Seniausiame Šilutės plento ruože – remontas iš pagrindų

Svarbu, Transportas

Miesto gatvės jau seniai neprimenantis Šilutės plento ruožas nuo Smiltelės gatvės iki Rimkų pervažos sulauks atgimimo. Šiuo metu yra rengiamas gatvės rekonstrukcijos projektas, o darbai turėtų būti ir pradėti, ir baigti kitais metais.

Teigiama, jog dabar Šilutės plento ruožas nuo Smiltelės gatvės iki Rimkų pervažos nebeatitinka miesto gatvės standartų. Palmiros Mart nuotr.

Visuomenė šiuo metu gali susipažinti su parengtais Šilutės pl. atkarpos (nuo Rimkų geležinkelio iki Smiltelės g.) ir aikštelės ties Jūrininkų pr. rekonstravimo ir statybos projekto projektiniais pasiūlymais.

Juose numatoma, jog šis Šilutės plento ruožas po rekonstrukcijos taps tikra miesto gatve. Planuojamo rekonstruoti ruožo ilgis siekia 1115 metrus.

Šioje gatvėje numatoma nauja pakeisti dabartinę važiuojamosios dalies dangą, greta kelio įrengti 1,5 metro pločio pėščiųjų ir 2,5 metro pločio dviračių taką. Jie bus atskirti nužemintu gatvės bordiūru ir skirtinga danga. Šie takai nuo važiuojamosios dalies bus atskirti veja.

Per rekonstrukciją gatvės trasa bus keičiama nežymiai, o pokyčių tikslas – įrengti papildomas juostas kairiesiems ir/ar dešiniesiems posūkiams ir nuovažoms į gretimas teritorijas.

„Problemų buvo su įvažiavimas iš Šilutės plento į garažus ir veikiantį autoservisą. Visi tie keliukai yra nelegalūs, bet bent kelis įvažiavimus bus stengiamasi palikti“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Rekonstruojant gatvę turėtų būti sutvarkyti ir paviršiniai nuotekų, kiti inžineriniai tinklai, įrengtos įvažos viešajam transportui, sutvarkytas apšvietimas, želdiniai.

„Bandome galvoti, kad birželį projektas turėtų būti baigtas, o rangos darbus nusipirksime kitais metais“, – teigė A. Dobranskis.

Kitų metų miesto biudžete šio Šilutės plento ruožo rekonstrukcijai turėtų būti numatyta 530 tūkst. eurų.

Techninį Šilutės plento ruožo projektą rengia MB „Gatvių projektavimas“. Ji laimėjo savivaldybės skelbtą konkursą parengti techninį projektą ir vykdyti projekto techninę priežiūrą. Sutarties vertė – beveik 17 tūkst. eurų. Sutartis dėl projektavimo buvo pasirašyta pernai rugpjūtį.

INFORMACIJA

Su projektiniais pasiūlymais iki gegužės 21 dienos galima susipažinti Liepų g. 11, Klaipėdoje, darbo dienomis 8-17 val., tel. (8 46) 396066 arba internetinėje svetainėje www.klaipeda.lt

Pasiūlymus galima teikti gegužės 21 d. raštu įmonei MB „Gatvių projektavimas“ adresu Vytauto g. 19, Trakai. arba el. p. nerijus@gatviuprojektavimas.lt.

Viešas susirinkimas įvyks gegužės mėn. 22 d. 17 val. adresu Liepų g. 11, 137 kab., Klaipėdoje. Karantino metu viešas susirinkimas vyks nuotoliniu būdu, prisijungus prie nuorodos: https://us04web.zoom.us/j/75692646541

3 Comments

  1. Klp

    Kad klaipėdoje lėtai vyksta darbai, tai čia ir kvailam aišku. Bet ką jau čia padarysi, kad klaipėdiečiai tokie kvaili ir renkasi tą patį grubliausą, kuris yra visiškai niekam tikęs.

    Reply
  2. Renata

    Kaunas greičiau pastatys tiltą per Nemuną,nei Klaipėda užbaigs Šilutės pl.rekonstrukcija,pažadai taip ir liks pažadais.

    Reply
    • Klp

      Nebesvaig. Viska tvarko potruputi.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą, ketvirtadienį, svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Rūsyje aptiktas lavonas

Klaipėdos policija pranešė, kad ketvirtadienį, po vidurdienio, vieno Šilutės plento daugiabučio rūsyje aptiktas 44-erių vyro lavonas. Pradėtas tyrimas mirties priežasčiai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This