„Liverpool Seaways“ pakeitė „Sirena Seaways“

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Lietuvos Respublikos jūrų laivų registre užregistruotas naujas laivas – „Sirena Seaways“. Nuo šios savaitės pradžios keltas keleivius ir krovinius pradėjo plukdyti maršrutu Klaipėda-Karlshamnas (Švedija).

„Sirena Seaways“ priklauso vieno didžiausių Europoje keltų operatorių DFDS laivynui. Tai – daugiausia kajučių turintis bendrovės laivas Lietuvoje, galintis vienu metu plukdyti ir keleivius, ir krovinius.

Iš viso naujajame laive yra 181 kajutė, kurioje gali apsistoti 650 keleivių. Krovininė laivo talpa siekia 2 tūkst. linijinių metrų.

„Sirena Seaways“ keltas mūsų laivyne – tikrai išskirtinis, nes jame, lyginant su kitais keltais, nėra sėdimų salono vietų, visiems sudarytos sąlygos apsistoti kajutėse, įrengta speciali skaitymo-poilsio zona su panoraminiu vaizdu į jūrą. Keltas labai draugiškas šeimoms ir keliaujantiems su savo augintiniais. Jame įrengta daugiau kajučių, kur galima apsistoti su gyvūnais, vienoje zonoje veikia vaikų žaidimų kambarys, kavinė ir parduotuvė. Kelte taip pat yra du restoranai, baras. Nuolat ieškome galimybių, kaip keltais plaukiantiems keleiviams keliones padaryti dar malonesnes ir užtikrinti dar geresnes sąlygas krovinius siunčiantiems ar jų laukiantiems klientams, todėl džiaugiamės, kad nuo šiol „Sirena Seaways“ keltas maršrutu Klaipėda-Karlshamnas plauks 6 kartus per savaitę“, – pranešime spaudai cituojamas „DFDS Seaways“ terminalo operacijų ir pardavimo laivuose direktorius Robertas Kogelis.

Jo teigimu, naujasis laivas išspręs susisiekimo minėta linija problemą. Dabar, kai DFDS riboja keltuose parduodamų vietų skaičių, taip stengdamasi užtikrinti keleivių saugumą koronaviruso pandemijos metu, reisuose iš Lietuvos į Švediją pradėjo trūkti vietų. Šiuo metu į Karlshamną dažniausiai vykstama darbo reikalais.

„Sirena Seaways“ pasikeisdamos dirbs dvi įgulos, kurių kiekvieną sudaro 32 komandos nariai.

Lietuvą šis laivas pasiekė iš Prancūzijos ir pakeitė iki šiol minėtu maršrutu plaukiojusį keltą „Liverpool Seaways“. „Sirena Seaways“ keleivius ir krovinius taip pat yra plukdęs vienu seniausių DFDS maršrutu, jungusių Daniją ir Angliją (Esbjergas – Harvičas).

„Sirena Seaways“ ilgis siekia beveik 200 metrų, plotis – daugiau nei 25 m. Prieš 17 metų statytas laivas išvysto iki 23 mazgų greitį (iki 40 km/val.).

Maršrutu Klaipėda-Karlshamnas taip pat toliau plauks DFDS keltai „Athena Seaways“ ir „Patria Seaways“. Iš viso su Lietuvos vėliava atviruose vandenyse plaukioja 12 DFDS laivų.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”135909,135908,135907,135906,135905,135904,135903,135902,135901″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

1 Comment

  1. TRAUKŪNAS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj, „REGATOS” vietoj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur Smiltynėje stovi „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”, rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį….

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl „furų" sutramdymo - kritikos rimbai Uosto direkcijai

Bendrovės „DFDS Seaways” prašymas leisti trims elektriniams vilkikams važiuoti pirmyn ir atgal Minijos gatve, tarp Baltijos pr. ir Kalnupės gatvės, ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

„World Travel Awards“ apdovanojimuose – DFDS pergalė

Vienas didžiausių Europoje keltų operatorių DFDS, iš Klaipėdos jūrų uosto plaukiojantis trimis maršrutais, prestižiniuose „World Travel Awards“ apdovanojimuose pelnė rekordinį ...
2023-11-15
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Ilgametis kapitonas: kelionės jūrų keltais tapo kokybiškesnės ir saugesnės

Lietuvą ir Vokietiją jungiantis maršrutas Klaipėda-Kylis yra vienus didžiausių keleivių bei krovinių srautų generuojančių keltų linijų mūsų šalyje. Šis jūros ...
2023-10-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This