Milijoninio „Grigeo Klaipėda” ieškinio likimą lems ir darbo ginčas

Svarbu, Verslas

Klaipėdos apygardos teismas, nagrinėjantis beveik pusantro milijono eurų dydžio „Grigeo Klaipėda” ieškinį buvusiems darbuotojams ir dviem bendrovėms, penktadienį nusprendė sustabdyti šią bylą.

Jos nagrinėjimas bus atnaujintas tada, kai tas pats teismas išnagrinės apeliacinį „Grigeo Klaipėda” skundą dėl Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmų sprendimo, kuriuo buvo konstatuota, jog buvęs įmonės Gamybos padalinio vadovo Jonas Garalis atleistas neteisėtai.

Jonas Garalis ir Vidas Beržonskis teisme jau buvo susitikę nagrinėjant darbo ginčo bylą. Martyno Vainoriaus nuotr.

Apie galimą 2019 m. gegužę atleistų J. Garalio ir buvusio įmonės vadovo Vido Beržonskio padarytą žalą ir prašymą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl turto iššvaistymo „Verslo žinios” pranešė dar pernai rugpjūtį.

Vėliau „Grigeo“ prezidentas ir pagrindinis įmonių grupės akcininkas Gintautas Pangonis „Verslo žinioms” aiškino, kad milijoninė vagystė, susijusi su krakmolo žaliavos pirkimu per buvusių „Grigeo Klaipėdos“ ir bendrovės „Algol chemicals“ vadovų ir su jais susijusių asmenų įsteigtas įmones, esą truko devynerius metus, nuo 2011-ųjų iki 2019 m. pavasario. Anksčiau dažus ir krakmolą iš „Algol chemicals“ Klaipėdos kartono įmonė pirkdavo tiesiogiai, o įsteigus UAB „Chem­trade LT“ žaliavos buvo perkamos per šią bendrovę ir jos antrinę įmonę „Sago Industries LTD“.

Klaipėdos apygardos teismui pateiktame ieškinyje atsakovais yra Rolandas Palčiauskas, J. Garalis, V. Beržonskis, Vaidotas Kizelevičius, „ChemTrade LT“ ir Airijoje registruota bendrovė „Sago Industries Limited“. Iš jų solidariai „Grigeo Klaipėda”  prašo priteisti 1 424 516 EUR

Šį ieškinį nagrinėjanti teisėja Aušra Maškevičienė penktadienį priimtoje nutartyje konstatavo, kad tiek J. Garolio darbo ginčo, tiek šioje byloje įrodinėjimo dalykas yra „tampriai susijęs”, yra ir kitų sąsajų. Teisėja atsižvelgė ir į tai, kad J. Garolio byla turi būti nagrinėjama dar šį mėnesį,  tad sprendimas sustabdyti šią bylą esą neužvilkins nagrinėjimo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

„Grigeo Klaipėda“ byloje - dar du prašymai

Šiaulių apygardos teismas penktadienį apklausė du papildomai pašauktus į teisiamąjį posėdį naujus liudytojus AB „Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos byloje. ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This