. Pradėtas ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Regionas

Apvogė namą Kūlupėnuose

Šeimininkai, vėlų vakarą grįžę namo, pastebėjo, jog yra apvogti. Ketvirtadienį, apie 22.30 val., Kretingos rajone, Kūlupėnuose, grįžus namo pastebėta, jog ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This